Cara tradisional rawat anak demam batuk selesema.

11/01/2016 06:14:00 PM

Gambar ni syafierayamin.com yang punya... kalau nak kena buat sendiri ye.
Last Friday.. my son kena demam panas batuk selesema... I rarely bagitahu umum my son sakit so I tak nak orang lain susah hati to hear that.. trust me I ada Uphamol.. Bawa je anywhere... but but sangat susah nak sentuh walaupun anak demam.. my mom cakap jangan bagi dadah pada anak... zzz Uphamol pun dia panggil dadah... oh mak.. my mom anti-ubat-ubatan... dia tengok kita makan jamu pun dia dah dok jeling semacam.. 😂 but dia lagi sihat among of us tau.. berkebun bukan main bersemangat...
In 4 days we were travelling for #smallfamilytrip..
That time.. tawakal je la... habattus sauda madu.. habattus sauda madu...asam jawa..

Tu yang aku dok sumbat dekat my son selama 4 hari berturut-turut sampai today..
Buat minyak sendiri..
Bawang putih bakar tumbuk bakar tumbuk..
Letak dalam botol campur olive oil...

Pantau suhu... mommies kalau anak demam tidur pun jangan lah tidur mati ye... kena pantau suhu anak.... berkorban tidur tu... sejukkan badan anak dengan towel basah... kawal suhu..
Pergh bau macam Bangla.... bau bawang je..
Lepas tu sapu satu badan my son...
Adik pun tak pasal pasal kena bau macam Bangla juga... walaupun adik sihat... adik pun kena juga makan madu...tapi adik kuat sikit dari my son lah sebab adik dia masih minum susu ibu...

Alhamdulillah this day my son dah sihat dah boleh makan nasi lauk belacan.. 4 days mama hard to sleep... garang garang tarzan Mama pun.. you guys Sakit memang mama jadi panda...
I've got my original nature way to treat my kids..
Alhamdulillah those traditional style terribly effective yo...

( But sure I Will refer to paed if only my kids still tak sihat... )
Lepas ni tak kisah lah bau Bangla ke tak bau body busuk ke... bawang putih bawang merah memang very good bagi yang tak alergi.
#tawakal #berusaha #bukantakberusaha #backtonature #boosttheimmune #traditionaleffective

You Might Also Like

Twitter

Like me on Facebook

Instagram