Althea BOX #33 Wanderlust Beauty Box ( VIDEO )

11/09/2017 01:01:00 AM


Hi you all, dah check my latest video about Althea Wanderlust Beauty Box di youtube. If you havent yet go check it out !

Wanderlust beauty box by Althea ni guna konsep 'beauty on the go' which is really good for travel tapi at the same time kau masih boleh makeup gitu, lagi pun most of the items sangat kecil dan muat untuk disumbat dalam bag. I've tried and tested so far I memang suka sebab  produk-produk ni sangat cute dan geram je tengok !

A small luggage bag untuk travel ! :)
MINI-MINI PEPPY'S CARRIER


Dalam mini-mini peppy's carrier ni terdapat 5 jenis produk mini dan kecil dan dimuatkan sekali dengan DIY Sticker, I dah lekat stickers tu atas bag luggage ni. Kalau korang tengok kan, bag ni memang sebiji sama yang jenis besar tu. Memang khas bawa travel tau.




Dalam ni ada 5 iaitu : 3 lipstick 1 concealer 1 shading :

Untuk bibir :
  1. Ink The Velvet : Blooming velvet lips
  2. Petal-Like Lips 
  3. Vivid Tint Water : Real Juicy Lips
Untuk wajah :
  1. Ink Concealer : Perfect Smooth Coverage
  2. Ink Multi Shadowing : Multi Purpose : Eye shadow + Shading !


Concealer ni kod no 1 iaitu Cover King Vanilla, mula-mula I ingat ianya putih melepak dari warna kulit I tapi bila I dah cuba sendiri so far okay kena pula dengan warna kulit tau, sekarang dah banyak teknik boleh buat, contouring dan highlighting, jadi both items Ink Multi Shadowing ni I buat macam contour palette. Playing with the dots technique memang so fun seriously ! Kedua-dua produk ni bagi kesan effect shaping dan dapat tutup cela pada wajah plus memang muka berseri dan glowing pakai Peripera punya produk heh.

Meanwhile, for the lips :
  1. Ink The Velvet : Blooming velvet lips ( lembut macam sapu krim je kat mulut )
  2. Petal-Like Lips ( Bibir macam sapu kelopak bunga mawar )
  3. Vivid Tint Water : Real Juicy Lips ( Watery type, rasa macam splash jus atas bibir haha )
    Do check my review on video tau.
AQUTOP WATER COLOR BLUSHER SOFT PINK


Blusher ni botol packaging dia macam nail polish,a bit heavy and watery type blusher, warna sangat natural, pink yang sangat soft, which is tak pekat warnanya, bila sapu pada wajah, dia buat pipi macam di tinted sahaja not really full coverage.


Because dia macam tinted type, boleh pakai as an eyeshadow dan liptint selain dari pipi. Khas untuk buat effect monochromatic gitu. Not in my wishlist but trust me this water color blusher selain dari tinting kan wajah ianya melambabkan kulit ! Love loove love !

HEYNATURE DUAL EYE SHADOW 02 CHAMPAGNE CORAL


Manfaat 2 warna in one stick ! Warna yang I dapat ialah Champange Coral, kombinasi warna yang sangat sweet untuk makeup pada mata. Pigmen warna not bad pekat lah juga, macam creamy type. Once dah applied boleh blend dengan berus yang disediakan. Sangat mudah nak sapu, just sekali swipe je warna tu dah melekat dekat kelopak mata.


Boleh buat 'gradient' style atau ala-ala ombre gitu, cuma disebabkan ianya terlalu creamy aku suggested korang kena letak powder a bit atau eyeshadow lebih kurang sama dengan warna sebab sticky a bit la eyshadow ni, kalau tak pakai I punya line mata melekat lak dekat crease, haha. btw his dual eye shadow sesuai untuk newbie tau ! :)

COC MOMO WATERPROOF GEL EYE LINER 01 #REAL BLACK


Not gonna LIE ! I Totally in <3 with this gel eye liner sebab dia smudge-proof ! Stay in place ! Tahan lama selagi tak cuci pakai makeup remover ! No need to sharpen just twirl only. Warna hitam yang sangat pekat, just glide kat bahagian waterline dengan lash line or boleh create winged liner juga !

ETUDE HOUSE DR MASCARA FIXER FOR SUPER LONG LASH


Fungsi ni adalah fix kan eyelashes which is membantu juga lah panjangkan lashes especially bulu mata pendek macam I ni ha. Warna dia transparent je, nak tips. Sapu mascara dulu lepas tu baru pakai Mascara fixer ni. Kalau taknak pakai mascara which is nak nampak eyelashes neutral no need to pakai mascara. that time boleh nampak bulu mata tu nampak panjang dan boleh tahan sampai 12 jam!

Nampak lah juga Pop up sikit mata I walaupun bulu mata pendek heh !
BTW guys I just checked out Wanderlust Beauty Box dalam Althea Website, SOLD OUT ! Omg, I hope will be re-stock soonest :( Usually Beauty Box memang selalu sangat sold out. So sad.

Maybe because of the price : Only RM114 instead of RM374 which is you dapat nikmati diskaun sebanyak 69% !




Untuk update terkini sila layari Althea Korea


You Might Also Like

Google+ Followers

Blog Followers

Penjual Shaklee

Penjual Shaklee