3 Produk Berkualiti Buatan Malaysia anda boleh dapatkan di Tesco mulai hari ini


Kaki Shopping Perlu Cuba Ketiga-tiga produk Buatan Malaysia ni

Baru-baru ni I sempat singgah Tesco Kajang sebab dah lama ye tak shopping kat sini.. sebagai seorang yang suka membeli-belah mata I ni memang pantang tengok booth-booth yang jual produk.. lebih-lebih lagi bila berkaitan dengan penjagaan diri dan penampilan.. husband I macam biasalah kalau nampak wife dia belek-belek barang mesti dia nak duduk jauh-jauh sikit... mana tak nya mesti nak membeli je kerja I kan...  wanita ni memang tak sah kalau tak bawa balik barang setiap kali pergi keluar jalan-jalan heheh..

I ni bila bab membeli bukan suka-suka ambil dan bayar terus... tapi I akan belek lelama... sebab I sejenis nak baca LABEL dulu sebelum I keluarkan duit.. I ni kalau apa-apa produk yang ada bahan kimia yang I tak berkenan I pasti akan letak tak mo beli..

Hey siapa kata suri rumah macam I ni tak suka membaca Label.. I baca tau.. hehe.. kita mesti kena educated diri kita walaupun duduk di rumah kan...


Rasa Untung dapat produk berkualiti dengan harga mampu milik

Di sebalik booth-booth yang berada di hadapan Tesco ni, ada 3 produk yang I tengok berpotensi untuk menarik minat pelanggan yang terutamanya UBAT GIGI iaitu MISMIS, bukan calang-calang ye ubat gigi ni sebab ianya berasaskan KOKO.. saya sebagai pengguna setia hampir sebulan apa lagi nampak je ubat gigi MISMIS buat tawaran terus I cepat-cepat borong.. mana tak nya produk Ubat gigi MISMIS ni ada untuk kanak-kanak, I sebenarnya memang agak cerewet tengok ubat gigi kanak-kanak yang ada fluoride... tapi tengok ubat gigi MISMIS ni tiada fluoride dan rasa koko yang sedap buat anak-anak I jadi rajin gosok gigi setiap pagi dan malam..

Anda ada masalah tumit kaki yang kita selalu panggil pecah-pecah, menggerutu tu ? Apa kata cuba Blossom yang ni produk adik kepada Asianic Halal yang terkenal dengan produk Body care tu tau..
Blossom ni fokus utama ialah losyen badan yang bertujuaan untuk melembab dan menghaluskan kulit tanpa rasa melekit sebab penyerapannya lebih baik ke dalam kulit.. bahan yang sama dalam setiap botol dan packaging cuma bezanya adalah aroma harumannya... hadir dengan beberapa haruman ikut minat masing-masing.. so far I sangat suka bau ros dan tangerine.. bau dia tak sakit langsung hidung I.. sweet sweet je..

SWAG Pomade salah satu produk yang I rasa NOT BAD juga formulasinya untuk penggayaan rambut lelaki terutamanya yang jenis Cecair.. I masih belum pernah tengok suami I cuba yang jenis cecair.. bila nampak je cepat-cepat I grabbed satu untuk husband I.. bukan husband I je cuba.. I pun cuba juga dekat rambut I.. cecair yang cepat kering lepas sapu dekat rambut... I nak cuba kepok-kepok kan rambut I dah sapu SWAG pomade ni dekat rambut I.. nak tengok tahan lama tak curls I buat..

Satu je nak cakap... you all RUGI sebab tak dapat grabbed harga jauh lebih rendah dari biasa masa booth-booth banyak haritu.. bukan tu je... siap dapat hadiah misteri lagi setiap kali buat pembeliaan..

TAPI jangan sedih-sedih ya semua, walaupun tak dapat harga yang macam I dapat haritu... harga 3 produk ni tetap I rasa sangat berbaloi untuk kualiti yang ditawarkan.. kau rasa... BARANG BAIK BARANG KITA okey.. hehehe !


UBAT GIGI - MISMIS

Jenama MISMIS terdiri dari ubat gigi MISMIS Ekstra Pudina Segar (Extra Cool Mint) dan Pudina koko premium yang mengandungi bahan aktif polifenol- tannin terbukti berkesan membunuh bakteria utama di dalam mulut iaitu Streptococus Mutan, penyebab nafas berbau dan menyebaran karies gigi. Dengan penggunaan bahan aktif ini ia juga dapat menghindarkan permulaan gigi berlubang dan pembentukan karies gigi.

Telah bekerjasama dengan Lembaga Koko Malaysia untuk penyelidikan, pemprosesan dan penyelenggaraan bagi menggunakan polifenol koko sebagai bahan mentah utama yang berkualiti tinggi dalam pembuatan ubat gigi natural jenama MISMIS. Memiliki sijil Halal dan Good manufacturing Practice - GMP (Praktis Penghasilan Produk Berstandard). Matlamat syarikat adalah untuk menjadi syarikat yang bersaing maju dalam mengeluarkan produk yang bermutu tinggi dan standing dengan produk antarabangsa selain menjadi syarikat yang kompetitif dan inovatif di Malaysia.

