GT MOBILE | GT-888 | Specs & Features |

1/28/2017 12:19:00 AM

 

Beberapa minggu lepas, I diperkenalkan dengan GT-888 dari GT Mobile dibawah GT Group headquarter di Singapura dan GT-888 telah direka khas dari Singapura.  So I memang teruja nak review sendiri kecanggihan GT-888 ni. GT-888 ni merupakan smart phone pertama dari GT Group. 

Based On MY honest review.


Dalam GT Mobile box ni ada kabel charger, ada charger, earphone dan of course GT-888 Mobile. GT Mobile provided plastic rubber casing dengan glass protection juga so easy for us to protect the mobile from scratches sebab mobile ni agak baru I wonder if kedai-kedai gajet ada jual protectionnya.

GT-888 dari pandangan belakang
REAR Camera OV8865 8MP
 GT-888 sangat slim dan elegan, ciri gaya yang sangat sesuai untuk generasi moden masa kini. Ianya juga sangat nipis dan ringan, I rasa memang muat dalam bag dan boleh bawa travel.

Speaker GT-888
 Kualiti bunyi GT-888 juga not bad tau sebab ianya mempunyai high quality BT audio.

GT-888 Power On & Volume Control
 Button ON dan Volume Control di sebelah kanan tau jauh beza dengan Android smart phones lain semuanya sebelah kiri, jadi memang agak awkward juga.

Front Camera OV5648 5MP
 Front camera 5MP which is for selfie atau pun mobile video call. Okaylah biasa sahaja kamera depannya, boleh nampak cuma ada pixels dan macam pecah-pecah di bahagian muka.

Bahagian PORT Tempat Charging/ Transfer Files/ Earphones
o
GT-888 2 colors Grey & White
 GT-888 ada 2 pilihan warna. Kelabu dan putih.

CHARGER GT-888
Nasib baik GT-888 guna yang basic android charger jadi tak pening kepala nak pinjam kawan punya charger kalau tertinggal charger or wire cable kat rumah, hihi.

View from Front Camera
 Selfie, warna kamera agak terang, yang ni dalam gelap bukan menghadap cahaya dia dah bantu cerahkan muka.

View From REAR Camera
Contoh Gambar dari REAR Camera with HDR
Ni salah satu contoh gambar I tangkap dengan REAR camera GT-888.
Dalam GT-888 memang dah ada aplikasi wajib seperti GT Dollar dan juga GT Watch.
So far okaylah, I rasa macam pakai Iphone designed je. Kamera kualiti pun not bad.

PERFORMANCE : 7.5/10
PRICE : 7/10
DESIGN : 8/10
VIDEO & CAMERA : 7.5/10 




Pros :
  • Cepat charging
  • Sistem suara yang berkualiti
  • Reka bentuk yang Sangat elegan dan nipis
  • So far Okay lah
  • Untuk Android User
Cons :
  • Chromes app asyik crash je.
  • Susah nak cari casing dia dekat Kedai gajet or mungkin boleh guna another brand casing ?
  • Video kualiti harap dapat di improve in the next models hehe. 
So far my husband as a software engineer dia suka and cakap okaylah cuma ada perfomen agak slow. But can't wait for another coming soon by GT Group. Memandangkan ini adalah Smart Phone terbaru dan pertama keluaran GT group.

Untuk maklumat lanjut :
Do check out www.gtmobile.sg
 

You Might Also Like

Google+ Followers

Blog Followers

Penjual Shaklee

Penjual Shaklee