Eh Kau Pregnant lagi ke ?

5/19/2017 01:26:00 PM

Soalan macam ni banyak kali orang tanya dekat aku. Yer lah aku ni baru lepas beranak 2 jadi soalan-soalan macam ni memang selalunya aku dah lali pun tak tersentap pun usually aku cakap je la belum ada rezeki lagi perut je buncit.

Kalau balik kampung orang tanya bila nak pregnant lagi ? Tambahlah anak lagi. Mungkin sebab aku seorang jenis yang dah tak kisah dengan persoalan macam tu sebab aku pun kadang-kadang akan tanya orang balik soalan yang sama.

Nak sedih atau tak sedih pun kalau ada orang tanya macam ni. Bagi aku senang je diaorang yang tanya-tanya ni bukannya kisah pun sebenarnya tentang life kau just tanya nak bermesra cuma mungkin pertanyaan tu buat diri sentap tu nak buat macam mana kan ? Lagi eloklah dia tanya depan-depan instead of tanya orang lain pasal kita.. orang lain mungkin tersalah info kan pasal kita ? Lagi haru..

Ops mungkin tersilap hari tersilap pertanyaan, aku tertanya soalan ni pada seseorang yang aku kenal di laman facebook, yerlah first time jumpa. Tak ada la aku nak follow everyday sangat pun pasal life dia.. cuma terjumpa tapi mungkin soalan tu terkeluar dari mulut aku dan tak ada pula niat nak menghina atau body shaming orang pun. Lagipun benda tu memang soalan yang selalu orang tanya kat aku tak kira lah makcik ke or strangers.

Tapi yang sentap dengan soalan macam ni mungkin sebab selalu terima pujian kot. Maaflah aku ni bukan jenis suka memuji orang. Sebab selalunya puji memuji ni adalah udang di sebalik batu.

Kalau pregnant lagi apa salahnya, comel je kambing ni kan


Betullah if you dont have anything nice to say better quiet. I tak tahu pula soalan pasal pregnancy macam ni pun orang sentap habis. Omg. Okaylah next time no need to tanya anything dah what for. Kalau soalan macam ni pun dah sentap habis mungkin soalan lain atau pun any other things is not reliable to tanya lagi dah.
"A normal Q  actually we were used to ask each other among mommies became a tragic Q if someone actually not really liking you much. Wow.. and the backups. 😬 Sampai cakap the person actually tak bahagia and so on. So far I love my life plus for me it is just a Q that many asked me juga before.. so far I tak pernah melenting plus if some strangers approached me pun pernah tanya Q like that.. wonder if I need a sit in a train. I'm still lucky enough that I brave enough to ask apologies instead of diam do nothing. I'm proud with myself. And I hope if someone tanya a Q about it to me once again in the future I am not melenting like that just I would like say Insha Allah one day, Amin.  😍 Furthermore, I tak stalk or ganggu life orang lain. 💗 Don't think only a Q that appeared in my mind actually I really mind about someone's life. Lucky I still Survive until now walau pernah kena banned many times. 😂 Alhamdulillah."

Somehow my life usually okay je, tak ada dia pun somehow I still Survive kot tak payah lah nak cakap life orang tak bahagia sebab tanya soalan tu je. Nak pula ada back up back up do I care at all ? Nasib baik lah I jenis yang easy to ask for forgiveness. Dah minta maaf tu lepas ni no need la tu masuk campur or bertanya-tanya lagi. Plus tak kisah pun kena banned sebab bagi aku rezeki Allah ni luas.

Plus I even asked my mom.. mak if orang tanya mak pregnant, mak marah tak ? Mak siap cakap lagi buat apa nak marah kalau mak bersyukur sangat Alhamdulillah mak ada lagi dapat rezeki anak mak suka sangat... my mom pandai jawab ye. Hehe.

Thank you for membaca coretan Jumaat ni,

Xoxo,
Syafiera Yamin

You Might Also Like

Twitter

Like me on Facebook

Instagram