Video+ Blog | Siri rangkaian Guerisson Red Ginseng

5/02/2017 10:53:00 PM


Skincare Guerisson yang terbaru kini digabungkan minyak kuda Jerman dengan Korean Red Ginseng untuk meningkatkan lagi penyerapan dan keupayaan produk tersebut untuk menembusi kulit secara pantas dan cepat meresap ke dalam kulit.

Siri Penjagaan Guerisson Red Ginseng 

Terdapat 3 iaitu esen, krim mata dan krim wajah. I cuba tester dulu so far memang kulit rasa sangat lembut and tahan lama rasa kulit ni lembut.

Bagi you all yang nak mencuba sendiri produk ni tapi takut sesuai atau tak korang boleh try sample.. tak silap korang boleh dapatkan sample dekat www.9complex.my tau.

Guerisson Red Ginseng Skin Essence
Esen Guerisson Red Ginseng ni I dah cuba waktu pelancaran dekat booth di Pavillion, I sapu dekat tangan I je waktu tu but seriously my tangan so smooth sangat-sangat, Dia meresap dalam kulit and kulit I tak rasa melekit tapi setiap kali I sentuh tangan I je mesti rasa macam selembut baldu.

Actually produk ni khas untuk orang tua and you all nak prevent skin bermasalah macam aging, fine lines semua tu. I ni bila dah beranak dua I perasan kulit macam tak seimbang je . Lagi situ I punya muka banyak liang pori terbuka luas jadi I rasa macam yakin pula produk ni boleh kecilkan masalah pori I yang terbuka luas. Plus I punya skin ada parut-parut jerawat dan chicken pox, I harap produk ni pun boleh samarkan I punya parut jerawat lah hehe.

Warna Esen Guerisson Red Ginseng

Esen ni fugsi dia untuk berikan kelembapan pada kulit secara intesif, ada kandungan minyak kuda dan ginseng merah untuk membantu kulit nampak awet muda dan memberikan perlindungan pada kulit dengan keberkesanan sebanyak 2x ganda. Mengandungi zahrah halus seperti Micelles yang menembus jauh ke dalam kulit untuk menjadikan kulit lebih lembut dan supple gitu.

Pakai Esen ni lepas cuci muka.

Guerisson Red Ginseng Cream
Fungsi untuk lembutkan kulit wajah adalah lebih kurang macam esen cuma krim ni agak likat dan membantu merawat kulit wajah yang bermasalah dari lapisan kulit. Ianya meresap ke dalam dan menjadikan kulit lbih sihat dan kuat serta meremajakan kulit.  Teksturnya macam 'butter-like' pekat tapi once sapu dekat kulit dia jadi licin lepas dah sapu pada kulit, kulit nampak sangat berseri dan glowing gitu.

Protection plastic before open the package.
'Butter- like Cream' sapuan licin pada wajah
Ada Spatula Untuk ambil produk dia, hygenic sikit.
Pakai Krim ni sebagai last step, kalau I lepas pakai Esen  terus sapu krim ni.
Guerisson Red Ginseng Eye Cream
I ni bukan a huge fan pakai krim mata macam ni tapi I perasan I punya mata dah start wujud fine lines, setiap kali nak sapu eye shadow mesti ada kesan cakey.. jadi I rasa mata I perlukan extra kelembapan so fine lines tu boleh hilang. I give a try la Pakai Guerisson Red Ginseng Eye cream ni.



Dia cakap boleh kurangkan dark spot dekat mata. Dia punya packaging tu kan dia pakai aluminum laminated tub sebab nak mencegah bahan aktif dalam tu dari rosak supaya bahan aktif dalam tu stabil sebelum sapu kat mata. Tekstur dia pula macam 3D polymer protein, dia boleh stay dekat bahagian mata yang dah start nak tua dan perbaiki warna sekitar kawasan mata.

Tapi satu je aku nak kasitau korang, masa sapu tu hati-hatila kalau terkena kat mata, pedih kot better pakai amaun yang mencukupi sahaja ye dan sapu bahagian yang problem haha.

Guerisson 9complex hydrogel mask

Next ada masker hydro gel, yang ni extra skincare range, guna seminggu sekali atau 2, ikut korang lah kalau korang kaya boleh lah pakai tiap-tiap malam. Hydro gel ni dia sangat sejuk and ada 24 K gold kot. akai 20 minit tapi kalau aku waktu tidur pun aku pakaila sebab memang dia jadikan kulit I lembut sangatla.

Pakai hydrogel mask ni nampak cun juga haha
Aku rasa produk ni sesuai kat cuaca sejuk, dekat Malaysia kan panas bila kau berpeluh-peluh mesti rasa produk ni macam entahlah, tapi Aku time produk ni aku hala kipas kot haha. so far okayla I suka kesan lembut kat kulit I. Korang kalau tak sesuai tak payahlah pakai haha..


Pasal isu halal/haram produk ni aku ada updated dalam posted pelancaran aku kat sini :





But still kalau nak solat ke apa I rasa kena remove kot haha. Kalau kuda tu disembelih okaylah kalau tak disembelih maybe you need to wash produk ni from your face kalau nak solat.
Please be informed Horse Oil is safe to use for Muslim. They have received Notification notes and that means all Guerisson products are registered under National Pharmaceutical Regulatory Agency. So the ingredients are checked, and has been approved for import and to sell in malaysia

Okay, tapi kalau korang orang islam, kalau dah ragu-ragu tu better don't use la. So far I dah guna sendiri I totally in <3 This product kot, memang sangat-sangat lembut weh muka I haha.

Bagi korang yang berminat nak mencuba sendiri produk ni,
Siri rangkaian Guerisson Red Ginseng dah available di SASA Stores di seluruh Malaysia dan harga dari RM149-RM169 tau.

Untuk maklumat lanjut, sila layari :
Website official Malaysia : www.9complex.my

You Might Also Like

Twitter

Like me on Facebook

Instagram