Baby Carrier Or Stroller ? | I-angel Hip Seat Carrier Irene

6/30/2016 03:54:00 PM


Menjadi ibubapa sebenarnya bukannya tugas yang mudah tau !
Banyak benda yang perlu dilakukan untuk memastikan keselamatan anak-anak.

Sekarang ni my second baby, Adelia is hitting 7 months real soon.
So I dah malas sangat nak gunakan stroller bawa anak-anak pergi jalan, stroller agak menyusahkan lebih lebih lagi kalau nak lalu di bahagian sempit atau pun naik ke level atas atau bawah, tak boleh guna eskelator ! kena guna lift !

Lagi pun menggunakan  stroller agak dangerous juga, kadang-kadang orang boleh grab stroller, sebab sekarang kadar jenayah menculik agak tingi di Malaysia. Jadi ibu bapa kena senantiasa alert. Terdengar satu kisah kawan kita, anak dia duduk dalam trolley tapi ada je yang suka-suka ganggu bayi dia. Bahaya tau sudah lah orang stranger yang approached the baby.

Since I-angel looking for parents to try their product, I'm gonna grab the opp and I really need a baby carrier, so I senang to travel around the world without head-ache nak bawa stroller.

Apa yang anda tahu tentang I-angel Hip Seat Carrier ?

  • I-angel Hip Seat Carrier telah memenangi anugerah baby carrier terbaik.
  • Ianya dimodelkan berinspirasikan pelukan hangat seorang ibu untuk anaknya. 
  • I-angel mereka cipta baby carrier untuk seluruh dunia.
  • I-angel percaya bahawa bayi yang dilahirkan ke dunia ini mempunyai kecantikan tersendiri, harapan dan cinta  tetapi kita juga diberi cabaran untuk memberikan bantuan pada yang memerlukan.
  • I-angel menginovasikan Hip Seat Carrier  yang bukan hanya selesa tetapi sangat ergonomik untuk kedua ibubapa.
  • Maka dengan itu terwujudlah baby carrier yang khas uintuk generasi akan datang !
  • I-angel Hip Seat Carrier adalah sangat mudah dan sesuai untuk ibu bapa yang suka travel.
  • Ianya mempunyai sokongan yang baik untuk mengelakkan sakit pinggang dan tulan belakang lebih-lebih lai ibu yang baru melahirkan anak.
  • Ianya juga membolehkan bayi duduk dalam keadaan yang natural untuk bahagian pungung dan paha untuk memberikan sokonan penuh pada lutut agar ibubapa tidak mengalami tekanan yang tidak normal ataupun dysplasia.


Antara kebaikan menggunakan I-angel Hip Seat Carrier :
  • Secara amnya ia membantu bayi duduk dalam keadaan yang seimbang, kemahiran motor dan pergerakan secara umum.
  • Ibu bapa rasa lebih selamat apabila bayi berada di pangkuan mereka.
  • Bayi kurang menangis kerana mendapat pelukan hangat daripada ibu bapa mereka.
  • Ikatan ibu bapa dan bayi lebih terjalin denan erat.
  • Bayi akan jadi lebih gembira dan lebih sihat.
  • Ianya amat mudah dan tidak perlu setup stroller mahu pun naik turun dengan lif.
PhotoCredited: http://www.iangelusa.com 

PhotoCredited: http://www.iangelusa.com 

 I-angel Hip Seat Carrier ini boleh dikatakan agak lengkap dan ciri-ciri yang moden amat sesuai untuk ibu bapa generasi masa kini.  I-angel Hip Seat Carrier bukan sahaja dilengkapi dengan ciri-ciri keselamatan yang unik malahan ianya menjadikan ibu bapa kelihatan bergaya dan trendy !