NFA Technologies Sdn Bhd ditubuhkan sejak 2014 sebagai syarikat untuk menyelidik, mengeluar dan memasarkan ubat gigi dan produk penjagaan mulut yang berasaskan polifenol koko yang pertama seumpanya bersama bahan herba semulajadi dari cengkih dan minyak zaitun. Ianya mensasarkan pasaran komersial untuk dalam dan luar negara bagi memenuhi permintaan ubat gigi Halal bagi semua segmen umur untuk seisi keluarga, untuk semua peringkat umur dari kanak kanak sehingga dewasa.


BLOSSOM - LOSYEN PENJAGAAN TANGAN & BADAN DAN KRIM TANGAN

Setiap manusia lahir dengan berbagai bagai jenis kulit. Ada kulit kering, berminyak dan tidak sekata. Wanita terutanya amat gemar untuk menjaga dan mastikan kulit sentiasa cantik, mulus dan sihat. Bagi menambah kecantikan tersebut, Blossom adalah salah satu jenama yang diformulasikan khas bagi yang mementingkan penjagaan kulit. Blossom adalah pilihan yang terbaik bagi wanita.

Bukan sahaja dapat melembutkan kulit, tetapi aromanya yang semulajadi dan tekstur lembut pembuatan Blossom pasti akan membuat anda merasa sentiasa segar dan berkeyakinan sepanjang hari.

Produk Jenama Blossom terdiri daripada 4 variasi losyen tangan dan badan bersaiz 500ml iaitu limau tangerin (Tangerine), Betik (Papaya), Buah Zaiton (Olive Oil) dan juga Ros (Rose). Diformulasikan dari bahan bahan terpilih dan bermutu tinggi bagi memberikan kesan yang optima pada kulit. Diformulasikan dari bahan bahan semulajadi ianya juga sesuai untuk kesihatan kulit. Juga terdapat krim khas tangan Blossom 50ml yang mudah dibawa kemana-kemana kerana sizenya compak dan kecil.


SWAG - Perapi Rambut

Dengan berat bersih 120g bagi produk pomade berharga RM28.00, ianya adalah antara harga yg murah dan mampu milik untuk semua. Manakala bagi produk clay 80g dijual pada harga RM19.90 dan Liquid Pomade 200g hanya berharga RM19.90 sahaja. Dengan penggunaan normal setiap produk mampu bertahan selama 4 minggu dan ianya amat berbaloi untuk dimiliki oleh jejaka hebat diluar sana. 

Terdapat empat jenis pilihan, iaitu ‘Boss’, ‘Focus’, ‘Energy’ dan ‘Million’. Setiap jenis mempunyai fungsi dan bahan berbeza mengikut gaya dan citarasa pengguna.

Terdapat dua pilihan sama ada untuk gaya sentuhan sederhana atau tambahan kekuatan bagi mereka yang gemarkan aktiviti lasak. Swag bukan sekadar produk menata rias rambut lelaki, malah turut berfungsi sebagai perapi rambut agar lebih sihat dan subur kerana dilengkapi unsur-unsur semulajadi. Pembuatan Jenama Swag tidak menggunakan bahan kimia berbahaya, malah ramuan semulajadinya menjadi asas kepada keunikan jenama ini. Baunya juga menyenangkan dan wangian lebih maskulin. Produk Swag mudah digayakan mengikut citarasa, ia juga mudah dibilas dan tidak menyakitkan kepala ketika menggayakannya dan membesihkan selepas sehari menggunakannya.

Untuk memastikan kaum lelaki juga tampil bergaya dan kemas, Sakura Industries memperkenalkan pomade dalam bentuk gel dan cecair dan juga clay dari jenama Swag. Jenama Swag diformulasikan dari bahan bahan semulajadi seperti Argan Oil, Olive Oil bagi membantu menyubur dan menyihatkan lagi rambut selain ianya amat selesa digunakan sepanjang hari. Ianya juga diformulasikan berasaskan air (waterbase) bagi memberi sentuhan semulajadi pada rambut.

Ayuh dapatkan produk-produk SWAG hari ini hanya di seluruh outlet Tesco Malaysia.

Dari kiri Puan Leny Adam selaku Pengarah Syarikat Wonderland Primary Sdn Bhd, Puan Noormawarni Nordin selaku Pengarah Syarikat Ubat gigi MISMIS dan Pengarah Urusan Sakura Industries, Mohd Rozailmee Zulkeply

Apa kata Pengarah Syarikat mengenai Produk yang dihasilkan ?

