Himalaya Kini Bebas Parabens dan Bahan yang berbahaya

11/14/2017 11:28:00 PM


Hye you all, we are excited nak bagitahu we all dah habis gunakan produk dari Himalaya ni selepas sebulan lamanya and will restocked once again !

Tried and tested, best sangat sebab paraben free dan tak ada bahan kimia yang berbahaya which is I believe safe to use by my kids and myself too.

Yang we all cuba adalah :

  1. Anti Hair Fall Shampoo 400ml RM31.38
    Syamu ni bau dia sangat lembut and buih pun banyak which is boleh cover untuk rambut, kulit kepala sangat fresh dan bebas kelemumur, rambut gugur pun kurang.
  2. Protein Conditioner R&R 400ml RM31.39
    Benda yang I takkan pernah miss mestilah pakai perapi rambut setelah syampu sebab nak kasi hujung rambut tidak bercabang.
  3. Nourishing Skin Cream 50ml RM39.01
    Krim ni sangat best sebab dia bantu kurangkan iritasi pada kulit, last time Adelia punya bahagian tut tut merah gila, so I decided sapu krim ni, esok dah okay dah kurang merah tu.
  4. Aloe Vera Face Wash 150ml RM34.24
    Pembersih muka paling best I guna bebas buih, dia macam pencuci muka tanpa buih tapi membersihkan liang pori yang terbuka luas. Macam 2 x seminggu I akan campur dengan beras yang I kisar so dia jadi macam scrub. Not Bad tau !
  5. Neem Caps RM54.80
    Makanan tambahan untuk kulit dan kuku guna kapsul sayuran, dia bantu lebatkan rambut juga :)
  6. Lip Balm 10 gm RM15.79
    Lepas I scrub bibir I malam-malam mesti sapu lip balm ni, dia buat bibir jadi lembut seriously !
Himalaya Healthcare ni telah berada di pasaram sejak dari tahun 1930 lagi di India dan diasaskan oleh Mr.M Manal yang tealh menggunakan Ayurveda ke masyarakat dan telah merungkai misteri herba ini yang telah lama digunakan dalam sistem perubatan semenjak 5,000 tahun lagi.

Himalaya telah memenangi Anugerah 'Reader's Digest Trusted Brand 2011 dalam kategori vitamin dan makanan tambahan dan telah dikenadli sebagai 'PowerBrand'

Himalaya Store kini berada di :

1) Mid Valley Megamall
Lower Ground Lot 72 & 73, (Opposite Guardian Pharmacy)
Lingkaran Syed Putra,
59200 Kuala Lumpur.
Contact: 03-2288 1581

2) One Utama Shopping Mall
Lower Ground 216A, 1, Lebuh Bandar Utama, Bandar Utama,
47800 Petaling Jaya.
Contact: 03-7710 4761

3) Suria KLCC Shopping Centre
Lot C 34, Concourse Floor,
50088 Kuala Lumpur.
Contact: 03-2164 1296

4) Sunway Pyramid
Lot LG2-76, Lower Ground 2,
Sunway Pyramid Shopping Mall,
No 3, Jalan PJS 11/15,
Bandar Sunway,
46150 Petaling Jaya.
Contact: 013 - 288 3392

5) Aeon Tebrau City Shopping Centre
Lot S18, 2nd Floor,
No 1, Jalan Desa Tebrau,
Taman Desa Tebrau,
81100 Johor Bahru.
Contact: 07-354 8917

6) City Square JB
Lot MK2-08, Level 2, City Square JB,
Jalan Wong Ah Fook
80000 Johor Bahru
Contact: 014-9874373

7) Gurney Plaza
Lot #170-B1-27,
Plaza Gurney,
Persiaran Gurney,
10250 Penang.
Contact: 04-229 8209

8) IOI Mall Puchong
Lot GK7 Ground Floor
IOI Mall, Bandar Puchong Jaya
Batu 9 Jalan Puchong
47100 Selangor
Contact: 03-80768424

9) Empire Shopping Gallery
Lot 37A Lower Ground Floor
Empire Shopping Gallery
47500 Subang Jaya,
Selangor Darul Ehsan
Contact: 03-50222066

10) Queensbay Mall,
LG-48, Queensbay Mall,
100 Persiaran Indah,
Bayan Lepas.
11900 Pulau Pinang
Contact: 04-6412003

