Family Fun Workshop @ Dreamworld Playland The Starling Mall, Petaling Jaya


If you guys remember.. I sebenarnya berkesempatan menyertai
Family Fun Workshop @ Dreamworld Playland The Starling Mall, Petaling Jaya pada April lalu dimana bengkel keibubapaan ini telah memberikan banyak informasi mengenai 'parenting' dan terdapat beberapa advertisers yang menceritakan mengenai 'human profiling' dan insurans apa yang ada coverage untuk penyakit.  Actually it was a fun workshop sebab i dapat bawa anak-anak i datang ke sini and let them play meanwhile the parents dapat fokus pada topik pada hari tersebut..


Ramai parents yang join because they want to gain more knowledge like I was.. seronok juga bila mommy bertemu dengan mommy yang lain... bercerita tentang pengalaman masing masing mengenai kehidupan sebagai ibu bapa.. rupanya dari sini banyak juga ilmu yang i perolehi dari mommies yang berada di situ...sedikit sebanyak tips mereka juga sangat berguna untuk I yang masih learning to be a good mom.. Thank you to 100comments dan Baby Talk Malaysia yang telah menjemput kami semua untuk  gain more knowledge...


Isu mengenai masalah mata bukan lagi 'rare' tapi dah semakin 'common' berlaku terutamanya kanak-kanak... sekarang bukan orang dewasa sahaja yang mempunyai masalah penglihatan seperti rabun malahan kanak-kanak juga mengalami masalah yang sama...Thanks to Vision Space Optometrists for telling us the parent macam mana nak menjaga mata anak-anak, elakkan kanak-kanak menghadap tablet ketika makan dan kurangkan menghadap teknologi supaya mata dalam keadaan yang baik.


Human Profiling pun salah satu yang menarik yang I pernah dengar kali pertama seumur hidup i mengenai pengiraan number mengikut tarikh lahir.. bila dah nombor tu nanti akan ada 9 jenis kategori karakter setiap manusia. Penceramah oleh Encik Wai Kian, Penganalisis Master Certified UCMHP yang bercakap mengenai kelebihan mengetahui nombot melalui tarikh lahir. UCHMP ialah (Universal Characteristic Method Human Profiling) atau Kaedah Karakter Profil Manusia Universal diasaskan oleh Dr. Bernard Yeo.

Sebenarnya kaedah sangat bagus untuk para ibu bapa terutamanya untuk berhubung dengan anak-anak melalui potensi yang tersembunyi dan bakat yang ada dalam anak-anak mereka. Menariknya juga apabila ibubapa juga dapat mengetahui kekuatan mereka dan membetulkan kelemahan mereka untuk anak-anak selain dapat mengetahui mengenai kerjaya yang sesuai dan matlamat mereka di dalam kehidupan.

Kaedah ini juga telah terbukti secara saintifik dimana ianya telah bermula di Singapura. Ianya tidak melibatkan agama, tahyul, atau benda benda yang tak masuk akal, semuanya berdasarkan penomboran dan karakter seseorang.


By the way tahniah pada kawan I sebab menang hadiah buku ni : Wee Ling Yee and thanks for sharing a bit info about the number and category.



Melalui Universal Character Reveals ni.. hmmmph banyak sebenarnya I kena belajar sebab sukar nak percayai tapi macam terkena sikit lah dengan karakter I. Setiap nombor yang dikira melalui tarikh lahir mewakili ciri setiap individu tersebut.. Dari situ kita dapat mengenali ciri-ciri pasangan dan anak anak.. btw if you guys nak tahu lebih lanjut boleh lah dapatkan buku 'know Your numbers, Know yourself chart your destiny oleh Dr. Bernard Yeo.


Majlis juga diteruskan  bagi mereka yang menyambut hari jadi pada bulan April. Kek ditaja oleh Eat Cake Today.


Kek Karamel yang sedap dan kek gula hangus gita. hmmph memang enak dan sedap je rasanya tau.



Prebiotik untuk usus.


Sponsored hadiah.. banyaknya thanks Chewies..



Hadiah cabutan bertuah yang disediakan untuk para ibu bapa yang hadir..

Thanks for having me. Memang best dapat mengetahui macam-macam info mengenai keibubapaan. :)


Post a Comment

🌸Pengikut Blog🌸

www.syafierayamin.com