AR Beauty Collection Premium Skincare All Skin Type


Semakin hari semakin banyak produk kecantikan yang menitik beratkan penggunaan bahan yang selamat dan berkesan. Contohnya penggunaan Hidrokunoin, paraben, minyak mineral, streoid dan merkuri tidak lagi digunakan kerana ianya telah diharamkan oleh pihak tertentu kerana boleh mengakibatkan penyakit kulit yang tidak diingini. I pun tak pasti kenapa ada pengeluar produk kecantikan sanggup menggunakan bahan yang bahaya macam ni adakah ianya akan menjanjikan kulit lebih putih dalam tempoh yang sangat cepat ke macam mana ?

Kali ni seperti biasa syafierayamin.com nak menyelongkar produk yang boleh buat anda rasa yakin nak pakai hari-hari tanpa rasa takut. Ta daaa... AR Beauty Collection. Produk kali ni bebas kandungan bahan kimia yang I nyatakan dalam perenggan pertama.

Selain tu I pun dah ujikaji produk ni pada wajah I. Boleh tengok video sat lagi ya.


AR Beauty collection ni dalam satu set kotak ni ada gentle facial cleanser, gentle facial activator, repleneshing night cream dan juga nourishing day cream SPF 15 manakala AR Beauty Revitalizing serum tu dijual secara asing.

Kalau macam I langkah yang I buat dengan AR Beauty Collection ni :

  1. I cuci muka dulu dengan gentle facial cleanser
  2. Sembur dengan gentle facial activator
  3. Buat urutan wajah dengan AR Beauty Collection Revitalizing Serum
  4. Sapu krim siang nourishing day cream rich spf15 waktu siang
  5. Sebelum tidur I sapu repleneshing night cream.... then ZzZzzzzz
Kondisi kulit I ada lah Oily/ combination skin/ Acne ( time period memang benda ni akan naik i can't control it )



AR Beauty Collection Gentle Facial Cleanser

Bahan yang ada dalam ni : aqua, tetrasodium EDTA, Glycerin, methyl propanediol, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Lauryl Glucoside, Sodium Lauroyl Sarcosinate, Disodium Laureth Sulfosuccinate, TEA-Lauryl Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Cocamide DEA, PEG-150 Distearate, Betaine Trimethyglycine, Biosaccharide Gum -1, Alpha-Glucan Oligosaccharide, Fragrance, Phemoxyethanol, Ethylhexylgycerin.



1 pam dah cukup ye untuk berbusa satu wajah.


Macam I, I selalu cuci wajah I dengan berus, berus ni I beli dekat yubiso je, tak mampu nak beli facial cleanser brush clinique tapi so far berus dia not bad lembut je tak de kasar pun yang penting hasil sabun memang penuh satu muka lah. Okay 1 pam AR Beauty Gentle facial cleanser.

Okay so far dia memang bersihkan wajah I dari kotoran. Dan I rasa formula dia lembut je, bau pun tak tengit.. muka I tak de rasa pedih-pedih lepas cuci wajah I pakai ni. Lepas dah urut wajah pakai Gentle facial cleanser AR Beauty Collection ni basuh je dengan air suam tau.

Keringkan wajah dengan tuala bersih, tapi jangan kasar, just dab dab dab untuk elakkan penuaan wajah..


AR Beauty Collection Gentle Facial Activator

Aqua, tetrasodium EDTA, Denatured Alcohol, Biosaccahride Gum-1, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Propylene glycol, royal jelly extract, betaine trimethyglycine, cucumis sativus (cucumber) fruit extract, glycerin, glycolic acid, malic acid, sodium citrate, sodium lactate, sucrose, tartaric acid, urea, allantion, panthenol, polysorbate 20, fragrance, phenoxyethanol, ethylhexylglycerin.


Menurut kawan blogger I : Dalam activator ni ada Biosaccharide Gum 1. Biasanya kalau kita tengok ingredients untuk face mist, dia ada tulis : Acid Hyaluronic for hydration. Tapi untuk activator Ar Beauty ni, dia pakai Biosaccharide Gum 1 which lagi tahan lama moist kan kulit kita to compare with Acid Hyaluronic.

Oh maaf la I tak pakar tapi ini info untuk you all, lepas I sembur gentle facial activator ni I dapat rasa liang pori I macam nampak lebih lembab dan terasa lebih segar. I tunggu activator ni kering sebelum sapu produk yang lain. So far I memang suka spray ni sebab dia cepat meresap dalam kulit oo..plus muka I tak gatal, jerawat cepat kecut gitu..


