Bersihkan Kulit sensitif dengan Reno Skin Oryza Liquid Soap


I ni boleh consider sebagai pesakit kulit sensitif tahap 'very mild' lah selain daripada kulit jenis kering dan sebum berlebihan terhasil yang mengakibatkan jerawat tumbuh seperti cendawan. I juga sejenis yang suka menggunakan produk yang 'mild' dan 'effective' untuk merawat masalah kulit yang I alami as long as produk yang I guna tu bebas dari bahan kimia berbahaya dan memudaratkan kulit I.

I figured out salah satu produk yang boleh dikatakan membantu juga lah untuk yang mengalami masalah kulit sensitif ataupun lebih ekstrem sikit eczema dan psoriasis iaitu Reno Skin. Yang ini khusus untuk yang dah tak tahan untuk menggunakan steroid yang ura-ura katakan ubat krim yang banyak kesan sampingan boleh menjejaskan kesihatan ni. Reno Skin selain daripada murah ianya boleh didapati berkesan untuk merawat penyakit kulit seperti dinyatakan.

Tapi kalau nak tahu penyakit kulit seperti eczema, kulit sensitif dan psoriasis ni bukan sahaja orang dewasa sahaja yang alami tapi lebih dasyat bayi seawal sebulan 2 bulan boleh alami masalah kulit ni tau. Kesian kan ?



Reno Skin ni ada beberapa produk dan salah satunya ialah Reno Skin Oryza Liquid Soap yang dirumus khas untuk yang ada masalah alergik dengan sabun dan kulit sensitif. So far 1 pam tidak menghasilkan buih yang banyak tapi boleh membersihkan wajah dengan lembut dan tetap rasa segar tanpa jadikan kulit terasa kering sebab tiada kewujudan SLS. Ramai dah pengguna yang gunakan Reno Skin Oryza Liquid Soap berpuas hati sebab sangat efektif untuk merawat kulit bermasalah dan sesuai untuk setiap peringkat usia.


Reno Skin Oryza Liquid Soap ni kalau bau dia ala-ala minyak kelapa pun ada dan bau seperti beras pun ada. So far bau dia boleh diterima dan tak tengit. Bau dia sangat mild dan rasa macam nak makan je. Haha memang boleh tahu bahan yang digunakan fully semulajadi. Bila nak pakai dan cuci wajah dengan Reno Skin Oryza Liquid Soap memang tak ada langsung wujud perasaan was-was tu. Rasa macam lega dan feeling teruja nak cuci wajah pakai Reno Skin Oryza Liquid Soap.

Last time Reno Skin Oryza Liquid Soap ni sampai waktu I tengah menstruation, yes won't lie time macam ni la jerawat memang seronok je nak naik lebih- lebih lagi bahagian dagu dengan dahi. Kalau yang besar surely bahagian dahi, yang kecil-kecil macam telur lalat mesti nak bahagian dagu, eh memang scary jika dikenang tapi kena hadapi juga.( sebolehnya jari kuku jangan sibuk nak kacau makhluk ni nanti dia tinggalkan parut okay)

Once I cuci wajah I dengan Reno Skin Oryza Liquid Soap ni jerawat yang tumbuh dengan jayanya tu mula-mula dia dah tak gatal dan jari kuku pun tak sibuk nak pegang, esok tu jerawat dah mula mengecut tau, hari seterusnya I perasan jerawat yang aktif dah mula tak tumbuh dan betul-betul kering. Later dia pergi tanpa meninggalkan kesan. Ambil masa juga untuk yang jerawat BATU tu. Yang bintik putih bahagian dagu tu perlahan-lahan meninggalkan kulitku sehingga dah tak rasa tekstur kulit macam sentuh pasir. So far I suka dengan Reno Skin Oryza Liquid Soap ni.


Tadaa, wajah ku setelah cucian pertama dengan Reno Skin Oryza Liquid Soap, nampak lebih segar dan lembab gitu walaupun jerawat tu tengah dalam proses bertarung dengan bahan aktif dalam Reno Skin Oryza Liquid Soap ni. Ha ha ha rasakan penangan bahan semulajadi dalam Reno Skin Oryza Liquid Soap untuk matikan kuman yang jahat pada wajahku.


Apa yang special sangat Reno Skin Oryza Liquid Soap ni ?

Setiap produk selalunya I akan tengok bahan yang digunakan. So far I sangat sensitif dengan produk yang guna bahan yang terlarang seperti hidrokuinon dan merkuri. Orang kata bahan ni banyak dalam produk timbang kilo dan sesuai untuk yang jenis suka kesan pantas. Tapi bagi I tiada kesan yang pantas semuanya take time as long as tak memudaratkan okay lah kan.

manakala...

Reno Skin Oryza Liquid Soap ni pula menggunakan bahan premium seperti ekstrak beras, rosemari dan juga minyak kelapa (NON-GMO), tanpa bahan pengawet dan detergen sintetik yang sangat lembut pada kulit serta mengekalkan kelembapan semulajadi.


Reno Skin Oryza Liquid Soap diformulasikan khas untuk :

  • Yang sukakan produk semulajadi dan organik
  • Masalah kulit berminyak
  • Masalah kulit sensitif, gatal-gatal dan eczema
  • Sensitif dengan Paraben, SLS dan pewangi sintetik
  • Tak boleh pakai produk bersifat keras yang mengakibatkan kulit jadi kering dan luka



Reno Skin Oryza Liquid Soap bebas dari PARABEN, PEWARNA dan FRAGRAN.


Tekstur : Cecair ( agak cair sedikit ) berwarna coklat keperangan. Tidak menghasilkan busa yang banyak. Aroma haruman minyak kelapa yang lembut.


Deliver Produk melalui jenis (PAM) Boleh kawal amaun yang nak digunakan.

So far so good sebab I tak terhadkan penggunaan, selain daripada kulit wajah I, I juga gunakan pada kulit anak-anak I sebab recently anak I punya bahagian pelipat kulit antara paha dan betis melepuh mungkin sebab cuaca panas sekejap hujan so kulit macam susah nak adapt kan. Memang I cuci kawasan tu dengan Reno Skin Oryza Liquid Soap instead of sabun bayi. Hehe. So far Alhamdulillah dia bantu keringkan bahagian yang sensitif tu dalam beberapa hari.

Based on my experience I rekomen untuk mommies out there cuba sendiri kalau anak ada masalah kulit. sensitif. I cannot promised anything but this thing dah simplifies the problem occured gitu. Kalau guna Reno Skin Oryza Liquid Soap ni boleh juga pakai Reno Skin Medic Serum. Lebih afdhal katanya hehe.



Untuk maklumat lanjut, sila klik pada pautan :

Instagram : @renoskin_hq #renoskinhq
Phone: 016 490 7155
Laman sesawang : www.renoskin.com.my


www.syafierayamin.com