Pumpkin in my Hair Cream Bath <3 | SIMRAN BEYOND BEAUTY

3/13/2017 04:52:00 AM

Stress, keadaan cuaca yang tak menentu, sekejap panas sekejap hujan buat scalp I ber'dandruff,' total hair loss is like crazy until bahagian rambut I semakin botak.I felt so lucky that Zayani introduced me to gurjit kaur sekhom the founder of SIMRAN BEYOND BEAUTY located in Jalan Tun Mohd Fuad 1. I heard this hair beauty centre menggunakan produk dari bahan organik which is I can get in my daily essential meals like yogurt, pumpkin and several secret herbs ingredients from Gurjit. I won't tell but you guys Gurjit's secret... you all memang kena cuba sendiri the hair cream bath treatment.  
 
First I masuk SIMRAN BEYOND BEAUTY centre, memang I dah bau herba, bau yang buat I stress-relieved.. I knew the aroma memang gunakan bahan-bahan yang buat kepala tak sakit. Masa I masuk je, Gurjit greeted me and introduced me several ingredients yang dia akan guna untuk rambut I.
 
I told Gurjit yang I mempunyai masalah rambut gugur yang teruk sebab I dah bersalin anak kedua setahun yang lalu, Gurjit cakap kalau dah bersalin dalam 10 tahun juga la body nak repair.. hehe.. jadi solusinya memang kena selalu buat hair treatment untuk pastikan rambut dapat nutrisi.
 
I think Gurjit memang dah tahu masalah rambut gugur I, Dia bagi I tips supaya I jangan straight kan rambut I ke belakang, dia suruh I buat margin split the hair ke kanan or ke kiri or pakai hair band untuk elak rambut depan I stressed out ke belakang.. so I dapat kurangkan or prevent rambut depan I dari total hair loss yang teruk.. So now I'm doing it..
 
Tukar Pakaian sebelum Treatment
Sebelum Rawatan Hair Cream Bath dilakukan, I kena tukar pakaian dengan batik yang disediakan. Kain batik ni ada pelbagai saiz untuk yang berbadan kecil sehingga la besar, setiap kain batik ada getah which is will fit la everyone sizes.
 
54-A, Jalan Tun Mohd Fuad 1, TTDI
Simran Beyond Beauty ni berdekatan dengan Secret recipe, beyond vege, dan opposite Mcdonald. You all boleh google map or waze je Simran Beyond beauty ni.
Kain Batik Mengimbau Kembali pakaian Tradisi
 
Apple Cider Cuka dan campuran Herbs Untuk Rawat Masalah Kelemumur
 
Apple Cider Cuka di sapu pada bahagian Kulit Kepala
Dulu-dulu I memang selalu consume Cuka epal sesudu sehari, tak tahu recently I dah jarang consumed, but once I sampai sini I terkejut juga cuka epal actually boleh rawat masalah kulit kepala especially scalp yang berkelemumur, Harry jadi terapi I harini, dia sapukan cuka epal dengan campuran herbs on my scalp... the feeling... STRESS-RELIEVED ! Memang I dapat rasa kulit kepala I time tu rasa macam hilang itchy ! Cuma bau dia je la memang menusuk ke hidung.. And then leave-on dalam 10 minutes macam tu..
 
Bahan-bahan Hair Cream Bath
 Antara informasi bahan yang Gurjit shared dengan I tadi Ialah pumpkin, natural yogurt, mixed herbs dan essential oils... bahan-bahan di froze kan.. and then di blend dengan yogurt.. all bahan makanan... yang kita boleh makan.. but ada secret ingredients lagi antaranya vitamin c dan iron... hmmph banyak sebenarnya bahan yang bagus-bagus digunakan dalam hair cream bath treatment kali ni.
Bahan yang telah di'blended' Nampak macam smoothie kan ? Yummy !
 
Urutan kepala dilakukan supaya khasiat bahan Masuk ke dalam kulit kepala
 
Rambut yang telah Dilaputi dengan Smoothie :)
 
Urutan 'back massage' dan tangan dilakukan untuk menggalakkan 'Blood Circulation'
 Dengan adanya blood circulation lagi senang khasiat smoothie hair tadi untuk menyerap masuk ke dalam kulit.
Rambut di steam sekitar 20 minit
 Selama 20 minit rambut di steamed untuk membantu liang pori kulit kepala terbuka dan menyerap khasiat smoothie yang diblended tadi. :)
Sebelum cuci biarkan sejuk seketika
 
Sambil tunggu sambil minum Teh :)
 
Rambut Dicuci bersih bersama syampu dan conditioner Organik
 
Rambut Di Blow blow untuk dibentuk dan dikeringkan.
 
Ta-daaa my hair result.. look healthy kan ?
 
 
 
The result ? Satisfying sangat ! Serious ! Now I can feel my hair sangat smooth and easy to manage. I suka juga bau herba on my hair memang stress-relieved. Total cost for the Hair cream bath is RM350 tak kira any kind of length hair, ages or gender.. but now SIMRAN BEYOND BEAUTY tengah buat promosi RM150 sampai stok bahan organik habis guys..
SIMRAN BEYOND BEAUTY juga hampir setiap 2 hari akan update new bahan sebab bahan organik sebab selalu habis dengan cepat.. so if you guys datang visit SIMRAN BEYOND BEAUTY you all akan selalu dapat bahan FRESH from the oven. Healthy food for your hair.. I rekomen sangat untuk you all yang nak amalkan bahan organik on daily lives.. Hair Cream Bath, Gurjit Rekomen once a week selama 6 minggu boleh nampak hasil, less hair-fall and only healthy hair.. Bagi you all yang nak cuba sendiri servis ni, boleh layari : SIMRAN BEYOND BEAUTY FACEBOOK Telefon sekarang : 03 7725 3897  Salon buka pada : 11 am - 9 pm.  Semua servis hanya dengan Appointments sahaja. Tutup pada hari Selasa.

You Might Also Like

Twitter

Like me on Facebook

Instagram