Resepi Frutzee Sweetness Breakfast + Cake !

9/23/2016 02:31:00 PM

 

Hi semua !
Tak tahu nak makan apa untuk sarapan pagi ?
I ada idea. Dengan menggunakan buah-buahan yang dikeringkan dari The Frutzee family. Sarapan pagi anda akan nampak sangat meriah malahan sangat berkhasiat !

Jom cuba  "Frutzee Sweetness Breakfast + Cake" yang saya sempat sediakan untuk anak-anak pada waktu pagi. 

My Little Chef can't wait to make the Resepi Frutzee Sweetness Breakfast + Cake !

Bahan yang perlu ada :

"Frutzee Sweetness Breakfast"
  • The Frutzee Family ( banana, strawberry, grapes, apple ) -optional any flavors. (I pakai 4 pek different flavors)
  • Honey ( natural )
  • Chia Seeds
Senarai bahan-bahan yang diperlukan

Proses penyediaan Frutzee Sweetness Breakfast

Langkah-langkah untuk "Frutzee Sweetness Breakfast" :
  1. Masukkan sesudu besar Chia seeds.
  2. Kemudian letakkan honey mengikut sukatan.
  3. Gaulkan kesemua bahan sehingga kesemuanya terkena dengan honey.
  4. Bekukan di dalam peti ais selama 2-4 jam. Atau semalaman, kena buat malamlah baru esok sarapan keluarkan.
Tadaa dah siap sedap !

"Frutzee Sweetness Breakfast + CAKE"
Bahan-bahan :
  • The Frutzee Family ( banana, strawberry ) -optional any flavors. (I pakai 2 pek different flavors)
  • Tepung Gandum ( I guna 200g )
  • Sodium Bikarbonat ( setengah sudu kecil ) 
  • Coklat (1 sudu besar )
  • Telur 1 biji
  • Gula ( 1 sudu besar) jangan manis sebab  Frutzee Sweetness Breakfast dah manis.
Bahan Bahan untuk Frutzee Sweetness Breakfast + Cake

The Frutzee Family Apple + Strawberry in my cake
 Langkah-langkah untuk "Frutzee Sweetness Breakfast + CAKE" :
  1. Ayak Tepung gandum
  2. Masukkan coklat 1 sudu besar
  3. Masukkan sebiji telur
  4. Gaul sehingga gebu
  5. Masukkan The Frutzee Family ( banana, strawberry )
  6. Gaul sehingga rata
  7. Kemudia Kukus sehingga kek jadi. Haha. 
  8. Ikut kreativiti anda nak letakkan acuan dalam pelbagai bentuk, tapi I letak dalam cawan.
Ni langkah-langkah nak buat  "Frutzee Sweetness Breakfast + CAKE" Mudahkan ?

Bahan yang sangat simple untuk menghasilkan kedua-dua resepi ni.
Okay lepas kedua-duanya sudah beku+masak gebu gebas, boleh lah letak cake tu dalam mangkuk and jadikan "Frutzee Sweetness Breakfast Yea, dah siap pun resepi I. You all macam mana pula ? Jangan lupa ini adalah Contest ye.

Contest untuk blogger :

Baca Blog I mana nak dapatkan The Family Frutzee :

You Might Also Like

Twitter

Like me on Facebook

Instagram