Kenapa kena Cuci Makeup sampai bersih ?

10/02/2017 07:02:00 AM

Hi semua !
So harini I nak cerita sikit lah, I ni memang peminat makeup, before I hit la around form 3 I punya kulit licin bebas jerawat sekali tu entah kenapa tak jaga pemakanan jerawat naik macam cendawan je. From there I beli macam-macam produk lah nak cover jerawat tu haha, waktu tu mana ada duit, minta duit mak I je la, time tu produk paling popular pun produk jerawat untuk kulit remaja dari jenama famous selalu keluar TV tu. Bila dah banyak jerawat usually I akan guna makeup untuk cover the blemishes jadi dari situ memang I dah start menjaga penjagaan kulit wajah termasuklah kena selalu bersihkan makeup pada wajah, seikit sebanyak membantulah juga kurangkan radang jerawat yang naik macam cendawan tu.


So far memang kita perlukan bersihkan makeup pada kulit wajah, kalau dalam bidang kecantikan I would totally say it's wajib ! Kalau tak cuci muka habislah kulit korang mulalah naik benda-benda yang tak diingini paling gerun kulit lagi cepat nampak tua dari usia sebenar. Of course benda yang buat kita nampak tua ni memang boleh buat kau down all the times la.

Jenis MAKEUP REMOVER yang sesuai untuk kulit :

  1. Mestilah bebas kandungan bahan kimia yang mengarut.
  2. Boleh membersihkan makeup tanpa sisa.
  3. Tidak mengeringkan kulit.
  4. Lembut pada kulit yang sensitif.
  5. Berbau harum tanpa hidung berasa tengit
  6. Boleh bantu mencantikkan kulit wajah dan dapat melembabkan kulit


Jadi produk MAKEUP REMOVER mana pula yang I nak recommend dekat you all kan ?
Ni ha produk organik dari ZASH iaitu Makeup Remover With Organic Argan Oil 200 ml dimana ianya membantu untuk membersihkan makeup secara efektif tanpa meyebabkan kulit iritasi disamping meninggalkan kulit anda bebas cela dan bersih tanpa secalit pun sisa makeup yang boleh membuatkan kulit wajah anda nampak tua ! OMG takutnya.


Ianya selamat digunakan pada bahagian kulit sekitar mata, memang I dah cuba tak pedih langsung I punya bahagian mata bila I nak remove makeup ni pada wajah I, Trust me I siap guna makeup remover ni walaupun tak pakai makeup setiap kali bangun pagi sebab ianya jenis macam lotion type tapi mampu membersihkan debu, habuk dan kotoran pada kulit wajah. Bagi yang ada masalah kulit alergik tu I memang rekomen sangat produk ni sebab 99% bahan dalam makeup remover adalah dari bahan semulajadi dan 20% adalah bahan organik !

Kalau you pakai tak berkesan ? Boleh bagitahu ZASH ! So far I couldn't complaint much sebab it really works effectively for my skin ! :)


Bahan utama yang digunakan adalah seperti Organic orange blossom water flower, organic argan oil and shea butter manakala bahan INCI adalah seperti Aqua, Citrus aurantium aqua*, Glycerin, Argania spinosa*, Caprylic capric triglyceride, Butyrospermum parkii*, Cetearyl alcohol, Cera alba, Cetearyl glucoside, Tocopherol, Xanthan gum, Sodium cocoyl glutamate, Parfum, Dehydroacetic acid, Benzyl alcohol, Geraniol, Citronellol, Citral, Linalool iaitu bahan dari ladang organik.



Cara nak pakai mudah je, tuang sikit atas tangan then massag makeup remover ni pada bahagian yang ada makeup sampai makeup tu cair then cuci pakai air suam, lepas tu boleh gunakan pelembab and so on.

So apa lagi anda tunggu ? Jangan bawa makeup ketika masuk TIDUR okay ?

Beli dekat sini : https://zash.com.my/product/makeup-remover-organic-argan-oil-200ml/

Jom jadi MUDA dan cantik dengan menggunakan produk ORGANIK untuk kulit wajah anda !

Sekarang tengah SALE ! Harga RM75 sebotol untuk 200 ml instead of RM 95, and made in France !


Untuk maklumat lanjut, sila layari :
Website : https://zash.com.my/
Instagram : @Zash_my
Facebook : https://www.facebook.com/ZashMalaysia/


You Might Also Like

Twitter

Like me on Facebook

Instagram