ICE AGE ALIVE membawakan musim sejuk dan megafauna yang telah pupus hidup kembali di Kuala Lumpur !


Dinosaur adalah binatang yang sudah pupus berabad ribuaan tahun lalu kini tidak lagi asing untuk generasi masa kini kerana informasi binatang-binatang bersaiz mega ini tetap dijaga dengan baik dan terlalu banyak filem-filem barat mengadaptasi binatang ini di dalam filemnya.

Dari Mei sehingga Disember 2018, pusat pelancongan Malaysia di 109 Jalan Ampang Kuala Lumpur telah menjadi lokasi utama berlangsungnya pameran Ice Age Alive ini.

 
Selain dari pameran binatang pada zaman ais ini banyak aktiviti yang menarik khas untuk kanak-kanak bermain seperti 'ice skating rink, fossil digging, jumping castle, games' dan juga 'fun photo booth'.


I datang pada hari yang bertuah sebab ada Ice Ice Birthday Bash yang berlangsung hari tu, terdapat beberapa kanak-kanak harijadi mereka pada Julai disambut bersama-sama, huu memang meriah sangat..


Selain dapat melihat sendiri dinosaur-skeleton ni kanak-kanak juga boleh melakukan aktiviti seperti sand art.


Ada juga permainan ala-ala fun fair untuk menang teddy bears dan patung dinosaur.


Yang ni pula kapal naga yang ada gelongsor dalam tu.


Jumping castle karakter dinosaur sememangnya sesuatu yang seronok untuk kanak-kanak melompat.


Paling menarik digging fossil area ni ala-ala salji realistik.. memang best la main, satu lagi sejuk macam ais..


Kalau tengok binatang-binatang zaman ais dulu mengingatkan kita dengan cerita animasi Ice Age kan..


Karakter popular dalam Ice Age..




Selain tu I sempat juga bermain luncur ais... tapi tak pasti kenapa I tak reti meluncur, risau terjatuh je sebab licin kan.. hee..



JOM TEROKAI ICE AGE ALIVE DI KL
Harga Tiket bermula dari :


Tapi kali ni I nak bagi TIKET 3 sets Pakej Keluarga 2 Dewasa + 2 Kanak-kanak untuk Pembaca www.syafierayamin.com


Syarat dan penyertaan yang mudah :
  1. Follow google+ Syafierayamin90 dan follow blog www.syafierayamin.com
  2. Follow Instagram dan Facebook Ice Age Alive Kuala Lumpur
  3. Kemudian Komen 'Saya Nak menyaksikan sendiri Ice Age Alive KL 2018'.... kerana (tidak lebih 15 patah perkataan)
  4. Penyertaan hanya dibuka untuk Rakyat Malaysia sahaja.
  5. Keputusan akan diumumkan bila saya berpuas hati dengan jawapan you all.
  6. Good Luck.
Untuk maklumat lanjut menngenai Ice Age Alive KL 2018, sila layari :
Laman Sesawang : http://www.iceagealive.com/

www.syafierayamin.com