Althea's Dusty Rose Box Reviewed with Video

10/14/2017 03:10:00 AM





Althea's Dustry Rose Box mengandungi :

💗Bareblanc Moisture Lock Foundation #23
💗Etude House Play Color Eyes in #WineParty
💗A Concept Water Cheek Blusher in #Miss Me
💗Aritaum Satin Pencil Lip Laquer in #Dry Bouquet
💗With Shyan Nail Laquer Solid Line in #Hi Autumn
💗Innisfree Jeju Volcanic Pore Care Kit

 

💗Innisfree Jeju Volcanic Pore Care Kit adalah salah satu Pore Kit yang I rasa sangat senang dan convenient untuk bawa travel sekitar 2-3 hari. I dah cuba sendiri kat wajah, so far dia very light on skin, I believe kalau korang pakai makeup better remove makeup korang dengan makeup remover sebab pencuci muka Innisfree ni hanya mampu bersihkan kulit yang tanpa makeup and bantu bersihkan liang pori yang tersumbat. Memang sangat lembut especially time dah berbuih tu, I guessed memang sesuai untuk yang ada kulit sensitif sebab formula dia tak mengeringkan kulit.


Dalam💗Innisfree Jeju Volcanic Pore Care Kit ni terdapat 3 produk iaitu Jeju Volcanic Pore Cleansing Foam, toner dan juga cotton pad.

Pro :

  1. Bantu bersihkan liang pori yang tersumbat
  2. Lembut pada kulit sensitif
  3. Sangat sesuai bawa pergi travel
  4. Toner tu pakai sikit dah boleh cover satu muka
Cons :
  1. Kena pakai sikit sikit nak jimat haha.



💗Bareblanc Moisture Lock Foundation #23 sejenis bedak asas yang mempunyai coverage dari light-medium-full. Bagi yang nak light coverage hanya perlukan beberapa dabs sahaja untuk spread keseluruhan wajah. Bagi I yang ada masalah kulit liang pori terbuka dan kulit berparut jerawat. So far tak mengecewakan. Sedikit sebanyak membantu lah sedikit untuk cover apa yang patut.


Bedak asas 💗Bareblanc Moisture Lock Foundation #23 ni sangat hygienic sebab packaging dia korang perlu tekan untuk keluarkan bedak asas tu jadi yang lain takkan terexposed dari luar persekitaran. Bau dia lembut dan senang sangat nak blend dengan teknik dabbing.


💗Bareblanc Moisture Lock Foundation #23 ada cons sikit, warna shades walaupun I ambil dah rasa macam gelap sikit pun tapi still not matching my skin color yet :(


Pros :
  1. Light-Medium Coverage + Full coverage kena tempek sampai blemishes covered
  2. Ringan pada kulit macam kesan sapu air pada wajah
  3. Bau yang harum
  4. Hygienic hanya keluarkan amaun yang nak pakai pada wajah
Cons :
  1. Shade not for my skin color, huwaa.. :(


💗A Concept Water Cheek Blusher in #Miss Me ni mempunyai packaging yang sangat stylo, trendy dan warna yang tempting ! So far I approved and suka sangat-sangat this Blusher sebab terasa sangat hipster tau ! :)


Bila korang buka 💗A Concept Water Cheek Blusher in #Miss Me nikorang akan ingat ianya nail polish tapi jangan sapu kat kuku lak tau. Ianya khas untuk pipi, liquid-watery type hanya perlukan sekitar 1-2 drops sahaja pada pipi... 'it works like a tint.'


So far to honest yang ni memang favorite blusher I pernah miliki, much better than the powdery one. I siap bawa lagi kalau travel. Ynag powdery easy pecah kot. yang ni okay botol packaging pun nampak macam tahan pecah ehehe. (haven't tried yet)


Cuba tengok warna 💗A Concept Water Cheek Blusher in #Miss Me sangat merah, pigmentasi yang pekat, 1 drop pun dah buat pipi nampak comel tau.

Pros :

  1. Warna yang sangat pekat 
  2. Tahan lama pada wajah
  3. Senang nak blending
  4. Buat muka nampak cute
Cons :
  1. Careful jangan terletak banyak sangat nanti pekat wei jadi Anabella lak.
  2. Make sure kena tutup sebab takut leakage sebab dia liquid type.. huu



💗Etude House Play Color Eyes in #WineParty ni sejenis pembayang mata yang menggunakan nama-nama minuman wine, eh jangan risau lah bukan wine yang memabukkan tu just wine untuk buat mata korang nampak macam menggoda gitu.


Terdapat 10 warna yang korang boleh main kat mata you all, so far warna favorite I yang Gold gold dengan warna merah bata pekat tu, I memang mixed up together sebab pigmen dia sangat senang untuk diblending.


So far warna-warna pembayang mata ni sangat pekat especially warna yang terang dan gelap tapi warna macam putih dan kuning cair tu kena tempek banyak kali baru nampak warna timbul. So far I memang bawa pergi jalan sebab slim and muat poket bag I hihihih. Puas hati gak la boleh bawa pergi event and touch up on the spot.

Pro :

  1. Boleh dapat warna pembayang mata yang pelbagai
  2. Slim, ada 2 alat untuk apply pada mata
Cons :
  1. Tekan kuat haritu yang gold tu terpecah lak tapi dia macam creamy sikit ke macam mana, dia macam boleh back to normal bila kau tekan balik powder dia heh.



💗With Shyan Nail Laquer Solid Line in #Hi Autumn ni sejenis nail lacquer yang akan membuatkan kuku korang nampak cantik dan natural serta shining gitu but Im not gonna lie I bukan a huge fan Nail polish and so on sebab faham-faham lah kang nak solat kena remove, sehari 5 waktu, letih yo nak pakai remove pakai remove tapi time datang bulan okay lah nak pakai hehe.


Warna yang sangat lembut dan natural. Plus sangat senang nak di sapu especially kalau yang masih newbie tu. So far kuku I nampak cantik. Nak remove guna remover tau.


Tadaa nampak cantik, cute dan memang sesuai nak digayakan waktu Musim luruh. ;)


I betul-betul in love dengan 💗Aritaum Satin Pencil Lip Laquer in #Dry Bouquet sebab sangat lembut pada bibir dan senang nak bentukkan bibir boleh jadi as an eyelip juga. Warna pun sangat sweet dan pink-pink gitu.


Bagi you all nak tengok cara I pakai, jangan lupa tengok video I tau. Tak lama lagi akan keluar beauty box ni, cuma korang kena cepat sebab Althea Beauty Box sangat cepat habis STOCK !

Althea Box ni adalah beauty box yang telah ditetapkan barangan skincare dan kosmetik dimana 1 box tu korang boleh dapat 4-5 items which is the price lagi murah if korang beli secara loose items. Boleh cek dekat sini >> Althea Box << like I said memang cepat habis ye Althea Box ni, so korang kena cepat-cepat beratur.


Apa lagi, jangan lupa jenguk !
Untuk maklumat lanjut, sila layari :
Website : http://my.althea.kr/
Facebook : @altheamalaysia
Instagram : @AltheaKorea

You Might Also Like

Google+ Followers

Blog Followers

Penjual Shaklee

Penjual Shaklee