Original ke tak ni MEIKO COLLECTION SILKY LUCENT POWDER S41


MEIKO naturactor Collection Silky lucent powder S41. HUHUHUHU why is this a big issue for me?
I tercari-cari loose powder sebenarnya.. sebab Before this I pakai yang PSK Loose powder tapi I rasa macam mahal pula kan bila tak ada SALE, jadi I pun mencuba lah mencari loose powder yang lain. Adush kenapalah I ni rasa terpedaya terbeli another loose powder hahahahha... yang ni bukan loose powder tapi silky lucent powder.. ugh adakah perbezaan antara kedua-duanya ? I is stress.

Masa I balik ke Kuantan time tu PSK loose powder dah tinggal nyawa-nyawa ikan jadinya Kak Aiin yang pernah hantar ke seketul Althea rose petal velvet powder I pakailah untuk temporary, so far Althea pun not bad, I suka juga finishingnya nampak muka ringan je huhuh.. tapi dia buat muka nampak matte tak de sparkles macam PSK Official yang kaler purple tu. Ala.. ada duit extra I nak juga beli psk official tu lagi one more time huuu...

Cerita balik pasal kat Kuantan tu sebelum sampai ke rumah MY MIL, we all singgah dulu City Mall yang baru tu rasanya bersebelahan dengan East Coast Mall, husband agak cerewat dia cakap lift agak slow dan tak kids friendly tempatnya hahahahaa... Lift pun bersesak-sesak orangnya mungkin tempat masih baru.. i pergi ( MAY 2018) so agak ramai la awal-awal kan hehe.. orang dok berebut lift aiiihh. Tapi best ada Jaya Grocer memang buah-buahan fresh sesangat !

Disebabkan I ada selitkan niat untuk membeli loose powder tapi I nak yang ada bling-bling dan sparkles macam PSK tu, cari punya cari... watsons.. guardian, semua hampa, banyak loose powder ku tak berkenan. Hahahahah...

Cari pula kedai yang kecil-kecil jadi terjumpalah satu kedai namanya KAWAI BEAUTY di mall baru Kuantan Pahang ni... I cakap nak cari loose powder yang ada sparkles... Manager kedai yang handle time tu... dia cakap ada, so dia introduced kat I pasal Naturactor ni, hahah Naturactor sebenarnya memang jenama dah famous sebab dengar ura-ura cakap jenama ni pakai ekstrak sakura, ye ke ? HA haha.. maaf I tak tahu pun bahannya main calit je kat muka... tapi kena hati-hati jenama ni banyak ciplak punya, kalau korang pergi kedai jual makeup fake-fake tu, mesti ada terselit naturactor kan ? Huhuhu susah nak percaya original ke tak kan...

Tapi manager tu cakap MEIKO Collection kat sini dia jual ORIGINAL dia cakap dia ada sijil untuk bukti pengesahan. Hahahha macam tu sekali guys...



Harga Kedai Kawaii beauty ni jual RM80, I cek online chinese yuan 55 bila converted jadi RM70+ macam tu la tapi time tu manager kedai ni kasi harga diskaun pengenalan jadi RM60. huhuh.. apa lagi I pun puas hati bila dia calit kat tangan I smudge terus nampak sparkles tu hahaha... of course la I grabbed satu, mueheheh..

Dah beli punya lah teruja nak pakai... hahahha... cuba korang tengok sendirilah tekstur powder ni dulu..


Sebelum pakai tu mohon lah baca doa dulu.. kena ada teknik yang betul-betul pakai ini powder.. haha..


Nampak tak sparkles tu, Punyalah cari bahan apa yang dia guna ni, hampeh masuk web... tak faham sebab dalam bahasa chinese... jadinya pandai-pandai lah I survive dengan produk ni hahaha..


Calit-calit nampak ke tak sparkles tu, ini yang ku mahu guys !


Hahahahah haritu ku ingat dia macam loose powder biasa-biasa, sekali tempek dengan amaun yang selalu pakai, powder ni buat wajah ku seperti porcelain doll berkilat gila, laki ku cakap kalah mannequin yang kaler gold tu wajahnya... hare weh.... kalau korang pakai ni betterlah pakai-light light je... I tak prefer pakai dia punya sponge better korang pakai berus khas untuk loose powder khas untuk prevent terlebih pada wajah.. haha.. apa pun dia punya berkilat tu I suka juga sebab nampak macam anak patung gitu.... seperti ada cahaya keimanan... hahaha....


Bercakap mengenali originality, hahahaha YAY I PUNYA IS ORIGINAL wohooo... Ku rasa selamat... cara nak cek dia kan... setiap produk dari naturactor ni akan ada sticker tu.. haaa sticker tu korang kena halakan hair dryer kat dia... dia akan berubah mengikut suhu... dari purple - biru - terus jadi warna transparent tu... itu cara nya... lepas tu bila suhu turun balik dia akan jadi transparent-blue-purple... haaaa tu baru original... bawah ni I pasted cara nak tahu original ke tak...tapi dalam bahasa cina la hope you all faham heheh...

Jadi kalau nak beli produk naturactor ni pastikan yang asli ye.. risau yang jual FAKE lepas tu jual MAHAL memang haram jadah la ahahahha...



Korang nak tahu lagi lanjut pasal MEIKO COLLECTION SILKY LUCENT POWDER S41 korang boleh la usha laman sesawang : www.naturactor.com


Yang ni LOOSE POWDER yang I pernah pakai dan ada yang masih pakai sampai kini...
Semua dah ada dalam blog, korang boleh search mengenai produk ni dalam syafierayamin.com okay..

xoxo,
syafiera


www.syafierayamin.com