Rawat Ulser Mulut Anak anda dengan Aloclair Gel tanpa bahan alkohol !

6/10/2016 09:06:00 AM


Hi semua Syafiera lagi !
Haritu anak I ada ulser sampai demam, so pergilah singgah klinik Azam rasanya dekat KL ni, I pun dah lupa. Biasalah selalunya kita mesti pakai Bonjela kan ? Tak silap Bonjela tu ada kandungan alkohol bila letak dekat ulser je kau faham-faham je la sakit nya macam mana kan ? Sampai terangkat kaki tahan sakit lepas letak bonjela. Ha3.

Pokoknya korang mesti tahu apa penyebab ulser kan ? Boleh google apa penyebab ulser. Kalau mengikut I antaranya :
  1. Kurang minum air
  2. Malas gosok gigi
  3. banyak makan makanan tak berkhasiat
  4. Yang selalu pakai braces
  5. Tergigit bibir
  6. Salah pengambilan ubatan,
  7. terlalu banyak kumur dengan produk beralkohol esp listerine kale pepel
  8. tersalah gosok gigi, kepala gigi terkena bahagian gusi, ouch
  9. kena tumbuk sebab bergaduh
  10. baru lepas cabut gigi.
Jadi banyak pencegahan dan rawatan yang boleh diguna pakai jika terkena ulsers mulut contohnya :
  1.  Banyakkan minum air
  2. Pastikan mulut sentiasa bersih
  3. Boleh guna rempah seperti cengkih untuk dibuat kumur
  4. Berus gigi selalu
  5. Kumur mulut dengan antiseptik tidak beralkohol
  6. Boleh guna Bonjela ( ada alkohol ) sakit PEDIH kena dengan ulser dengar cerita cepat sembuh.
  7. Boleh guna Aloclair ( tanpa alkohol) rasa sejuk tapi tak pedih sesuai sangat unutk kanak-kanak, bibir rasa macam angelina jolie sama macam bonjela cuma tak sakit la hehhe.
  8. Selalunya senyum
  9. Mengambil pemaknana yang berkhasiat , cukup vitamins dan cukup nutrisi.
  10. Baca doa banyak supaya cepat sembuh.



Mana nak dapat Aloclair ni, boleh dapatkan di farmasi tapi tak pasti ada ke tak, yang ni I ambil dekat klinik, tak silap nama klinik tu klinik Azam, okay lah thats all I nak updated. have fun =)

You Might Also Like

Google+ Followers

Blog Followers

Penjual Shaklee

Penjual Shaklee