Antara ciri-ciri yang ada pada  I-angel Hip Seat Carrier :
  1. Mempunyai hipseat (khas untuk memberi sokongan pada bayi ketika duduk )
  2. Pad organik untuk bayi yang baru tumbuh gigi
  3. Detachable cover
  4. Pad bahu yang lembut
  5. Zip yang kuat untuk menyambungkan hipseat dengan bahagian bahu.
  6. Poket sisi
  7. Tali pinggang Belakang bahagian atas (Untuk bayi bahagian depan) dan taling pinggang untuk dada ( Untuk bayi bahagian belakang )
  8. Taling pinggang bahagian pinggang. ( sokongan penuh untuk ibubapa)
  9. Tempat duduk yang tidak licin/geseran yang kuat
  10. Sleeping hood ( hud tidur )

PhotoCredited: http://www.iangelusa.com 

Terdapat pelbagai jenis pilihan yang anda berkenan nak beli  I-angel Hip Seat Carrier ni. Lebih kuran 9 jenis kot :
  • Fleur
  • Josh
  • Denim
  • Irene
  • Big Size
  • Rainbow
  • New! Rainbow 2
  • New! Organic Collabo
  • New! Animal
Yang I guna adalah Irene yang mempunyai lebih kurang 13 warna pilihan.

PhotoCredited: http://www.iangelusa.com 

Irene Hipseat Carrier ( termasuklah hud tidur dan Pad organik untuk bayi tumbuh gigi ) ianya boleh dicuci.

Dengan menggunakan material fabrik 100% cotton dengan berat produk 0.8kg. saiz pinggang yang boleh diubah suai 263/8 - 42 1/8 inci untuk bayi yang berusia dari 3 hingalah ke 36 bulan yang mempunyai berat di sekitar 3 kg - 20 kg.

Irene Hipseat Carrier mempunyai pelbagai fungsi :
  1. Hipseat carrier mode
    Untuk memberi sokongan ketika melakukan penyusuaan anak walaupun tanpa kedua-dua belah tangan.
  2. Pelbagai posisi :
    Bayi boleh berhadapan dalam atau luar.
    Hipseat ini boleh dipangku di sebelah kanan atau kiri untuk memudahkan sesi penyusuaan.
Irene Hispseat carrier ini mementingkan keselamatan untuk anak-anak anda dimana pad hipseat disambung ke bahagian carrier dengan kualiti terbaik Zip YKK  sementara valcro di bahagian pinggang yang digunakan agak ketat dan kuat cengkaman  sebagai mekanisma keselamatan.

Pad di bahagian bahu serta tali pinggang boleh diubah mengikut saiz badan pengendong/ibubapa mengikut berat badan bayi dan memberikan keselesaan pada pinggang dan tulang belakang. Hud tidur boleh dilekatkan pada bahu untuk memberi perlindungan kepada bayi daripada sinaran matahari, angin, hujan mahupun salji. Terdapat pad organic  cotton teething yang dilekatkan di bahagian pad bahu untuk memberikan keselesaan pada bayi yang suka mengigit.


What I think ?
 I-angel Hip Seat Carrier Irene ni sangat sesuai untuk ibubapa yang gemar lakukan aktiviti seperti travelling/melancong ke serata dunia. Ianya amat mudah untuk ditetapkan dan hanya menggunakan masa beberapa minit untuk posisikan anak dengan keadaan yang selesa. The best part dengan adanya  I-angel Hip Seat Carrier Irene I am no longer need to bring stroller ! Easy for me naik eskelator and i skip the lift to go to upper/down levels.
So far my backbone tak sakit untuk bawa my babies anywhere. And more I feel so secure. I an prevent people/strangers from touching my kids. at the same time bayi kurang menangis malahan mereka lebih senang untuk tidur.

How to wear I-angel Hip Seat Carrier Irene


Harga Pasaran sekitar RM600-RM1000 menikut jenis.
Untuk maklumat lanjut sila layari  : >> https://www.facebook.com/iangelMalaysia/ <<

You Might Also Like

Twitter

Like me on Facebook

Instagram