The Butterfly Projects Bake & Shop x Althea

5/06/2016 05:37:00 AM

 

Hi again !
Syafiera here !

If anyone remember last time I attended  The Butterfly Projects Bake & Shop bersama Althea !

Happy 3rd Anniversary The Butterfly Project &
Congrats to Tammy with her current achievement !

First time I join TBS yang masa Ichikami punya event once upon a time ago. Omg Can't remember !
Lama rupanya I dah joined TBS ni. Feeling Lucky dapat joined several events under TBS.

So last Saturday, bersama dengan koloborasi Althea ( Online Shopping produk Korea ) dan TBS, so terjadilah satu event yan sangat sweet sangat macam gula-gula di Delectable, The Glass House. fuh memang menarik tempat ni sebenarnya walaupun half finished building. Wow so last time I heard Facebook Malaysia pun launched their product dekat sini, aww so jelly couldn't make it, at least can meet the people behind the scene, lel !

Okay back to the report - Banyak aktiviti yang dijalankan semasa The Butterfly Projects Bake & Shop x Althea yang bermula dari pukul 3Petang sampai lah ke 6 petang.

Actually on that event, I feel so happy dapat bertemu dengan butterflies yang creative dalam bidang bakery.  And paling best Dapat makan cookies yang sedap-sedap !

I pagi tu ada event Cremolab I salah p sunway, lepas tu rushed pergi One Utama - Lepas tu datang awal pula The Butterfly Projects Bake & Shop x Althea, mahu tak kena pelankung dengan Tammy, Haha. Memang perangai serupa alien dah I ni.


Aww, cuba tengok the the big donut dekat pintu masuk ! So cute right ! Never knew POOL pelampung can be a gerat photo-candy tau !


The macaroons pen so eye-catchy ! Rasa macam nak makan je ! Aww !


Creamy tart cookies ni nampak macam sweet tapi rasa dia tak sweet sangat, oka je rasanya.


Karipap ni so delicious but so crusty pula, everytime gigit habis jatuh bersepah-sepah. lel.


Kek butterflies dalam jar. Don't let the butterflies flew away.


More cookies for butterflies to decorate with the provided kacang, chocolate and more nuts.


Butterfly cookies D= I tak dapat rasa and tak bawa balik sedih ;(


Before I start deco my BB Cushion, ada provided Cute apron kena pakai dulu. Comelkan apron ni nampak macam barbie doll je tau. Terimalah hakikat I memang comel ! =) haha perasan jap ;()


My beauty Box  - What's inside there? Time to check out !


Before check out what's inside the box - tangkap gamba dengan Sara dulu.

And then tangkap gambar dengan Inannie, kak +Misz-ella Ismail  interframed kat belakang hehe.

Tammy dah macam artis, nak tangkap gambar dengan dia kena tunggu nombor giliran, XoXo.


Ta- daa, what's inside my Althea beauty box, ada clay untuk betukkan cute deco atas BB cushion, and then ada Laneige Kit untuk trial pakai, tengok muda tak lepas tu hehe.

 

 Ramai tertanya my ice cream deco ni boleh buka tak cushion I,
macam mana nak bawa balik ? 24 jam baru kering?
Waaa your BB cushion so Alien la.
Wah, So besar,
Wah wah wah !
Lel. haha.


Then deco my own cookie,
ni lagi horror,
ramai kata wah macam Poop..
wah macam cacing.
Haha..


BB Cushion Deco in my team-table.


Butterflies memang ramai yang kreatif, cuba tengok all the deco so yummy !
But cannot eat tau !


Best BB Cushion Deco Pick by +Sabrina Noor Azmi 
Lucky I among best the best. Mula-mula ingat tak menang yer lah semua deco sangat sangat cantik, dah kecewa I duduk last-last sis sabby picked juga I punya. Hahaha. Baru nak merajuk !

 

Dan yang paling best, Althea kasi 150points = RM150 to spent dalam tempoh yang ditetapkan tak silap around 20-30 minutes ! Aww, laju je search nak beli apa, I feel bad I nak beli lain tapi I dapat lain, terror tak I ! Ini semua sebab gabra dan nervous dengar suara Dee Leornard suruh cepat shopping, horror tau I paling takut tersalah tekan ! Tapi memang seronok shopping online with friends sebab butterflies semua dapat spend and share beli baran apa tau hehe.



Kena filled in this survey form to redeemed surprize box !


Yea I dapat IOPE trial kit ! Okayla dapat kotak besar ! Yahoo !


I menang the best selfie, Thank you Frank !


So all the goodies I bawa balik rumah,
my son ingat tu coklat but I said no bukan,
dah keras kan ? Jangan makan !


Our  final moment for the 3rd anniversary The Butterfly Project, Thanks and congrats Tammy for your achievement ! Bring more beauty bloggers to discover the beauty products from Korea to Malaysia. And once again, Tammy is pregnant with new baby Althea in Thailand ! Wohoo !
Althea is about to conquer the whole Asean !
Yea more discounts for Korean Beauty products in Althea !
Couldn't wait to un-box my Althea Box I shopped last time !

For more awesome Party coverage - watch my video down here !


More info bout Althea and TBS :
Website: www.althea.kr | Instagram: @altheakorea | FB Althea:  www.facebook.com/altheakorea
FB The Butterfly Project Malaysia:
www.facebook.com/butterflyprojectmalaysia

You Might Also Like

Twitter

Like me on Facebook

Instagram