🌸Pengikut Blog🌸

Rawatan Lifting Gold bantu kurangkan air bawah lapisan kulit wajah


Hi you all ada tak sesiapa yang pernah buat rawatan di The Beauty Expert Cheras ? Ni first time I buat. Kalau you all tengok IG : @thebeautyexpertcheras memang banyak servis kecantikan yang disediakan mengikut masalah kulit. Tapi paling trending I tengok servis rawatan Sulam Bedak lah. Memang ramai yang buat rawatan ni tapi I masih tiada keyakinan lagi jadi Kak Mas (The Owner) suruh I buat 'lifting gold' ni sebab Kak Mas cakap muka I ada nampak macam ada kandungan air yang tak sihat tu sebab muka nampak chubby, sembam dan nampak tak runcing. Lagi pun I memang ada cakap dengan Kak Mas yang I suka rawatan yang ada emas.


I tak begitu pasti tapi dalam pakej I ambil ni punyalah banyak steps by steps sebab Kak Mas siap bagi Free treatment lagi. Memang best tau.

Mula-mula muka I dibersihkan solekan guna pembersih wajah. Maskara kalis air pun dibersihkan menggunakan cotton bud. So far memang sangat profesional juga lah beautician yang handle I haritu. Rasa macam 'double-cleansing' sebab beautician time tu dia bersihkan wajah I sampai rasa macam boleh bernafas lah liang pori I. Lepas tu guna mesin lagi untuk buang scrub pada wajah I.

Lepas tu wajah I kena steam dulu nak kasi liangpori terbuka untuk proses extraction.. Part paling menyayat hati yang bahagian Whitehead, blackhead, pimples and acnes dekat wajah I kena paksa keluar.. hee.. memang details sampai habis keluar isi kotoran dalam kulit... sakit tapi best sebab muka rasa tak de bumpy-bumpy dah..

Then.. muka i kena wrapped dengan kapas tisu ada toner rasanya untuk soothingkan part yang kena picit tadi..

Part keluarkan air yang tak sihat dalam bawah kulit tu ialah part Drynish water.. ada teknik yang betul, dia akan tolak air dari bahagian ke leher.. beautician kata air tu akan keluar melalui air kencing.. so far memang nampak lah perbezaan sedikit.. muka nampak lebih runcing sikit.. heee...



Lepas tu... part I paling suka yang GOLD MASK ni... memang tip top habis.. mata kena letak gold eye mask... bibir pun kena letak gold lip mask.. memang terasa seperti Cleopatra dah..

Fungsi Topeng emas ni ialah :
  • Rawatan facial menggunakan serum dan masker emas 24K yang mengandung ekstraks phyto-collagen merangsang proses perbaikan sel dan meremajakan kulit anda. 
  • Rawatan ini khas untuk penuaan garis-garis halus, serta memiliki efek anti aging dan membuat kulit nampak muda.
  • Selain itu, membantu menghilangkan toksin dan kerosakkan akibat sinar matahari sambil memberikan oksigen untuk kulit dan mengurangi kemerahan wajah,serta mencerahkan kulit sehingga wajah tidak kusam. 
  • Mencegah terjadi nya jerawat kerana memiliki sifat anti bakteria serta memperbaiki aliran darah, dan sesuai digunakan baik untuk kulit kering mau pun berminyak.
Sambil pakai maskers tu siap dapat Free services lagi iaitu urutan bahu, leher dan hot stone head.

Hmmph memang da best la buat rawatan dekat sini..
terasa seperti raja sehari..




View this post on Instagram

Kalau datang spa Kak Mas,confirm nak repeat lagi taw! 🤪 . Kenapa? . Sebab layanan SPA KAK MAS 5 🌟 ye syg2! . 5 SEBAB KORANG WAJIB DATANG SPA KAK MAS 👇🏻😆😆: . 🧖🏻‍♀️Layanan STAFF yang ramah sampai tak nak balik 😆 🧖🏻‍♀️Servis rawatan lengkap dari Kaki Sampai kepala disediakan dekat sini. 🧖🏻‍♀️Suasana yang sangat privasi dan tenang sampai TERTIDUR time Kak Mas buat treatment 😂 🧖🏻‍♀️Hasil rawatan yang confirm buat korang nak repeat KALI KEDUA!! 😆Tak caye kena cuba dulu taw hehe. 🧖🏻‍♀️Yang akhir sekali sebab banyakkkkk DISKAUN MENARIK Kak Mas selalu buat untuk korang.Pendek kata pandai bodek,Kak Mas bagi diskaun lebih 🤪 . . Haaaa tunggu nape lagi tu?Cepat booking mehhh dengan spa Kak Mas😆😆 . Pertanyaan/Booking spa: 0️⃣1️⃣3️⃣2️⃣5️⃣7️⃣6️⃣4️⃣4️⃣7️⃣ atau KLIK wasap link dekat profile di atas 😁😁 . . #beautyspa #facialtreatment #beautyexpert #bodymassage #spamurah #spamuslimah #spamuslimahkl #spacheras #sulambedak #bbglow #pakejpantang #pakejspapengantin #pakejpengantin #aesthetic #pakejjimat
A post shared by Beauty Expert Spa #1 Di Cheras (@thebeautyexpertcheras) on



Bersama Kak Mas, Owner The Beauty Expert Academy Cheras, memang comel lote, kulit Ya Ampun cantik gila.. nanti nak buat juga lah buat bedak sulam kalau diizinkan.. sebab nak kulit cantik macam Kak Mas ni..


Selain tu di The Beauty Expert Cheras ni siap ada tempat makeup dan rambut dan servis-servis lain. I rasa macam tak sempat nak explore haritu :( Tapi nak pergi lagi one more time. Nak TRY rawatan lain pula.



Untuk maklumat lanjut dan mengenai servis yang ada di The Beauty Expert Cheras ni,
sila singgah : https://www.instagram.com/thebeautyexpertcheras/

Beauty Expert Spa #1 Di Cheras

📍 The Beauty Expert Academy Spa Cheras
🧖🏻‍♀️ Body/Facial/Foot Spa Services
⏰ Monday-Fri: 10.30 am- 7.30 pm
Sat-Sun: 10am-6pm
Booking appt ⤵️chatwasap.com/thebeautyexpertspa

1 comment :

www.syafierayamin.com