Gigi Putih umpama Mutiara dengan Philips Sonicare Diamond clean

5/02/2017 11:51:00 PM

I dapat mencuba sendiri toothbrush ni dekat depan public

Mempunyai gigi yang cantik dan putih berseri sebenarnya adalah salah satu cara untuk memberikan keyakinan yang tinggi bagi setiap individu, tapi I rasa ada je segelintir manusia di luar sana tak kisah langsung pasal gigi diaorang. Sebenarnya penjagaan gigi adalah sangat penting selain dari menjaga penampilan ianya juga boleh mencegah daripada jangkitan bakteria, ulsers dalam mulut  dan risiko mengalami gingivitis. Apabila berlaku sakit-sakit yang tidak diingini ianya bukan sahaja memberikan sakit pada yang mengalami malahan orang sekeliling pun rasa terganggu juga lebih-lebih lagi jika mulut berbau busuk.

Amber Chia - Duta Philips Sonicare Diamond Clean

Oleh itu dengan wujudnya Philips Sonicare Diamon clean Black Edition ni, anda tak perlu berjumpa dengan doktor gigi any longer haha ! Tak juga you still need to do regular check up for very 6 months, depend la kalau you rasa bagus untuk you, okay lah
So far I dah try sndiri Berus gigi ni not bad kot, memang rasa macam bersih macam baru lepas jumpa dentist yang buat scaling tu, plus I buat juga gigi anak I, haha memang tercabut kaviti yang kuning-kuning tu lol.

Philips Sonicare Diamond clean Black Edition
Berus gigi ni kan dia sebenarnya direka khas untuk traveller, siap ada 3 cara untuk charging, satu dalam cawan satu yang basic macam korang charge handphone 1 lagi charger terus ke box dia. Korang rasa? Memang senang sangatlah bawa travel lepas tu box dia tu boleh muatkan 2 kepala toothbrush. Toothbrush ni punya bristle memang lembut dan mempunyai permukaan yang luas untuk membuang segala kotoran pada gigi dan menjadikan gigi nampak lebih putih.


Ada 5 modes :
Clean 2 minutes
White 2.5 minutes
Polish 1 minute
Gum care 3 minute
dan
Sensitive 2 minutes
Dari atas vibration kuat sampai ke bawah vibration slightly perlahan.

Demo dekat Gigi Palsu

Vibration Tester haha

Muhammad Ali Jaleel, Country Manager of Philips Malaysia

Dr Rumpa Wig

I shot the Black Teeth haha
Philips Sonicare Diamond Clean HX9352 dijual RM999 AVAILABLE 2 warna ungu dan hitam.

Hitam available dekat kedai :
Philips Brand Store di Publika Shopping Gallery
The Garden Mid Valey Kuala Lumpur,

di bahagian Johor pula :
Philips Experience Stored di Menara Axis, Petaling Jaya dan di Penang

Dan philips retailer seluruh Malaysia

dan secara online di Blip.my

manakala warna purple hanya available dekat klinik gigi sahaja. Available 2 saiz iaitu compact dan standard.

Tengok video I kat bawah untuk Full Review.



Untuk maklumat lanjut, sila layari :
www.philips.com.my

You Might Also Like

Google+ Followers

Blog Followers

Penjual Shaklee

Penjual Shaklee