Lee Kwang Soo Duta Guerisson | Soal jawab Isu Minyak kuda

5/02/2017 01:53:00 AM



Bagi peminat Running Man, Lee Kwang Soo tidak asing lagi bagi rakyat Malaysia, kali ini kali ke 7 Lee Kwang Soo datang singgah ke Malaysia untuk majlis pelancaran produk terbaru dari Guerisson. Guerisson satu- satunya produk yang meggunakan minyak kuda untuk memperbaiki kulit wajah. Satu- satunya produk yang menimbulkan kontroversi apabila ramai yang sensitif nak tahu bagaimana kuda itu dimatikan semata-mata untuk menghasilkan minyak. Based on my own feeling juga. 

Lee Kwang Soo waktu tekan butang

Produk terbaru Guerisson Red Ginseng telah diperkenalkan dan sebanyak 3 item iaitu :
  1. Guerisson Red Ginseng Skin Essence
  2. Guerisson Red Ginseng Cream
  3. Guerisson Red Ginseng Eye Cream

Guerisson Red Ginseng Skincare Series

Antara produk yang perlu I try
I masa mula-mula sangat ragu nak gunakan produk ni yer lah minyak kuda, I tertanya sama ada kuda tu disembelih atau tak, bila I buat google research. Here is some I jumpa dalam google : http://alhafiz.net/soaljawabagama/apakah-hukum-jika-kita-menggunakan-kosmetik-yang-menggandungi-alkohol-dan-lemak-binatang-yang-tidak-disembelih/

Apakah hukum jika kita menggunakan kosmetik yang menggandungi alkohol dan lemak binatang yang tidak disembelih? | March 17, 2012 | 0 CommentsHukum menggunakan kosmetik yang mengandungi alkohol adalah diharuskantetapi jika kandungan kosmetik tersebut mengandungi lemak binatang yangtidak disembelih adalah najis dan wajib dicucikan jika hendak menunaikansolat dan ibadat-ibadat khusus yang lain.
So, maksudnya I boleh guna tapi bila nak solat I kena cuci bersih wajah I dari produk ni. And then I contacted the person from sasa untuk tahu lebih lanjut :


But still kalau nak solat ke apa I rasa kena remove kot haha. Kalau kuda tu disembelih okaylah kalau tak disembelih maybe you need to wash produk ni from your face kalau nak solat.
Please be informed Horse Oil is safe to use for Muslim. They have received Notification notes and that means all Guerisson products are registered under National Pharmaceutical Regulatory Agency. So the ingredients are checked, and has been approved for import and to sell in malaysia

Okay, tapi kalau korang orang islam, kalau dah ragu-ragu tu better don't use la. So far I dah guna sendiri I totally in <3 This product kot, memang sangat-sangat lembut weh muka I haha.

Bagi korang yang berminat nak mencuba sendiri produk ni,
Siri rangkaian Guerisson Red Ginseng dah available di SASA Stores di seluruh Malaysia dan harga dari RM149-RM169 tau.

Untuk maklumat lanjut, sila layari :
Website official Malaysia : www.9complex.my

You Might Also Like

Twitter

Like me on Facebook

Instagram