Menurut Puan Noormawarni Nordin selaku Pengarah Syarikat “Ubat gigi MISMIS tanpa fluorida dari Polifenol koko premium terpilih dengan campuran ramuan herba semulajadi seperti cengkih dan minyak zaitun ini akan mengekalkan anda senyuman manis dan nafas yang segar sepanjang hayat. Jenama MISMIS adalah pilihan yang bijak bagi pengguna yang inginkan produk 99.9% dari bahan semulajadi.”

“Blossom adalah produk tempatan yang setanding dengan produk antarabangsa yang lain dipasaran. Dengan harga yang berpatutan dan dengan pembuatan yang diformulasikan dari ekstrak yang berkualiti tinggi, pasti para pengguna akan mendapat manfaat untuk kecantikan dan kesihatan kulit. Dengan Blossom, kini kulit akan lebih sihat, cantik dan muda sentiasa” kata Puan Leny Adam selaku Pengarah Syarikat Wonderland Primary Sdn Bhd.

Pengarah Urusan Sakura Industries, Mohd Rozailmee Zulkeply berkata, jenama Swag kini telah menjadi pilihan bagi lelaki yang mementingkan pengayaan rambut. Selain itu jenama Swag juga sesuai untuk semula lapisan umur terutamanya anak muda dari sekolah rendah dan menengah yang sentiasa ingin kelihatan rapi dan bergaya mengikut citarasa pengayaan rambut terkini.

Antara BLOGGERS yang hadir akhirnya terjebak memborong produk-produk yang berada di situ pada Ahad lalu.
Barang Baik Barang Kita, Marilah SUPPORT LOCAL !!

Kempen Beli Barangan Malaysia bersama usahawan tempatan IKS dalah salah satu program untuk membantu usahawan Industri Kecil Sederhana (IKS) yang disokong oleh Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna (KPDNHEP) yang diterajui oleh Menteri, Datuk Seri Saifuddin Nasution bin Ismail.

Matlamat Kempen Beli Barangan Malaysia ini adalah untuk membantu usahawan IKS untuk lebih berdaya saing dengan produk antarabangsa yang lain di pasaran. Peluang yang diberikan ini bukan sahaja dapat membantu usahawan untuk mencari tempat yang sesuai untuk memasarkan produk keluaran syarikat tetapi juga untuk mencari peluang baru bagi menghasilkan produk yang lebih bermutu dan mematuhi standard bagi memasarkan produk di pasaraya besar lain di seluruh Negara. Produk usahawan IKS yang dipasarkan bukan sahaja berpeluang untuk dipasarkan di peringkat Domestik tetapi juga di peringkat Antrabangsa. Ini adalah pengiktirafan kepada usahawan IKS dan usahawan juga dapat menjalankan perniagaan dengan beretika. Dengan adanya program ini, pengguna akan mempunyai lebih banyak pilihan dengan harga yang berpatutan.

Program seumpama ini adalah salah satu platform untuk membantu Usahawan IKS untuk memasarkan produk mereka di parasara besar diseluruh negara. Produk yang terpilih bukan sahaja mempunyai perlabelan dan rekabentuk yang sesuai untuk dijual di pasaraya besar, tetapi juga telah mempunyai sijil KKM dan Halal. Usahawan terpilih juga telah mematuhi syarat pengeluaran produk untuk pasaraya besar. Usaha ini adalah sokongan dan kepada usahawan IKS untuk lebih berdaya saing dan proaktif dalam bidang perniagaan. Ada juga Usahawan IKS ini telah mendapat pasaran luar Negara.

Ubat gigi jenama MISMIS, perapi rambut SWAG dan penjagaan diri Asianic dan Blossom adalah antara jenama tempatan yang Berjaya menempusi pasaraya besar seluruh Negara. Produk jenama tempatan ini boleh didapati diseluruh pasaraya besar di semua pasaraya besar Tesco di seluruh Negara.  Produk jenama MISMIS, SWAG dan BLOSSOM ini bukan sahaja mempunyai kualiti dan pembungkusan yang setanding dengan produk antarabangsa yang lain di pasaran, jenama tempatan ini juga telah melepasi piawaian produk bermutu untuk pasaran pasaraya besar dalam dan luar Negara.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:

MISMIS
Wanie Nordin
+60 12-941 0528
Website : https://www.mismis.com.my/
Facebook : https://www.facebook.com/mismistoothpaste/
Instagram : @_makeitsmile

SWAG
Rozailmee
+60 12-435 6003
Website : http://www.swagpomade.com/
Facebook : https://www.facebook.com/SwagPomade/
Instagram : @myswagpomade

Blossom
Leny Adam
+6019 265 6687
Web : www.wonderlandprimary.com
Facebook : Asianichalal
Instagram : @Asianichalal

3 comments :

  1. banyak brand buatan malaysia yang huda first time dengar ni. sempena kempen ni, nak kena g carilah produk2 buatan malaysia ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan sekarang dah sama saraf produk malaysian dengan jenama antarabangsa luar sana

      Delete
  2. Wah boleh la pi cari kat tesco pasni 😍

    ReplyDelete

🌸Pengikut Blog🌸

www.syafierayamin.com