11) Wangsa Walk
GK-03B, Wangsa Walk Mall,
Wangsa Avenue,
No.9,Jalan Wangsa Perdana 1,
Bandar Wangsa 53300 Kuala Lumpur

12) Aeon Kinta City Shopping Centre
Lot G05 Aeon Kinta Ipoh,
No 2, Jalan Teh Lean Swee
Off Jalan Sultan Azlan Shah Utara
31400 Ipoh, Perak.
Contact: 05-545 0519

13) Jusco Maluri
G 03A, Jusco Taman Maluri Shopping Center,
Jalan Jejaka, Taman Maluri, Cheras.
55100 Kuala Lumpur
Contact: 03-92820110

14) Aeon Bandaraya Melaka
Lot G12, Aeon Bandaraya Melaka Shopping Centre
No.2, Jalan Legenda,Taman 1-Legenda,
75400 Melaka
Contact: 06-2861020

15) Setia City Mall
LG-63, Setia City Mall, No.7, Persiaran Setia Dagang,
Bandar Setia Alam, Seksyen U13,
40107, shah alam. Selangor
Contact: 03-33583404

16) The Spring Shopping Center
Lot G08A, The Spring Shopping Centre,
Jalan Simpang Tiga, 93350,
Kuching, Sarawak.
082-252 339

17) Wisma Merdeka
AG33 Ground Floor, Wisma Merdeka,
Jln Tun Razak,
88000, Kota Kinabalu,
Sabah. Jln Tun Razak
Contact: 08-8217112

18) East Coast Mall
L2-42A, Jalan Putra Square 6,
Putra Square, Kuantan
25200, Pahang.
Contact: 09 -5609251


19) Palm Mall Seremban
Lot 19, Ground Floor,
Jalan Sungai Ujong,
70200, Seremban,
Negeri Sembilan.
Contact: 06-7656200

20) Subang Parade
LG11D, Lower Ground Floor
Subang Parade
No.5 Jalan SS16/1
47500, Subang Jaya, Selangor

21) D’pulze Cyberjaya
LG 18, Dpulze,
Lingkaran Cyber Point Timur,
Cyber 12, 63000 Cyberjaya.
Contact: 03-86885909

22) IOI City, Putrajaya
LG-89A, Lower Ground,
IOI City Mall, IOI Resort,
62502 Putra Jaya, Malaysia
Contact: 03-83280704

23) Festival City Mall Setapak
G 63, NO 67 Jalan Taman Ibu Kota,
Taman Danau Kota, Setapak,
53300,KL.
Contact: 03-41318933

24) Gamuda Walk
Kota Kemuning
K-G-01, Gamuda Walk
No. 12, Persiaran Anggerik
Vanilla, Kota Kemuning
Seksyen 31 40460, Shah Alam, Selangor
Contact: 03-51313371

25) Sunway Putra Mall, KL
Himalaya , LG 29
Sunway Putra Mall,
No. 100, Jalan Putra,
50350 Kuala Lumpur
Contact: 03-40511875

26) Atria Damansara
Himalaya, C 20,
Concourse Floor,
Atria Shopping Gallery,
Atria Damansara,
Jalan SS22/23, Damansara Jaya
47400 Petaling Jaya, Selangor.
Contact: 03-77310279

27) Aman Central
Aman Central, LG-06,
Lower Ground,
No 1, Aman Central,
Lebuhraya Darul Aman
05100, Alor setar , Kedah.
Contact: 04-7328322

28) Sutera Mall,
Sutera Mall, Lots L2-310 & L2-350
No 1, Jalan Sutera Tanjung
8/4, Taman Sutera Utama
81300, Skudai, Johor.
Contact: 07-5621771

29) Mydin Mall @ USJ 1
G-06 Persiaran Subang Permai
USJ 1
47500 Subang Jaya
Selangor
Tel: 013-322 7012

30) Sunway Velocity
B-16, Sunway Velocity Mall,
Lingkaran SV, Sunway Velocity,
55100, Wilayah Persekutuan
Tel: 03-8933 3925



Untuk maklumat lanjut, sila layari :
http://himalayamsia.blogspot.com




You Might Also Like

Google+ Followers

Blog Followers

Penjual Shaklee

Penjual Shaklee