🌸Pengikut Blog🌸

Modal tak sampai RM100, ini cara ber'fashion' ala-ala selebriti Raya ni.




Tak perlu spend gila banyak untuk ber'fashion' Raya ni. 

Eh betulkah hanya berbelanja RM100 you all dah boleh dapat 'whole look' macam selebriti-selebriti popular? Kali ni I cuba untuk 'treasure hunt' beberapa pakaian di YFS Concept Store untuk meng'explore' sendiri betulke tak ada pakaian ala-ala selebriti pakai di bawah RM100. Kali ni I jadikan Fazura sebagai sumber inspirasi sebab beliau adalah artis yang paling cantik dalam TREND walaupun hanya pakai baju t-shirt je pon... So apa lagi I dah scroll IG beliau... uuu ternyata pakaiannya mostly casual, t-shirt, jeans, denim, blazers and many more... I suka gaya Fazura sebab nampak sangat classy, elegant walaupun simple tetap nampak gorgeous dan personaliti tersendiri... Jom tengok apa yang I dapat untuk (nampak sama tapi berbeza)...

wait..wait.. why tak pakai baju kurung time raya nanti ? Hey sekali sekala nampak lain dari yang lain time raya why not, kalau tak pun hari raya kedua ke, hari raya ketiga ke... boleh je pakai baju casual kan.. ikut kreativiti memasing kan...


Main focus dalam gaya ni ialah penggunaan Blazer Putih ni harganya ialah sekitar RM 69, You all boleh padankan dengan t-shirt berwarna hitam dan seluar berwarna hitam, cari la beg bentuk petak ke ape ke, and then gayakan the whole look dengan penggunaan aksesori spek mata berbentuk bulat.. senang kan gaya kasual ni ?


Pattern ala-ala harimau ni... gaya ni sebenarnya sesuai kalau nak ke majlis rasmi..sebab ianya berkolar.. nampak garang tapi ada karisma tu. Kalau I blouse ber'pattern' leopard ni I pakai juga kalau nak ke majlis  perjumpaan ke, majlis pelancaran ke, kelas ke janji yang penting kena pandai gayakan.. kalau tak jadi lain bentuknya... Harga untuk blouse ber'pattern' Leopard ni ialah RM69.


Blazer pink labuh ala-ala jacket mengikut bentuk pinggang ni actually my FAVORITE so far ! Tapi I cuba mencari yang lebih kurang sama-sama untuk di mix and match kan.. warna pink macam ni tak ada rasanya tapi I tried out the pink yang ke orange ni...  nampak macam berinsipirasi sikit la.. boleh tak I curi tahap konpiden Fazura tu.. yang I pakai ni harganya ialah RM69 juga... heee..


Bila nak mix and match memang mudah - boleh di match kan dengan seluar denim, jeans ataupun skirt labuh.. tapi yang menariknya YFS Concept Store siap sediakan lagi kawan baik.. kiranya satu set la.. dari top sampai toe katanya heee...


Huuu, masa I tengok Fazura pakai 'dress' kuning ni.. I tengok simple je tapi bila dia pakai.. nampak aura yang ber'diamond' tu... bestnya jadi orang cantik ni, pakai apa pun cantik ! I cuba cari ala-ala pakaian ni di YFS Concept Store,  so far okeylah ada juga yang terkena cuma kali ni bahagian belt dia pakai tali.. I think it's not a bad idea so far, tetap nampak elegan di situ.. baju kuning yang I pakai ni berharga : RM 69 juga... hey I think banyak-banyak baju yang cantik bergaya mostly memang rega harga RM69 kot... huuu...


Antara pakaian yang I ambil ni semuanya di bawah RM100 setiap helai.. tpai you all jangan terkejut di YFS Concept Store ni... bukan sahaja dibawah RM100, dibawah RM20 pun ada.. kalau tak percaya ni buktinya..


Haip maaf RM10 pun ada, masa I shopping dengan Kak Ellie tu, belum apa-apa dia dah 'grabbed several' baju di situ.. aduhai Kak Ellie kalau ye pon sabar la.. banyak lagi baju yang cantik belum dicedok-cedok dalam rak baju tu.. apa pun memang puas hati we all shopping di YFS Concept Store ni.. paling haru-biru korang yang mak-mak tu kalau nak cari baju untuk diri sendiri tak payah lah nak bawa suami ke anak-anak... sebab yang I tahu you all mesti nak cari baju dari pagi sampai ke petang... Tanyalah Kak Ellie kitaorang dari pukul 12 tengahari sampai nak berbuka puasa mencari baju kat sini... nasib baik staff Layan kan aja kami berdua ni...


Muka puas hati bila dah dapat baju yang nak dipakai time raya nanti.. Jangan risaulah bukan baju untuk mak-mak macam kami je ada tapi baju untuk suami, anak-anak semua ada tau... baju budak-budak pun ada serendah RM7, PERGHHH.. jimat betul dah tu bukan baju second hand semua baju first hand and murah macam ni...


RM7 je, baju T-shirt macam ni Kak Ellie suruh I belikan untuk Adelia... okey nanti I grabbed la 10 helai... RM7 X10 = rm70, consider affordable tu !


Lagi satu nak khabar kat you all, dah semua pakaian dalam YFS Concept Store ni terlampau 'affordable' I bet you all dapatlah several favorite clothes kan.. tak pun gabung pakaian satu famili dari suami, isteri dan anak-anak untuk raya tahun ni pretty sure mesti more than RM200... good news is... setiap pembelian RM200 dalam 1 resit you all dapat percuma 'cash voucher' RM50.. ada terma dan syarat salah satunya tak boleh beli pada hari yang sama... but the next purchase next day.. kalau tak rasa taknak beli dermakan pada I tau.. heehehehe jokes*



Untuk maklumat lanjut boleh layari :


Website : www.yfscorp.com

Post a Comment

www.syafierayamin.com