Kinohimitsu 2-Day Speed Cleansing Review

11/26/2016 02:17:00 AM


Once this box sudah sampai,  I was completely super excited ! Yes, I memang sudah start aware about my body weight susah sangat nak turun after my latest pregnancy. Actually detox is my current thing to do. Detox + Exercise, yes I know my lemak still hard to dissolve especially around the tummy, thigh, arms and chin. You know biasalah I makan banyak when I was pregnant because I wanted my kid sihat at least not so thin like tak cakap makan you... but now after dah lahirkan baby I want to back in shape.. because if I am in shape I akan nampak macam awet muda.. ni kalau gelebeh sana sini nampak selekeh you know..

Okay back again to my review... I'm feeling seriously excited that Kinohimitsu ada buat 2-Day Speed Cleansing for beauty skin, balance body pH and flatter-kan tummy. Salah satu Detox yan tak menggunakan bahan yang berbahaya.

Dalam masa 2 hari you all kena ambil ni tanpa makanan kecuali buah-buahan dan juga air yang banyak. Hanya 2 hari tanpa makanan berat. I wonder if I can survive ? Let's baca my opnion later so let's start review the box and the inside..


Kinohimitsu 2-Day Speed Cleansing claimed adalah 10 kebaikan yang membuatkan kita terkejut dengan hasilnya :
  1. Perut jadi kempis
  2. Kulit Lembut dan bersih
  3. Meningkatkan tenaga
  4. Reset kembali metobolisma
  5. Berat badan hilang secara semulajadi
  6. Meningkatkan kesihatan pencernaan
  7. Meningkatkan daya tahap insulin
  8. Menggalakkan imunity
  9. Mengurangkan selera makan
  10. Meningkatkan kesejahteraan seluruh badan
 

Terdapat 3 jenis warna yang berlainan untuk breakfast, luch dan dinner. Dan ianya sangat mudah untuk disediakan. Setiap warna mempunyai 4 Sachet untuk penggunaan 2 hari.

Warna Orange - Cleanse and shape 2 sachet Pagi.
Warna Hijau - Cleanse and Boost 2 sachet tengahari.
Warna Merah - Cleanse and Beauty 2 sachet malam.

Kalau masih lapar boleh ambil makanan buah-buahan.


Why kena Detox ?
You know selama kita makan kita jarang sekali nak bersihkan usus kita.. That's why you will face perut buncit.. it's quite dangerous... it can lead to diabetes and sakit jantung.. these 2 diseases will murder ou tau, tu sebablah kita kena detox.. especially kalau jenis yang ambil supplement and then complaint why the supplement tak berkesan... yer la because tiada aktiviti penyerapan nutrisi berjalan lancar bila usus penuh dengan kerak tahi.. bila usus bersih proses penyerapan lagi bagus tau.. that's why kena detox bersihkan usus.


Terdapat Bahan aktif di setiap pek yang berwarna untuk pengambilan waktu pagi, tengahari dan malam.

Pek bewarna kuning mengandungi Garcinia Combagia ( asam keping tau ) yang membantu untuk membakar lemak dan memperkukuhkan lagi metobolisma manakala green coffee membantu seimbangkan gula dalam darah dan mencegah proses insulin.

Untuk tengahari pek bewarna hijau mengandungi Organic wheatgrass yang membantu Seimbangkan pH dalam badan kita manakala Spriluna membantu melawan sel dan DNA daripada rosak yang boleh menyebabkan Penyakit kronik.

Pada waktu malam pula pek merah yang mengandungi kolagen bertujuaan untuk membantu melembabkan dan menegangkan kulit manakala Acai berry, Grape seed dan ekstrak epal mencegah kerosakan kulit daripada radikal bebas, mempunyai anti-oksidan yang menggalakkan pertumbuhan sel dan tisu.


What I think ?
I think this is a great innovation from Kinohimitsu to help for those who needs to detox toxic inside the body. Okay first actually I memang suka the taste, manis and sedap, but I need to drink a lot of water so that the 'cleansing' akan jadi efektif. Since I started to do light exercise I think it's really good la but I have a bit cons here. I'm feeling cepat hungry I don't know why maybe because I'm still breastfeeding my daughter so I need to take a bit carbs to get energy.

Remember there is no short cut you still need to do exercise, still kena jaga pemakanana, but this 2-day speed cleansing helped a bit in the fitness process.

Kinohimitsu rekomen ambil 1 kotak setiap bulan untuk remove toksik dari badan. 

Produk ini berada di cawanan Watsons seluruh dunia. Juga dijual secara individual. Jangan lupa heck out okay ? Untuk Maklumat lanjut sila layari

You Might Also Like

Twitter

Like me on Facebook

Instagram