🌸Pengikut Blog🌸

Sihatkah air botol minuman yang kita selalu minum ? Jom cek..


Omg tahu tak betapa 'acidic' nya air dalam botol yang kita selalu minum... I pun baru tahu lepas dah buat ujian pH untuk botol minuman yang popular kita selalu beli.. luckily I got to know about Pure Nine Bottle ni.. it helps a lot.. i can feel the differences before and after I consumed minuman dalam botol ni.. bila badan terlalu berasid boleh awaken the cancer cells you all.. Alhamdulillah.. I found the answer sebab before the I very Malas.. after consumed this i feel lega badan fresh ... ❤❤❤ this Bottle boleh tahan almost 2 years.. Watch the video of pH level in every bottles kitaorang uji tadi... You can get the bottle at @2the9s_llp #PureNine#PureNineKids #syafierayamincom#beautyblogger #BloggerMalaysia#clozette #lifestyleblogger #Acidic#alkaline #alkalinewater
#stalkers #stalkerscafe


Alkaline Water pH Testing Kits - Dapatkan di sini :  www.microwaterman.com
Last time I sempat singgah Stalker Cafe just to attend the launch of Pure Nine Kids. Bagi yang tak tahu Pure Nine ni ialah jenama botol minuman. What ATTRACTED me ialah botol yang boleh buat air minuman bertukar jadi alkaline. Selama ni I baru tahu yang I minum air mostly berasid terutamanya air yang jenis RO tu kalau cap mesti warna putih.. tak pasti benar atau tidak tapi after the pH tested pada jenis jenis air minuman dalam botol yang kita selalu nampak di kedai-kedai tu ... baru lah sedikit sebanyak changed my perception gitu.


Pengasas @2the9s_llp, Miss Gina menunjukkan cara untuk melakukan ujian pH air botol minuman yang boleh didapati di kedai berdekatan terutamanya yang jenis 'reverse Osmosis' - huhuhuuh the result shocking us... selama ni minum air yang berasid :(


Tonton video ↑↑↑↑↑↑↑ untuk lebih lanjut bagaimana Alkaline Water pH Testing Kits bertindak menunjukkan pH air minuman dalam botol-botol yang berkenaan..


Cuba tengok warna-warna air yang bertukar selepas diletakkan beberapa titik Alkaline Water pH Testing Kits ni.. ada warna kuning ada warna hijau ada warna biru.. not sure apa makna warna-warna ni.. tengok gambar di bawah...


Warna Oren, kuning hijau cair adalah berasid manakala yang warna biru hingga ke ungu tu alkaline... I'm pretty sure most of us ingat masa belajar sains waktu sekolah dulu-dulu.. but I tak expert about this because buah oren yang kita makan pun acidic kan ? huhuh..  i never know how much acids bahaya pada badan dan alkali very good for body..


So far I noticed air minuman yang I minum menggunakan Pure Nine Alkaline Bottle ni buat badan sangat segar like I don't feel like badan I berat macam selalu jadi sangat malas nak buat itu ini... so far memang fresh betul.. kepala rasa sejuk sejuk je gitu.. ringan... mood much better.. kurang nak naik angin.. huhuh..


Yang ni ialah air minuman RO yang direndam dalam Pure Nine Alkaline Bottle.. see the changes... over night jadi biru pekat.. tapi menurut mereka jangan biarkan botol lebih dari 24 jam.. nanti tinggi rate alkaline tu..

Pure Nine Alkaline Bottle
Pure Nine Alkaline Bottle ada 3 rangkaian - basic, denim dan leather.. I ambil yang Premium Red.


Pure Nine Kids Bottle pula dalamnya stainless steel - ala ala macam thermos..


Sama juga hadir dalam 3 rangkaian rekaan : basic, denim dan leather.. boleh sepasangkan ibu dan anak dengan Pure Nine Alkaline Bottle + Pure Nine Kids Bottle..


Promosi !!


Cara nak guna.


Harga rangkaian Produk Pure Nine @2the9s_llp


Untuk maklumat lanjut, sila layari :
https://totheninesllp.wixsite.com/purenine
Facebook & Instagram 2the9s_llp.


Post a Comment

www.syafierayamin.com