Harum Malam - Makanan tambahan untuk mewangikan tubuh badan sepanjang masa

8/30/2016 05:53:00 PM


Harum malam ni sudah lama aku cuba ketika masa lalu, waktu tu aku dalam tempoh berpantang. Sempat juga la aku mencuba selama sebulan. Dan aku ni bukan jenis suka mengunakan deodoran pada ketiak sebab aku rasa ianya amat geli, melekit dan kadang-kadang ketiak menghasilkan kalenjar yang tak sepatutnya. Jadi aku memang jenis lebih sukakan bebas dari bahan kimia di bahagian ketiak.

Aku menggunakan kristal khas tanpa bahan kimia untuk disapu pada ketiak. Selepas menggunakan sapuan kristal ianya akan menghasilkan bau badan tanpa bau tengit dan tanpa bau wangi maknanya bau badan seolah-olah tiada. Jadi Harum Malam ni fungsi dia macam mencegah bau badan dan mewangikan badan. Macam mana nak tahu ianya boleh mewangikan badan ? Sebab ianya mengandungi daun sireh.

Cuba korang try makan daun sireh yang mentah-mentah tu. Of course time kencing mesti bau kencing apa yang kita makan, tak percaya ? Cuba makan petai, kerdas dan seangkatannya. Sudah tentu apa yang kita makan benda yang keluar dari badan akan bau macam apa yang kita makan. Kalau makan durian ke benda berminyak ke, kat bawah tu mesti keluarkan kotoran dalam badan kan ? Jadi makanan tambahan ni la salah satu cara mengeluarkan benda-benda yan busuk dalam badan dan buatkan jadi wangi. That's my theory la so far tiada kena mengena dengan ujian klinikal.

Sebenarnya aku pernah review Harum Malam ni satu masa lalu >> http://www.syafierayamin.com/2016/03/aku-mahu-cantik-dan-wangi-sepanjang.html << boleh baca jika anda inginkan tambah ilmu tentang Harum Malam ni.

Harum Malam mampu mencegah masalah dalaman wanita disamping menambahkan stamina untuk aktiviti seharian. Mempunyai bahan semulajadi yang bertindak sebagai perapat. Antara  bahan yang diadun dalam satu botol Harum Malam adalah seperti :
  • Senna
  • Manjakani
  • Pueraria lobata & pueraria mirifica
  • buah delima
  • kayu serapat
  • strawberi
  • sireh
  • buah tin
  • kismin
  • madu
  • goji
  • limau purut
Kesemua gabungan bahan ini mampu memberikan tubuh badan harum sepanjang masa dan ianya adalah salah satu produk yang perlu diambil untuk wanita pada masa kini yang sibuk dengan kerjayanya.


