Cara nak tutup Facebook Kalau dah Mati.

10/08/2015 06:29:00 PM

Hmm mati ? memang semua benda hidup dalam dunia memang susah nak lari dari mati, semua akan mati.

Tapi zaman sekarang zaman teknologi sepanjang masa waktu kita hidup, kita selalu pos dalam facebook termasuklah soal kebahagiaan, kadang-kadang komen-komen kita yang menyakitkan hati orang kan. Aduhai macam mana tu ? Semuanya dah melekat dalam blog, dalam facebook dan sebagainya. Ujian besar sungguh jadi manusia di zaman teknologi.

Jadi saya nak share bagaimana nak tutup akaun facebook kita selepas mati :

  1. Bagi password pada orang yang kita percaya contoh keluarga atau suami/isteri.
  2. Boleh tutup sekarang sosial media anda.
Boleh try macam ni je orang kata sediakan payung sebelum mati : haha :
Facebook > Setting > security > legacy contact.
Nak delete account selepas mati select yes after death. Buat yg tak tau, lepas meninggal sedara / kenalan boleh request email kat Facebook untuk deletekan account kita. Tapi kalau tak nak delete dan nak biar stay update boleh set legacy contact.




Nanti tak adalah kalau dah dalam kubur orang dok scroll tengok gambar kita katanya. Haha. Selamat mencuba rakan rakan.

You Might Also Like

Twitter

Like me on Facebook

Instagram