KEMPEN HADA LABO ‘WE CARE FOR SOCIETY’ MEMBAWA KEGEMBIRAAN KEPADA KOMUNITI TERPINGGIRMenyokong Usahawan Wanita Berpendapatan Rendah dan Komuniti Miskin

KUALA LUMPUR, 3 April 2024 – Hada Labo, jenama penjagaan kulit Jepun yang terkenal di bawah Rohto-Mentholatum, terus memberi impak positif dalam kehidupan masyarakat terpinggir melalui kempen 'We Care for Society' Kini dalam tahun kelima, kempen ini telah meluaskan jangkauannya untuk menyokong komuniti yang lebih luas sambil terus memperkasakan usahawan wanita berpendapatan rendah.

Dengan kerjasama Women Of Will (WOW) dan Persatuan Kechara Soup Kitchen, dan disokong oleh Watsons Malaysia, 'We Care for Society' dijalan sepanjang bulan Ramadan. Hada Labo bekerjasama dengan WOW untuk melibatkan sekumpulan usahawan wanita berpendapatan rendah dalam pembuatan 1,000 balang biskut kesihatan, disokong dengan sumbangan RM20,000. Selain itu, sumbangan RM30,000 telah disediakan kepada Persatuan Kechara Soup Kitchen untuk menyediakan 2,040 pek makanan untuk individu terpinggir dan gelandangan serta 44 beg barangan runcit untuk keluarga terpinggir. Kuih-muih itu diedarkan bersama makanan yang dibungkus dan barangan runcit kepada mereka yang memerlukan.
Lim Mei Yuen, Pengurus Besar Rohto-Mentholatum (M) Sdn Bhd, berkongsi bahawa kempen yang dimulakan 5 tahun lalu, bertujuan untuk melengkapkan usahawan wanita berpendapatan rendah dengan kemahiran dan pengetahuan penting, membolehkan mereka mencapai kebebasan kewangan dan menyokong keluarga mereka. Menyedari peningkatan kelaziman kemiskinan, Hada Labo menghulurkan sokongannya kepada masyarakat miskin yang bergelut untuk memenuhi keperluan asas mereka, terutamanya makanan.

Kami amat menghargai sokongan yang tidak berbelah bahagi daripada orang ramai dan rakan kongsi kami, yang telah mengekalkan kempen ini selama 5 tahun. Kami menyasarkan untuk membawa keselesaan dan kegembiraan kepada golongan yang kurang bernasib baik, terutamanya semasa Ramadan, apabila keperluan pemakanan semakin meningkat, kata Lim.
Lakshwin Muruga, Pengarah Eksekutif WOW, menekankan kepentingan bantuan ini hadir tepat pada masanya diberikan kepada usahawan wanita berpendapatan rendah, yang berusaha untuk berdikari daripada segi kewangan, kebergantungan pada kemahiran dan pengetahuan mereka untuk menyara diri dan keluarga mereka. Beliau menekankan bahawa sokongan Hada Labo adalah rangsangan yang ketara untuk wanita ini.

Justin Cheah, Pengarah Pemasaran dari Persatuan Kechara Soup Kitchen, menekankan permintaan bantuan semakin meningkat di kala menghadapi kemerosotan ekonomi. Persatuan Kechara Soup Kitchen sangat bergantung kepada sumbangan makanan untuk membantu golongan yang memerlukan. Oleh itu, pasukannya mengucapkan terima kasih atas tajaan murah hati Hada Labo dan berharap untuk sokongan korporat yang berterusan dalam misi mereka.

Semasa kempen 'We Care for Society', dengan setiap pembelian pelembap Hada Labo Hydrating Water Gel dari Watsons RM1 akan disumbangkan untuk tujuan di atas.

Hada Labo Hydrating Water Gel, Penjagaan Kelembapan Penting Buat Anda Sebagai sebahagian daripada kempen We Care for Society, Hada Labo memperkenalkan Hydrating Water Gel, tambahan penting kepada rangkaian penghidratannya.
Hydrating Water Gel yang baru dilancarkan dipertingkatkan dengan 2 Prebiotik, 4 jenis Asid Hyaluronik dan Ekstrak Kaktus untuk menguatkan penghalang kulit, meningkatkan penghidratan dan menenangkan serta melindungi kulit daripada tekanan persekitaran.

