Nasi Arab pun ada di Alanna's Kitchen ?

5/04/2017 04:16:00 AM

Portion untuk 8 orang
Malam tadi, sambil tunggu husband balik kerja sambil tu I kemas-kemas rumah, I dah janji dengan Sally nak try masakan di Alanna's Kitchen, I tak tak tahu pun menu apa pun, Sally ajak so I pun pergi la, sebab I memang busy walaupun seharian duduk kat rumah, jadi I rasa why not I tak join Sally je lagi pun Alanna's Kitchen ni memang dekat dengan rumah Sally dan rumah I.

Daging Kambing menjadi Rebutan

Sampai-sampai je Alanna's Kitchen ni kedai dia kiut-miut je saiznya. Rupanya wanita chinese yang masak, tapi don't worry guys restoran ni dah applied Sijil Halal sebab dia tak jual alkohol malahan bebas dari bahan-bahan yang korang sensitif sangatlah macam pork tu. 

Miss Hot Chocolate and Mr Hot Lemonade
Sambil I tunggu makanan, i ordered Hot chocolate suam untuk I and husband I hot lemonade. Yang lain diaorang suka soft drinks, I tak boleh minum soft drinks sebab perut I sebu la, rahim pun amcma dah tak boleh nak accept minuman soft drinks, nasib baik banyak minuman yang korang boleh pilih, especially teh ke kopi ke air manisan lain-lain.

Tunggu punya tunggu, I tengok semua portion Nasi Arab.Eh, I ingat kedai Chinese, wahhh syoknya lepas ni semua kaum boleh try sendiri Nasi Arab di Alanna's Kitchen ni tau !


Nasi Arab untuk 4 Orang
Yang ni portion untuk 4 orang, aku tengok yang merah tu macam ayam tandoori tapi cik sally cakap bukan ayam tu kena perap dengan renpah, adoi, ada ayam anggang dan rebus ke came and paling laku kera aku rasa yang portion yang ada kambing tu, aku dapat rasa sikit je sebab ramai dah aimed nak makan kambing tu, dan portion ni didatang khas dengan salad dan sayur sayuran, cili tomato dan garlic sauce rasanya, lagi satu waktu puasa nanti Alanna's kitchen sediakan juga kurma, snack macam popia samosa dan free softdrinks.

Nasi Arab untuk 2 orang
Yang ni portion untuk 2 orang, ada kentang goreng, ayam rempah tandoori je la aku panggil dan ayam panggang serta sayur-sayuran. Yang ni makan untuk 2 orang tapi aku rasa aku ni suka makan nasi, aku minta nasi lebih tadi, hehe, lapar sangat, tapi serious sedap ! :)

Nasi Arab untuk 2 Orang
Yang ni korang boleh pilih, portion 2 orang nak letak kambing atau ayam panggang, ikut pilihan korang la, setiap hidangan disediakan sup, kurma, snek dan soft drinks percuma. 

Harga makanan Nasi Arab di Alanna's Kitchen
Eyza Miel cakap Untuk set ni kena pre order dulu tau sebelum datang sebab selalu time berbuka ramai kat sini. Kalau nak dapat tepat waktu berbuka, memang wajib call dulu ye.

Okay make sure korang order lah dulu sebab makanan mentah yang disediakan sangat Segar, dan perlu diperap seharian, lagi lama perap lagi sedap daging kambing dan ayam. Korang mesti nak makan sedap-sedapkan especially time Bulan Ramadhan tak lama lagi kan ?

Untuk maklumat lanjut, sila layari :
Instagram : https://www.instagram.com/alannaskitchenmy/

Disclaimers : Alanna's Kitchen We're a Muslim friendly restaurant, serves Arabic, Local & Western food. Most ingredients used and all cakes are homemade. (11am-10.30pm) Open Daily

You Might Also Like

Google+ Followers

Blog Followers

Penjual Shaklee

Penjual Shaklee