Cuti Sekolah ni jom bawa anak ke SuperDayCamp !


Bermulanya cuti sekolah anak-anak kecil yang semuanya sudah mula mahu menghabiskan percutian akhir tahun dengan aktiviti kegemaran mereka. Ramai ibu bapa semakin risau kerana anak-anak meraka banyak menghabiskan masa di skrin terlalu lama yang perlu diambil serious, setiap ibu bapa  bersetuju untuk  mencari jalan baru yang sihat seperti  bermain adalah penting untuk perkembangan kognitif yang positif buat kanak-kanak.

Ibu bapa dengan jadual yang terlampai sibuk padat serta ibu bapa yang tinggal di rumah sentiasa mencari cara untuk membantu memupuk anak-anak mereka dengan cara pembelajaran yang holistik. Tetapi mengapa membuat pembelajaran membosankan apabila anda boleh belajar melalui bermain?

SuperPark Malaysia, taman aktiviti semua dalam satu telah mewujudkan satu-hari kem di Malaysia yang telah disahkan oleh Pendidikan Finland. Menggabungkan kualiti pembelajaran pengetahuan dan pembelajaran Finland yang berkualiti, SuperDayCamp dicipta untuk membolehkan kanak-kanak belajar melalui kuasa permainan!


KUALA LUMPUR, 9 Nov 2019 - SuperPark Malaysia, tempat yang mesra dengan aktiviti dalaman yang berasal dari Finland, hari ini memperkenalkan SuperDayCamp, sebuah program percutian sekolah yang unik  penuh dengan aktiviti sukan yang mempunyai guide yang menarik. Kem ini menjanjikan satu hingga tiga hari keseronokan dan keseronokan dalam persekitaran dalaman yang selamat agar dapat memupuk kecergasan, kebolehan kognitif dan kerja berpasukan semasa cuti sekolah akhir tahun pada bulan November dan Disember.

"Memperluas konsep teras kami tentang 'kuasa bermain', SuperDayCamp menguatkan hubungan, membina kepercayaan dan menyokong keyakinan diri, memberi anak-anak asas kemahiran hidup yang penting lebih awal untuk daya pembangunan. Disahkan oleh Pendidikan Finland Lembaga, kem hari ini menawarkan pengalaman pembelajaran pelbagai lapisan di mana para peserta boleh mengeluarkan peluh sambil berseronok dalam suasana sosial. Ia dijalankan dalam persekitaran yang bebas dari unsur-unsur di luar seperti hujan dan panas serta menawarkan ketenangan jiwa kepada ibubapa anak-anak mereka yang bercuti sekolah ini, "kata Andes S.H Wong, Pemasaran Kanan Pengurus, SuperPark Malaysia.

Baru-baru ini dilaporkan bahawa lebih separuh daripada remaja Malaysia memilih yang tidak aktif gaya hidup, lebih suka duduk berjam-jam tanpa apa-apa aktiviti fizikal 1. Mereka juga semakin meningkat bergantung pada alat seperti yang telah menggunakan peranti digital pada usia dua hingga tiga tahun tua.

Bercakap pada acara pelancaran, Charlene Marie Samuel, Pengarah Autisme Behavioural Pusat dan ahli terapi Analisis Terapi Gunaan yang terlatih berkata, "Waktu bermain yang aktif adalah penting untuk perkembangan keseluruhan kanak-kanak terutamanya semasa tahun pembentukan mereka. Ia membolehkan mereka belajar kemahiran penting seperti menyelesaikan masalah, bekerja dalam pasukan, menolak sempadan, dan menyesuaikan diri dengan persekitaran baru - semuanya akan sangat berguna apabila mereka semakin tua. "

Direka dan diluluskan oleh Lembaga Pendidikan Finland, sebahagian besarnya dianggap sebagai salah satu daripada sistem pendidikan terbaik di dunia, SuperDayCamp menyediakan alternatif alat bebas untuk semua kanak-kanak berumur antara empat hingga sepuluh tahun. Dengan nisbah jurulatih ke anak kecil 1: 7, berkemah akan dibimbing melalui beberapa siri aktiviti bermain di dalam SuperPark untuk membangunkan kesejahteraan fizikal, mental dan emosi sambil mengenali kawan-kawan baru di dalam seliaan dan persekitaran yang menyeronokkan. Jurulatih SuperPark pun wujud bertujuan untuk memberi inspirasi kepada peserta dengan kuasa sukan sambil memberi mereka keyakinan, motivasi dan kepimpinan untuk berkembang dan menjadi berjaya di sekolah dan dalam kehidupan.

Luangkan cuti sekolah anda di SuperDayCamp!

Kanak-kanak boleh menghadiri kem kem sehari atau kem tiga hari sepanjang hari Isnin - Rabu dari 25 November 2019 hingga 18 Disember 2019. Kem ini disesuaikan program akan bermula 9:00 pagi hingga 3:30 petang semasa hari perkhemahan. SuperDayCamp tiket yang dibeli sebelum 15 November akan termasuk diskaun 10% diskaun awal.

Harga tiket untuk SuperDayCamp

Diskaun Awal (sebelum 15 tahun November)

Harga tiket
Kem 1-hari RM179.10 RM199
Kem 3 Hari RM449.10 RM499
Semua peserta SuperDayCamp akan menerima:
 Sijil Penyelesaian (disokong oleh Pendidikan Finland)
 Makan tengah hari (pilihan vegetarian disediakan)
 Paket Selamat Datang (SuperPark Branded Merchandises)
 T-shirt Kem Edisi Terhad
 Akses Hari Penuh ke SuperPark Malaysia selepas sesi kem
* Mana-mana kanak-kanak di bawah umur 8 tahun mesti SELALU diiringi dan diawasi oleh penjaga yang bertanggungjawab (berumur 18 tahun ke atas) dengan kemasukan yang dibayar dan sah

Untuk maklumat lanjut mengenai SuperDark Malaysia SuperDayCamp, sila lawati SuperPark
Laman web Malaysia di - https://www.superpark.com.my/super-day-camp/

Anda juga boleh mendapatkan maklumat terbaru dengan berita terkini SuperPark Malaysia, promosi pengumuman dengan mengikutinya di Facebook (SuperParkMY) dan Instagram (@superparkmy).Mengenai SuperPark Malaysia

SuperPark adalah taman aktiviti dalaman yang paling mesra di dunia, menyampaikan unik pengalaman bermain gembira yang merangsang dan menyatukan orang di seluruh dunia, tidak kira mereka tahap umur atau kecergasan. Berkat dari Finland, sejak penubuhannya pada tahun 2012, SuperPark memiliki, lesen dan mengendalikan 18 taman aktiviti di seluruh dunia, dengan Malaysia sebagai lokasi ketiga di Asia.

Tonton video untuk mengetahui lebih banyak aktiviti di SuperDayCamp ! :


Thanks ya sudi baca ! Nantikan entri terbaru dari kami jangan lupa Follow dan like semua page kami !

Catat Ulasan

🌸Pengikut Blog🌸

www.syafierayamin.com