Makan Malam Buffet Krismas di Big Apple bersama PocoTee

12/03/2017 05:54:00 PM


Sempena menyambut bulan Natal untuk Disember ini, Big Apple yang terletak di tingkat 14 dalam Hotel Berjaya Times Square mengadakan 'Buffet Dinner' bersama PocoTee. Terdapat banyak hidangan yang enak disediakan termasuklah signature Krismas food seperti Ayam Belanda.

Makan malam Buffet Krismas bermula dari 24 Disember 2017 dari pukul 6.30 pm sehingga dari pukul 10.30 pm dimana harga yang ditawarkan untuk dewasa RM138/nett, kanak-kanak RM48/nett makala untuk warga emas RM 69/Nett termasuklah segelas draf Carlsberg, wain, koktel, minuman ringan ataupun soft drinks.

Manakala pada Sambutan Tahun baru pula Makan malam pada 31 Disember akan bermula dari 6.30 pm sehinggalah 10.30 pm dengan tawaran harga untuk orang dewasa RM 148/nett, RM58/nett untuk kanak-kanak dan warga emas RM74/nett.

Anda boleh menikmati  lebih daripada 200 hidangan ketika Malam Krismas, Hi Tea Krismas seperti makanan laut yang segar termasuk kerang segar, kerang, kerang raksasa, bibir hijau, kerang buluh, Udang, Salmon Shashimi, Tuna, Marinated Baby Octopus, Smoked Salmon dengan Capers, ayam belanda dengan Cranberry Jelly, Saus Giblet dan Kentang Kentang, Glazed Root Sayur-sayuran, kek Krismas yang dibumbui, Macaroons yang pelbagai, dan banyak lagi

Untuk Orang yang berdiet boleh pilih menu macam ni hehe

Makanan laut yang segar dan Juicy memang pilihan
Krismas juga tidak sah kalau tak ada kek jadi memang banyak pilihan kek yang korang  dapat rasa kalau berada di Big Apple ni. Antara pencuci mulut sempena xmas ni adalah seperti : Puding tradisi krismas dengan sos vanilla, Chocolate Éclair -mountain, baked boston cheese cake, cream caramel custard, vanilla and chestnut yule log, christmas pudding with anglaise, fruit cake with icing, pecan pie, christmas spiced cake, fruit flan, tiramisu, minced pie, stollen, pannetone, chocolate fountain with biscotti, marsh mellow dan buah-buahan kering, assorted christmas cookies, ais krim  dengan pelbagai perasa seperti mango, raspberi, peppermint, coklat dan pelbagai pilihan buah-buahan.

Makaron atas kek ni buat kek ni sangat bergaya 

macam tart macam pie tapi akaha dia ?

Besarnya kek santa ni kan

macam pagar biskut je kek ni

Oh catch the deer hehe

Tak pasti kek ni design apa 

Fruit Flan ni memang nampak appetizing betul

Happy pula tengok Snow man ni, nak makan sayang pula sebab terlampau comel hehe

Fruit flan, minced pie pun korang boleh try, comel pulak kan santa tu buat muka terkejut

Roti bulat-bulat yang comel ni boleh cicah dengan sup salmon o.O

Salmon Chowder Soup - dua tiga kali juga aku tambah sebab sedap sangat

Pilaf Rice

Spaghetti Aglio-Olio

English Buttered Western Vegetables

Poach Baramundi Fish Fillet in Lemon Cream Veloute

Stir- fried prawns with celery

Traditional Roast Herb Vegetables

Classic Lasagna Au Forno- Chicken

Honey Mustard Roast Chicken Drumstick Au Jus

BBQ Green Shell New Zealand Mussels with sautee Brunoise vegetables

Assorted Christmas Cookies

Besarnya rumah kek ni O.o

Wedges Potato pun ada


Chef tengah potong daging ayam belanda

Chocolate Fountain biscotti, Marsh mellow dan juga buah-buahan kering




Macam-macam kek yang ada dekat Big Apple ni, tapi pilih yang mana nak makan je

Chocolate Éclair- Mountain

Stollen

Fruit Cake With icing

Dark Chocolate Yule Log

Fret Not, banyak juga buah-buahan yang you all boleh consume di Big Apple

Sesi menghiris daging 

Oyster yang sangat segar.

Pelbagai jenis sayuran yang boleh membantu sistem perlawasan

Comelnya awak Ginger Bread ! :)

Wow cantik sangat dekorasi ayam ni

Kentang oh kentang kenapa engkau delicious !

Tak sangka kacang panjang pun nampak sedap kalau dah di mix dengan sayur-sayuran lain heheh

Salami ni kena makan dengan roti baru rasa sedap tau

Ayam Belanda yang dipanggang

Menu Krismas di Big Apple ni memang banyak guna ayam belanda, gemuks gemuks dagingnya

Makanan laut yang segar seperti salmon tuna, oyster ni memang kegemaran I tapi tak di hidangkan dengan wasabi
Dekat dalam ais bentuk cengkerang tu ada makanan laut yang segar seperti Green lip mussels, Poach prawns,  Cocktail sauce, lemon wedges, soyu, wasabi, pickled ginger, Salmon Sashimi, Parrot Fish slices (ensure fresh), Tuna slices, half shell fresh oyster, scallop, bamboo clam.

Banana Crispy cheese leh leh bersama Pocote

Pocotee & rakan-rakan adalah  karakter yang telah berada di dalam komik secara online semenjak dari tahun 2009 lagi dimana kedua-dua karakter ni telah berkongsi kandungan lucu dan comel yang telah mendapat jumlah peminat yang ramai dan mula berkembang pesat yang telah menembusi pasaran antarabangsa seperti di Hong Kong, Taiwan dan Thailand.


Chef tengah buat demo nak buat kek

Kek ni nampak sedap lah tak silap nama kek ni kan caramalize banana cheese cake

Paha Ayam Belanda yang sangat gedang

Harga menu Christmas Eve Buffet Dinner

Tu dia yang dah merasai keenakan hidangan dari Christmas Eve Buffet Dinner di Big Apple
Krismas Goodies bag juga ada dijual dan boleh buat tempahan awal dan boleh didapati di Life Size Gingerbread House yang terletak di Lobi Hotel, banyak lagi pilihan yang boleh dibawa balik seperti ayam belanda perancis, rumah coklat Krismas, kek red velvet chestnut yule log, kek buah dengan gula aising dan pelbagai lagi - harga yang ditawarkan dari RM16/nett - RM388/nett.

Untuk RSVP atau pertanyaan sila dail Big Apple Restaurant 013 2117 800 ( sambungan 8133)

Maklumat lebih lanjut : www.berjayahotel.com
Harga termasuk GST 6%

You Might Also Like

Google+ Followers

Blog Followers

Penjual Shaklee

Penjual Shaklee