AR Beauty Collection Revitalizing Serum

Aqua, Hydroxypropyl methyl cellulose, xylitol, sodium phosphate, leuconostoc/radish root ferment filtare, pisum sativum (pea) peptide, pentapetide-48, hydrogenated lecithin (and) glycerin, butyrospermum parkii (shea) butter, phenethyl alcohol, ethylhexylglycerin, maltodextrin, malus domestica fruit cell culture extract, Xanthan Gum, Glycerin, lecithin, polysorbate 20, fragrance, phenoxyetanol, ethylhexylglycerin.


Serum ni best ! Nak describe macam mana ye, once I dah applied serum ni, dia macam cepat meresap ke dalam kulit, memang lepas tu dah tak rasa apa-apa tak rasa melekit, kulit wajah lebih fresh dan rasa macam pegang kulit baby je. I don't know why jadi macam tu tapi memang itulah yang I rasa lepas applied serum ni.. tak rasa berat pun kulit wajah..

Tapi sekarang yang jenis nak cantik dan beauty lovers memang kena amalkan pakai serum pada wajah sebab boleh lambatkan proses penuaan, jadikan sebagai rawatan untuk masalah kulit. Dah beberapa hari I duduk applied serum ni kulit wajah I nampak lebih bermaya dan cerah dari sebelum.


AR Beauty Collection Nourishing Day Cream Rich SPF15

Bahan : Aqua, tetrasodium EDTA, Sodium Polyacrylate, Dicaprylyl Carbonate, Polyglyceryl-3 Caprate, Titanium Dioxide, Iron Oxide(Cl77492), Cyclopentasiloxane, cyclohexasiloxane, Triethoxycaprylysilane, Irone Oxide (Cl77499), Alumina, Dicaprylyl carboante, Lauryl Laurate, Methyene Bis-Benzotriazolyl Tehtramethylbutylphenol, Decyl Glucoside, propylene Glycol, Xanthan Gum, fragrance, Phenoxyethanol, ehtylhexylglycerin.


Krim siang dari AR Beauty Collection ni ala-ala sunblock gitu sebab ada kandungan spf15 yang boleh menghalang sinaran UV berbahaya terus ke kulit yang mengakibatkan kerosakan kulit dan mempercepatkan proses penuaan. Warna yang natural ala-ala warna kulit asia ni I rasa sangat sesuai lah nak dipakai tanpa pakai bedak asas yang lain.


So far warna krim siang ni memang fit dengan warna kulit I at least tak nampak macam pakai topeng. Disebabkan I jenis memang suka pakai makeup nak cover parut jerawat dan liang pori besar. I rasa krim ni disamping menutup kekurangan ianya juga membantu serba sedikit untuk merawat masalah kulit serta melindungi kulit dari radiasi bebas macam sinaran UV berbahaya..


AR Beauty Collection Replenishing Night Cream

Bahan : Aqua, Glycerin, cetearyl alcohol, ceteareh-20, caprylic/capric trigyceride, sodium ascorbate, tocopheral, retinol, dicaprylyl carbonate, lauryl laurate, potassium azeloyl diglycinate, soluble collagen, acetyl glycyl beta-alanine, lysine, histidine, arginine, aspartic acid, threonine, serine, glutamic acid, proline, glycine, alanine, valine, methionine, isoleucinen, throsine, phenylalanine, cysteine, yogurt filtrate, fragrance, phenoxyehanol, ethylhexyglycerin.


Bila baca balik bahan yang ada dalam replenishing night cream I perasan ada kolagen, yogurt glutamic acid, ni antara bahan yang banyak dalam produk penjagaan kulit sehingga digunakan. Seperti yang kita tahu kolagen adalah sangat bagus untuk kulit, tanpa kolagen kulit wajah senang timbul garisan halus. Tahu tak nak boost kolagen bawah lapisan kulit adalah menggunakan jarum sama ada jarum akupuntur atau pun derma roller atau derma pen.

Tapi as a ujikaji, I dah cuba night cream sendiri tiap-tiap malam hampir seminggu, setiap kali bangun I noticed kulit I tak berminyak macam biasa, kulit wawjah I rasa macam lebih anjal dan less pigmentation especially untuk wanita yang tak lama lagi nak masuk 3 siri tak lama lagi, huuu...

apa pun I dah guna AR Beauty Collection ni almost 2 minggu, so far not bad, memang kulit I terasa lebih less oily dan kulit wajah nampak lebih bermaya.



Bagi you all nak tahu lebih lanjut mengenai AR Beauty Collection ni, boleh layari :
Facebook : AR beauty Collection
Instagram : arbeautycollection

email : arbiznetresources@gmail.com
www.syafierayamin.com