10 sebab kenapa anak-anak perlu makan tablet H-Focus


Sebagai seorang ibu 2 orang anak seorang lelaki dan seorang perempuan, I pastinya akan berusaha untuk berikan makanan dan nutrisi yang terbaik untuk perkembangan otak, minda, mental dan fizikal anak-anak I. Selain daripada sayur-sayuran dan buah-buahan I galakkan anak-anak I mengambil makanan 'superfood' seperti madu, bijirin, pegaga dan Vitamin C. Mula-mula bukan senang untuk menarik minat anak-anak I untuk makan makanan berkhasiat sebab mereka mudah tertarik dengan gula-gula tapi nasib baik ada H-Focus iaitu sejenis tablet berperisa susu coklat dimana I tak rasa takut untuk mereka nikmati setiap hari.


H-Focus adalah satu produk kesihatan dan minda yang berasaskan makanan sunnah dan dimodenkan dimana ianya dihasilkan dalam bentuk tablet dan memudahkan pengambilan khusus untuk kanak-kanak. Kalau nak tahu produk ni dihasilkan oleh pakar saintis dan telah mendapat kepercayaan ibubapa untuk anak-anak mengambil tablet ini khas bagi perkembangan anak disamping memelihara kesihatan dalaman dan luaran.


Lebih daripada 10 sebab kenapa ibubapa digalakkan untuk mengambil tablet H-focus untuk anak-anak, antaranya :

 • Membantu anak-anak untuk mudah menghafal
 • meningkatkan minat anak-anak jadi rajin untuk belajar
 • Membantu meningkatkan daya fokus ketika belajar
 • Mudah mendengar kata dan petah berkata-kata
 • Senang untuk bangun pagi
 • Membantu meningkatkan keyakinan diri
 • Lebih bijak untuk mengadaptasi suasana persekitaran dan lebih berdikari
 • Meningkatkan selera makan (bagi yang kurang selera makan)
 • Membantu mengurangkan rabun jauh, rabu dekat, rabun silau dan rabun malam
 • Mengurangkan lingkaran gelap bawah mata
 • Mencantik dan melembabkan mata lesu dan kuyu
 • Mengurangkan masalah kering mata dan merah serta sesuai untuk mata berair
H-Focus Tablet sangat membantu untuk perkembangan fizikal, mental dan otak anak-anak sebab terdapat kandungan bahan yang bernutrisi. Bagi I kesihatan badan luaran dan dalaman akan menjadi sangat bagus jika pemakanan yang diambil mengandungi khasiat penting untuk keperluaan badan. bak kata orang puteh 'you are what you are eat.' Nak anak sihat kena jaga pemakanan anak-anak sebolehnya halal, suci, bersih lagi toyyiban.  H-Focus diformulasikan dengan 13 jenis bahan 'superfood' yang bagus untuk meningkatkan daya sistem tahan dan perkembangan otak anak-anak antaranya :

