Kisah Kahwin !

8/02/2012 11:53:00 AM


Oh pagi yang indah. Tiba-tiba rasa macam nak updated cerita pasal kahwin dulu. Walaupun dah lama dah nak dekat 2 tahun kahwin tapi waktu kahwin dulu masih terasa sampai sekarang.
Waktu tu macam budak-budak lagi tengah belajar lagi lak tu. Aku tak pikir pun nak jadi bini orang oh. Mak ngan Abah nak juga I kahwin ngan itu lelaki. Sebab selalu je nak jumpa itu lelaki. Hahaha. So ended up with a marriage la. Waktu kahwin tu masa 13/6. Nikah pagi- sanding petang.
Kahwin pun tak meriah sangat sebab I bukannya minat tengok barang-barang kahwin lagi. haha. At that time, I budget dalam RM10 ribu je. Beli macam-macam tapi tak banyak pun untuk majlis. I beli DSLR la, I beli kasut mahal-mahal la, macam macam oh. And buat simpanan sikit selepas kahwin. I kasi abah I rm 5 ribu je untuk dia uruskan makanan semua tuh. memang tak banyak langsung I located my money untuk majlis kahwin.
Sampai I buat keputusan I tak nak buat pelamin langsung. Orang kampung pun cakap nak kahwin tu betul-betul la. Last-last my Auntie tolong sponsored kan pelamin.
Biasalah kalau ikut orang kalau kahwin tak betul-betul tak ikut adat orang cakap dah kena tebuk lah tu. Isk-isk.Wujud jugak kan orang yang cenggitu. Sebok tabur fitnah untuk sedapkan hati masing-masing.
I rasa I punya perkahwinan lah paling simple berbanding my sister and some of sedara-mara.
Kadang-kadang kan menyampah ngan kawan- cakap minta la macam-macam dekat bakal husband sebelum kahwin takut lepas kahwin tak dapat dah.
BULLSHIT lah !! I tengok sekarang my husband beli macam-macam je untuk I. Haha. Tu la you don't know anything bout my husband so you don't judge la my husband. ;) Smile.
Ada yang lain cakap kahwin hanya sekali buatlah semeriah yang boleh. tettt# Are you sure ? I tengok orang yang kahwin meriah sampai berjuta-juta macam KIm Kardashian tuh tak sampai berhari2 pong dah cerai Dol. Tak ke MEMBAZIR namenya tuh ?
I tengok orang yang buat majlis simple tak ada pelamin, habis je nikah makan jamuan sikit-sikit je, Sampai sekarang bertahan dah 4 orang anaknya. Semuanya anak-anak yang baik dan comel-comel cam papa and mama dia.
p/s : Sebelum berkata-kata pastikan cerita itu adalah cerita yang benar. Kalau tak fitnah jadinya. So Smile. :)

You Might Also Like

Google+ Followers

Blog Followers

Penjual Shaklee

Penjual Shaklee