🌸Pengikut Blog🌸

Ketahui manfaat durian sebagai Maskers Wajah... huhu..


Haha sebenarnya I terbaca satu blog mengenai manfaat buat durian jadi masks..di sini : https://riauaktual.com/mobile/detailberita/19677/manfaat-masker-durian-dan-cara-membuatnya.html that's why I rasa macam why not I Cuba Kan sebab Salah satunya very good for acne prone skin.. not advise-able bagi tak mo buat ye.. #DurianMask#syafierayamincom #beautyblogger#clozette

First kita yang sememangnya duduk dalam Malaysia ni mostly memang suka makan durian, yang tak suka makan durian boleh duduk jauh-jauh..

Durian ni ada banyak gred banyak jenis gitu tapi overall I paling-paling mampu nak beli durian kampung dan durian yang dah nak jadi tempoyak... kalau ada bonus besar sikit dapatlah sebiji 2 biji musang king, udang merah, 101, D24 gitu..

Rasa dia ada rasa macam susu manis, berlemak-lemak, kalau tak bernasib baik dapat yang masih keras ketang tak pun rasa cam masam masam gitu..

Durian mask I believed tak ramai lagi sanggup cuba mungkin sebab tak tahan dengan baunya.. so far I pakai yang memanis okey je rasa macam letak susu pada wajah gitu..

Antara khasiat yang ada pada buah durian, eh korang google je.. ada banyak informasi tau.. vitamin A,C,E,B1,B2, Kalsium, Protein, Serat, Karbohidrat, Kalium, dan Fosforus.

Memang tersangatlah OKAY untuk yang nak merawat masalah kulit tu siap ada Vitamin C you all boleh cerah kulit katanya... tapi I lebih teruja bila durian ni mampu merawat masalah jerawat...

Trust me bila I sapu maskers ni pada bahagian jerawat, Ya Allah kemain merenyam jerawat bawah dagu tu macam sapu kayu kulit manis...  Alhamdulillah pagi bangun kering dah rasa jerawat tu tau hahah... kulit pun rasa lelembut gitu..

I campur durian dengan collagen ikan dari Jepun, so far memang not bad la.. I suka suka.. tapi tak tahu lah dok rajin ke tak nak buat maskers durian ni selalu. I prefer makan terus.. dapat khasiat luar dan dalam gitu ....

Still durian tak leh makan bebanyak habis lah badan berangin dok kentut dok sendawa sepanjang hari..

So cara nak buat maskers durian, you all boleh refer pada video youtube I ni... 



Dah tengok rasa best kongsikan manfaat durian pada rakan-rakan you all ya.. salam sayang sesangat dari I... syafierayamin.com... jangan lupa singgah Tutorial Kopek Kupas Potong Buka Durian untuk Perempuan Sahaja

3 comments :

  1. huyooo.. tapi kalau kite dah tak sempat buas masker. dah habis ngap dlu hihih

    ReplyDelete
  2. alamak. syg nyer nak jadi kan masker, syafiera.
    lebih sedap di makan :) ha ha ha ha ha...

    ReplyDelete
  3. Woah. Kalau I jadikan durian ni masker confirm dah makan sikit kat tepi-tepi bibir tu haha

    ReplyDelete

www.syafierayamin.com