 • Kolostrum
  Kolostrum ni ialah susu awal yang keluar dari ibu yang baru bersalin, banyak khasiat kolostrum ni dimana ianya mampu menguat dan melindungi sistem pertahanan tubuh.
 • Kacang Pistachio
  Kacang Pistachio ni bukan sahaja enak dijadikan sebagai snek harian tapi ianya membantu untuk mencerdaskan minda, sistem percenaan dan juga baik untuk mata
 • kalsium
  Bahan utama yang sangat diperlukan oleh tulang, kalsium boleh mencegah tulang dari rapuh dan membantu untuk jadikan tulang lebih fleksibel
 • Anggur Hitam
  Anggur hitam semestinya buah-buahan kegemaran anak-anak I dimana ianya kaya dengan Vitamin C, antioksida, meringankan demam, migrain dan astma.
 • Tomato
  Tomato memang tak sah kalau tak ada dalam masakan I sebab ianya sangat bagus untuk kulit, membantu merawat masalah susah tidur dan bagus untuk melancarkan penghadaman.
 • Delima
  Orang kata waktu hamil elok sangat makan delima sebab buah delima kaya dengan khasiat khusus untuk merawat masalah batuk dan sakit tekak.
 • Bijirin
  Membekalkan zat besi untuk pembinaan dan perkembangan otak
 • DHA Alga
  Membantu untuk menajamkan penglihatan dan minda yang sihat
 • Vitamin C
  Vitamin C adalah bahan paling penting untuk menguatkan sistem imun, memulihkan demam, memberikan tenafa, memulihkan luka dan mampu mencegah kanser
 • Pegaga
  Pegaga ialah sejenis tumbuhan sayuran tradisional dalam masyarakat melayu dan banyak digunakan dalam produk kecantikan dan makanan tambahan selain daripada membangkitkan selera makan ianya juga merawat masalah penghadaman
 • Kurma
  Sejenis buah yang popular time ramadan tapi sayang most of us suka makan time puasa je, sebenarnya patut hari-hari ambil 3 biji sebab ianya sangat bagus untuk minda dan ttubuh badan yang sihat.
 • Kismis
  Kismis ni adalah makanan yang masa I kecil ayah I suruh makan sebab banyak khasiat yang membantu untuk perkembangan otak, orang kata banyak makan kismis kalau nak belajar mudah faham
 • Madu
  Madu mempunyai 1001 khasiat mampu mengurangkan radang tekak, sebagai antiseptik, menjadikan 'honey lemonade' sangat 'delicious' malahan sangat bagus untuk memperbaiki sel-sel otak yang rosak dengan sel baru yang sihat.
Semua bahan yang ada dalam tablet H-Focus ni selalunya anak-anak I suka makan jenis 'loose' terutamanya bijirin dan madu, tapi tak semua mereka minat nak makan, jadi bagi I tablet H-Focus ni sedikit sebanyak membantu untuk 'cover' nutrisi yang lompong anak-anak I susah nak ambil. Bagi I setiap parent pasti akan usahakan yang terbaik untuk anak masing-masingkan.

Bukan anak-anak I je yang makan, I yang dewasa ambil juga sebab bagus untuk mata. :)My youngest daughter, Adelia 3 tahun so far dia tak ada masalah untuk makan tablet H-Focus, I rasa dia suka taste susu coklat dalam tablet ni, memang seorang yang 'talkativ'e dan 'curious on something.'


Anak I yang sulung, Yusuf. Tablet H-Fokus ni I kena sorokkan, tapi dia pandai cari, so I kena cakap kat dia satu hari 1 tablet je. Yusuf ni jenis suka melukis and tak lama lagi darjah satu, so I sebagai ibu memang kena pastikan nutrien yang terbaik untuk Yusuf supaya tak ada masalah malas tak cukup tenaga time belajar nanti. Selamat berjaya !

P/s : Selain daripada makanan tambahan yang berkhasiat, ibubapa juga digalakkan untuk menambahkan minat anak-anak dengan memberi perhatian sepenuhnya ketika anak-anak melakukan aktiviti harian mereka. Sebab trend kini ibubapa lebih suka membiarkan anak-anak menghadap 'tablet' dan 'smart phone' supaya anak tidak menganggu orang lain.

Tahu tak dengan membiarkan anak-anak kerap 'inside the box' bukan sahaja boleh merosakkkan mata tapi boleh membuatkan 'behavior' anak 'wild' semacam. Jadi mulakan dari sekarang, nak anak lebih baik ibu bapa juga perlu berubah, dan pastikan pemakanan yang masuk dalam perut anak-anak bebas dari bahan yang kotor sebab bahan-bahan ni boleh buat hati hitam o.

Untuk testimoni dan para ibubapa yang berminat, boleh layari :
Laman Sesawang :  http://hfocussejagatofficial.com/
Fb: H-Focus HQ
IG : hfocus_hq
No.Telefon: 013-7885178 / 013-6890568 / 011-18927834

Catat Ulasan

🌸Pengikut Blog🌸

www.syafierayamin.com