Tak tahu nak mengadu dekat siapa...

Hi guys..
lama I tak update my personal life about myself, my feeling.. my mental health dalam I punya blog ni selalunya cerita pasal produk je kan but now I open one more slot for myself in my blog..so i don't know sama ada you all notice or not I sangat busy lately sampai tak ada masa update my blog, busy to handle the non-stop tasks dari pagi sampai malam.. malas nak cerita sangat sebab semua orang lalui apa yang I lalui.. but this time i feel like what i lalui sangat sangat pressure.. i'm trying hard and struggling hard for the patience.. but sometimes I lost it.. I tak tahu nak mengadu kat siapa I trust no one even I ada suami pun.. I don't think he is the right place for me untuk explain apa yang I rasa.. I don't think he cares at all.. pandai pandai lah setel sendiri.. ended up the same answer minta bantuaan Allah.. I tak pernah denied semua benda tu... Sometimes yes memang susah.. i feel like i have no one... my kids.. I tak rasa they will understand me.. I don't expect much Help from people sangat... sebab I tahu mereka sendiri ada masalah sendiri.. so macam biasa... I cuma nak let go je.. 

Maybe I sangat penat.. I dah cuba cari masa untuk diri sendiri.. I cuba keluar rumah buat sesuatu.. trying hard for that.. trying hard juga tak tinggalkan masa untuk solat... sebenarnya semua benda ni sangat mudah.. tapi tu la bila dah banyak benda dalam otak duk berfikir.. I jadi tak kuat to handle semua.. I cuba buat salah satunya tapi still masih rasa I tak sempat nak buat apa-apa..  Kadang-kadang I cuba tidur awal but the burden on my shoulder... I rasa I hanya restless... but I dah cuba cukupkan masa tidur I.. tapi entahlah I tetap rasa penat.. letih tengok semua benda... rasa macam dah tak nak hidup je lagi.. fikirkan mati amalan tak cukup pun lagi.. pergi bercuti pun sudah tetap rasa macam ianya tak solve my feeling pun...

Maaf bagi sesiapa yang tak senang dengan I.. lagi pula I pun bukan seorang kaki bodek.. jadi memang susah lah I nak rapat dengan sesiapa sangat pun kan.. hee.. sebenarnya banyak lagi tapi tu la tak baik nak cerita benda benda yang tak sedap.. sebab orang akan salah sangka.. I cuma cerita yang I rasa sangat restless cuma tak tahu nak mengadu dekat siapa je.. I memang kurang sikit ada kawan-kawan.. ada pun macam tu macam tu je la takut nak lebih-lebih sebab tak tahu niat orang tu.. mungkin depan kita manis je berseri seri tapi kat belakang Nauzubillahminzalik je la kan...


Post a Comment

🌸Pengikut Blog🌸

www.syafierayamin.com