Ciri-ciri utama termasuk:

- Menenangkan & Antioksidan – mempunyai Ekstrak Kaktus yang kaya dengan anti-oksida untuk meredakan kerengsaan kulit dan melindungi kulit daripada kerosakan radikal bebas.

- Membaiki Penghalang Kulit – dengan 2 Prebiotik untuk membantu menguatkan penghalang kulit dan membaiki kulit yang kering, rosak untuk kulit yang lebih sihat dan kuat.

- Melindungi daripada Cahaya Biru – dengan Carnosine untuk melindungi kulit daripada cahaya biru.

- Menghidrat dan menyuburkan – menggabungkan 4 jenis Asid Hyaluronik (3D HA, HA Saiz Sederhana, Super HA & Nano HA) dan Ceramide untuk mengunci, menambah dan memulihkan kelembapan secara mendalam ke dalam kulit untuk kulit yang lembap dengan sempurna.

- Tekstur gel air yang sangat ringan menyerap serta-merta ke dalam kulit dan menjadikan kulit berasa segar dan terhidrat.

Formula lembut Hada Labo Hydrating Water Gel bebas daripada alkohol, paraben, pewarna, minyak mineral, MIT &Diglycol sesuai untuk semua jenis kulit. Ia disyorkan untuk digunakan selepas pembersihan dan losyen menghidratkan untuk mengunci kelembapan. Produk ini boleh didapati di semua farmasi dan pasar raya utama, serta platform e-dagang.

Untuk maklumat lanjut atau menyokong kempen masa depan, layari www.hadalabo.com.my
atau ikuti halaman Facebook mereka: MyHadaLabo.

Falsafah penjagaan kulit Hada Labo:

“SEMPURNA X MUDAH”

Untuk kesempurnaan muktamad dan kesederhanaan muktamad Hada Labo menggunakan bahan-bahan terbaik, tulen dan sangat berkesan untuk memberikan anda hasil kulit cantik yang terbaik. Diilhamkan oleh kebijaksanaan kecantikan tradisional Jepun, Hada Labo mengamalkan falsafah "tidak lebih tidak kurang" dalam perumusan produknya untuk nisbah ramuan "sempurna" untuk memberikan hasil yang optimum. Bahan tambahan, pewarna, pewangi dan minyak mineral yang tidak perlu yang akan membebankan kulit ditinggalkan. Hanya bahan-bahan penting yang bermanfaat untuk kulit dikekalkan untuk memastikan keberkesanan maksimum - Hanya yang terbaik untuk kulit anda dan tiada yang lain...

Mengenai Mentholatum Company

Syarikat Mentholatum Inc. Ditubuhkan pada tahun 1889 ialah pengilang dan pemasar ubat bukan preskripsi dan produk penjagaan kesihatan. Ibu pejabat berada di Orchard Park, New York, A.S.A dengan operasi di Australia, Afrika Selatan, Kanada, Scotland, Taiwan, Thailand, Malaysia, Hong Kong, Mexico, Korea Selatan, P.R China, India dan Jepun. Pembuatan dijalankan di 26 lokasi di seluruh dunia dan pemasaran/pengedaran di lebih 150 negara. 

Syarikat itu, yang dipegang secara persendirian selama 99 tahun, telah diperoleh oleh Rohto Pharmaceutical Company Ltd. dari Osaka, Jepun pada tahun 1988. Rohto ialah pemain utama dalam pasaran farmaseutikal Jepun dengan produk terlaris dalam kategori penjagaan mata, topikal dan melegakan perut . Sejak tahun 1889, Syarikat Mentholatum telah berkembang dan maju daripada pembekal kecil sabun dan peralatan mandian menjadi sebuah syarikat antarabangsa, memasarkan ubat proprietari berkualiti di seluruh dunia. Di Amerika Syarikat, dan banyak negara di seluruh dunia, keluarga produk Mentholatum telah memperoleh reputasi untuk kualiti dan nilai. Setiap jenama Mentholatum dijual dengan jaminan kepuasan tanpa syarat.

Jenama di bawah Mentholatum: Lipice, Oxy, Hada Labom Selsun, Sunplay, Rohto Eye Drops, Botanics, Deep Heating Rub, Melano CC and Dermistry+.

Catat Ulasan

🌸Pengikut Blog🌸

www.syafierayamin.com