Kolam Air Panas Batu 16 Dusun Tua, Hulu Langat, Selangor Malaysia

5/04/2017 05:20:00 AM

Rendam Kaki Angkat Turun
Haritu I pergi keluar makan dengan husband and kids I, dekat restoran fav kitaorang, I ingatkan area rumah I Hulu Langat ada sikit je kolam air panas rupanya ada lebih kurang 3-4 juga 1 yang kat suran 1 dekat Sungai Serai, Yang ni dekat dengan yang surau tu. Sini open cuma untuk rendam kaki je la tak boleh mandi macam dekat Sungai Serai tu, Kalau nak katakan sini lagi bersih dan terjaga tak payah bayar pun tapi yang dekat Sungai Serai kena bayar RM1 sekepala.

Pagi-pagi orang dah serbu kolam ni untuk jadikan penawar katanya
 Masa aku pergi ramai orang tua tua la sebab dorang datang sini nak berubat nak hilangkan penyakit kulit katanya.Tapi time tu tak ramai perempuan buat muka-muka tebal je la ha ha asal pun dapat rasa sendiri kolam air panas ni. Memang panas terik je rasa kaki wei, bila keluar rasa macam kaki terbakar je haha. Tapi lega la, reason aku nak rendam sebab aku nak rendam sekali betis kiri aku ni, ada simpul biawak je selalu yer la baru lepas beranak 2 orang tu sakit je kaki nya.

Tak payah bayar, korang masukkan je duit korang dalam ni niat sedekah
 Sini ada tabung derma ikhlas, yerla tanpa sumbangan korang macam mana lah kolam air panas ni nak maintain cantik dan bersih macam ni, Harap korang boleh hulurkan bantuan nanti JKKK kat sini dorang akan guna duit tu untuk pastikan tempat ni senantiasa terjaga.

Jernihnya Air KOLAM ni
 Memang jernih air kat sini tak ada la lumut lumut sangat macam dekat Sungai Serai tu.

Ramai Cyclers singgah untuk hilangkan penat

I pun nak ambil gambar juga bukti I dekat sini, Lol.

Datanglah kat sini untuk hilangkan penyakit kulit
Bagi korang nak pergi sendiri tempat ni, alamat dia :
589, B52, Kampung Dusun Tua, 43100 Hulu Langat, Selangor, Malaysia

You Might Also Like

Google+ Followers

Blog Followers

Penjual Shaklee

Penjual Shaklee