Aqua Boost treatment by Dews kekalkan kelembapan kulit I !

4/16/2017 12:10:00 PM

Feeling Fresh after the treatment..
Kalau you all perasan my skin condition actually memang very bad, dengan kesan lekuk parut jerawat, lubang-lubang not so flawless lah, now my skin condition macam berubah-ubah kadang-kadang kering kadang-kadang tak bermaya paling menyampah kulit terlebih minyak, so I cannot blame anyone actually banyak faktor caused buat kulit jadi tak cantik.. 

So I nak cuba sendiri lah treatment dari DEWS Konsep Spa Estetik berintegrasi yang pertama di Malaysia iaitu Aqua Boost treatment..Jom la baca lebih lanjut lagi apa manfaat treatment ni..

So mula-mula lepas I dah registered my name and bagitahu my skin condition, terus beautician Iman Rosdi hantar I dalam bilik yang glamour full of gold gitu haha..

Reason I sanggup pergi buat sendiri treatment sebab :
  1. Dews Aqua Boost ni adalah kombinasi rawatan yang boleh dikatakan sempurna la untuk menanggalkan sel kulit mati secara lembut dan efektif untuk membersihkan liang pori yang tersumbat dan jadikan kulit lebih lembut. 
  2. Rawatan Aqua Boost ni datang dengan 'oxygen concentration' untuk jadikan kulit lebih berseri dan memberikan hidrasi ke dalam kulit dan kunci terus kelembapan dalam kulit wajah jadi kulit akan nampak lebih lembut dan bebas dari kehilangan lembapan.
  3. Kemudian rawatan ni bantu hasilkan kolagen dan jadukan kulit bertambah elastik.
  4. Normalkan kembali kulit yang beriritasi dan kulit yang dalam tekanan, mengawal penghasilan sebum dan jerawat..
  5. Lepas tu dia membantu menghasilkan proses sel kulit baru secara cepat..


Pakaian untuk sesi treatment.
 Mula-mula I kena tukar pakaian untuk sesi treatment, memang warna gold je semua, semua kena tanggal kecuali underwear la haha.

Mesin yang digunakan untuk sesi treatment..

Mula-mula kena remove kotoran pada wajah seperti makeup and kotoran yang lain
Double Cleansing I buat haritu, mula-mula kena cleanse pakai cleansing milk untuk remove makeup lepas tu second time guna cleansing gel, bila muka dah dicuci barulah the next steps boleh dijalankan sebab sekarang kulit dah start breathing ..Lepas tu kulit I kena scrub, scrub fungsi dia untuk tanggalkan sel kulit mati dan membantu penghasilan kulit baru yang cantik dan flawless gitu..

Steamer

Bagi liang pori terbuka..
 Lepas kulit wajah dibersihkan, muka I di steam supaya liang-liang pori mengembang dan mudahkan teknik penyingkiran nanti..Teknik tak boleh skip tau kalau nak lakukan penyingkiran nanti kulit sakit and nanti tinggal parut siapa yang susah ? I juga yang susah nanti..

Extraction time..
 Actually inilah teknik extraction yang paling I tak suka nobody likes this because sakit but anything stuck under your skin haruslah dikeluarkan kalau tak kulit wajah nampak bumpy je, pakai mekaup pun tak cantik.. so i sanggup ' beauty is pain' memang kena remove la benda-benda dalam kulit I ni.

Guna mesin ..
 Lepas dah settle extraction muka I jadi victim dengan mesin dalam gambar tu, sekarang I guna Aqua Oxygen sodium Chloride, mesin  ni macam ala yang guna macma spray makeup tu tapi yang ni agak kuat jugak la, dia sembur pada kulit, fuh terasa kulit... kalau dekat boleh tahan sakitnya, mugkin penerimaan macam tu la, lepas dah apply aqua oxygen sodium chloride dekat kulit I ni.. rasa macam kulit bersih je haha..

Muka tahan sakit, hahhha

Aqua Oxygen Hydrathing serum

Beautician Iman Rosdi tengah masukkan serum tu dalam alat mesin..

 Okay the second time with the machine, nak masukkan serum hydrating dalam kulit I, fuh kena prepare sakit tau benda alah ni, heheheh nampak tu beautician Iman terpaksa jarakkan from my skin kalau tak sakit weh dekat-dekat, sebab tembakan serum pada kulit agak kuat dia punya inertia..

Sekarang bancuh mask
Hydrathing Mask moulding mask
Lepas kulit dah sengsara dengan mesin tu, sekarang nak kembalikan kulit less pain, guna hydrathing mask moulding mask, yang ni dia bantu tegangkan balik kulit dan jadikan kulit sejuk and so on la, tapi I paling suka sambil tunggu masker ni keringkan, I dapat urutan back massage, I memang suka kena urut-urut ni lega je belakang tau, hehe..

Antara Produk dan barangan untuk Aqua Boost Treatment.

Bahagian masuk dan ruangan tetamu yang hadir



ada promosi untuk wanita

Ada promosi untuk lelaki
Apa pun sebenarnya banyak rawatan lain ditawarkan oleh dews untuk lelaki dan wanita, I dah cuba, you all taknak cuba ke? Sekarang kulit rasa bersih dan lembut je..

Nak tahu bila DEWS dirasmikan sila baca di >> sini <<
Nak tahu apa I guna seltelah lakukan treatment di DEWS ? Sila baca di >> sini <<

DEWS menganggap setiap pelanggan sebagai individu yang unik yang memiliki keinginan peribadi serta hasil yang berbeza. DEWS berharap agar dapat menetapkan standard baru bagi industri spa perubatan, penuaan secara sihat dan kesejahteraan kesihatan di rantau.

Untuk maklumat lanjut mengenai DEWS, sila layari :
http://www.dews2u.com/
Facebook DEWS

Bagi anda yang ingin mendapatkan rawatan, sila buat temujanji di :

EMAIL
INFO@DEWS2U.COM

CENTRAL RESERVATION SYSTEM
+60.17.440.1433

No.1, Jalan PJU 5/10,
Dataran Sunway,
Kota Damansara,
47810 Kuala Lumpur,
Malaysia


DEWS mempunyai 'easy access' berdekatan dengan Sunway Giza Mall, berhadapan di Maybank, berdekatan dengan MRT Surian.

You Might Also Like

Twitter

Like me on Facebook

Instagram