Bahan-bahan yang digunakan terdapat pelbagai khasiat yang sangat diperlukan oleh setiap badan wanita :
  • Daun Sireh dikatakan mampu mengawal dan menceah masalah bau badan disamping itu kita dapat berjimat duit dari beli deodoran yang berbahan kimia.
  • Limau Purut mengandungi asid sitrik yang mampu memecahkan lemak untuk pinggang yang ramping, perut terasa lebih lega dan penghadaman menjadi lancar.
  • Senna juga mampu menguruskan badan, mencegah kolestrol, perut dapat dikecilkan, sebagai peluntur lemak dan ianya boleh merawat obesiti.
  • Manjakani adalah salah satu bahan yan memang digunakan sejak dahulu kala lai ianya adalah makanan yang membuatkan setiap wanita awet muda, otot faraj boleh dirawat, mengurankan lendir putih yang kurang senang contohnya darah nifas, payudara lebih tegang, dapat melawaskan pembuangan air besar dan menyingkirkan toksik dari badan.
  • Buah Delima ada dalam Al-Quran, ianya dapat membantu merawat cirit-birit, sakit telinga, sakit gusi, pandangan kabur, membuang lemak dan badan bebas dari toksin jika selalu mengamalkan buah delima.
  • Madu memang berkhasiat, ianya boleh bertindak sebagai rawatan paling utama untuk mencegah bakteria.
  • Goji dikatakan boleh memanjangkan umur, anti kanser,  tidur nyenyak, menguatkan sistem imun, menguatkan daya ingatan, mengurangkan batuk dan membantu penghadaman.
  • Buah Tin boleh menyingkirkan keracunan dalam badan, mencairkan dan mengurangkan kahak dan melapangkan pembukaan dada. Mmebersihkan hati dan jantung membersihkan lendir dalam usus.
  • Kayu Serapat adalah salah satu bahan semulajadi yang boleh mengetatkan otot rahim dan tubuh agar padat, melancarkan haid , menyihatkan rahim, menghaluskan kulit dan melambatkan menopause.
  • Kismis menguatkan daya ingat, merawat penyakit lupa, mencerahkan mata dan mencerdaskan minda.
  • Pueraria mirifica sangat bagus melembutkan tekstur kulit, mengurangkan garis halus, merawat jerawat dari dalam serta mencegah jerawat timbul di wajah.
  • Pueraria Lobata dapat menegangkan buah dada malah membuatkan kulit dan rambut lebih sihat kerana ianya mengandungi  estrogen.
Fuh bila baca kebaikan bahan-bahan semulajadi, terasa nak makan semua bahan-bahan ni tapi tak larat lah nak makan, dan nak cari bahan-bahan ni, kalau nak cari boleh je, tapi nak lagi mudah amalkan sahaja Harum Malam ni sebagai makanan tambahan, tapi nak makan bahan-bahan yang ada dalam HARUM Malam pun boleh, tak ada masalah, yang penting khasiat dan yang ada dalam setiap bahan tu perlu ada dalam badan setiap wanita tau lebih-lebih lagi wanita yang sudah mempunyai anak-anak dan tak rugi pun amalkan ketika anak dara lagi.

Dengan kesemua bahan yang ada dalam Harum Malam ni, maka terdapatlah beberapa kelebihan bagi pengamal Harum Malam, antarana :
  1. Menghalang jangkitan kulat dan virus
  2. Menyuburkan rahim time ni kena pandai control nanti melekat
  3. Memberi tenaga dan Kecerdasan
  4. Melawaskan sistem penghadaman
  5. Mewangikan tubuh badam
  6. Anti penuaan dan meremajakan kulit
  7. membentukkan punggung yang montokk
  8. Membesar dan menegangkan payudara
  9. Mengatasi keputihan
Sebenarnya banyak sangat khasiat untuk dikongsi cuma I nak ingatkan sahaja ada pantang larang !
  • Banyakkan minum air masak
  • Jangan ambil minuman yang berkafein dan beralkohol, nak ambil boleh cuma jarakkan sebolehya 2-3 jam, benda beralkohol sudah tentu tak boleh ambil untuk yang orang islam unless ada ubatan yan perlu diambil dan perlukan nasihat doktor.
  • Kalau ambil apa-apa makanan tambahan pleaselah exercise, ianya salah satu cara yang paling berkesan untuk kuatkan sistem badan dan menghapuskan lemak yang tersumbat
  • Kurangkan badan terkena kipas atau kipas berpanjangan. Nanti urat berangin.
  • Makan makanan yang seimbang sebolehnya banyakkan sayuran dan buahan.
Trust me, ini hanya makanan tambahan, sebolehnya kena amalkan dan jangan langgar pantang larang. Kalau boleh lah, tapi anda boleh nak cantik nak wangi kena berusaha ! :) Semoga anda semua cantik-cantik di mata Encik Husband selalu ye ! Salam Sayang. Eh sebelum terlupas pastikan Produk Harum Malam anda ORIGINAL dan bukan TIPU ye !



Harga Harum Malam:
RM33(WM) RM39(EM)

Isi Kandungan = 250ml
Untuk Maklumat Lanjut Sila Layari

Millennial Gen Sdn Bhd (1166981-P)
No.11-G, Jalan Keluli AL 7/AL,
Pusat Perniagaan Bukit Raja, Sek 7,
40000 Shah Alam Selangor

You Might Also Like

Twitter

Like me on Facebook

Instagram