Bakar kalori up to 600kCal dengan MyFIR Wellness.

5/09/2016 04:43:00 PM

Hi semua !
Syafiera again !

Ingat tak last time I went to a sauna cabin dekat Tropics Shopping Centre dekat dengan atas Jaya Grocer ! MyFIR Wellness menawarkan perkhidmatan cabin sauna yang dikatakan boleh membakar kalori hampir 600kCal sesuai untuk mereka yang malas bersenam tapi nak sihat.

Terdapat 3 jenis Sauna yang boleh korang cuba sendiri di  MyFIR Wellness :
  • MyFIR Welnesss  FIR TreATMENT Cabin Sauna 
  • MyFIR Slimming blanket
  • MyFIR Sauna 
Tapi disebabkan atas faktor kebersihan  MyFIR Welness hanya menawarkan Kabin Sauna FIR sahaja untuk mereka yang inginkan badan yang sihat. MyFIR Welness menggunakan konsep "Mencegah lebih baik daripada merawat" Dengan penggunaan selalu kabin sauna boleh menguatkan sistem imunisasi dalam badan.


Saya bertemu dengan'Director operations' Puan Mary Nakeran sebagai perunding kesihatan yang membantu menerangkan ketiga-tiga fungsi sauna yang terdapat di MyFIR Wellness. 

Lampu Garam Himalayan



Antara barangan kesihatan yang lain selain alatan sauna yang boleh didapati di MyFIR Wellness iaitu Lampu Garam Himalayan (Salt Lamp). Dengan 100% (Natural Air Ionizers) mampu membantu kita tidur dengan tenang dan hidup lebih sihat umpama terapi bagi anda yang mengalami masalah Insomnia.

Kebaikan Lampu Garam Himalayan :
  1. Lampu garam Himalayan sangat sesuai untuk kegunaan harian di seluruh dalam rumah. Ianya membantu membersihkan udara, ionizer udara secara semulajadi dan menjadikan persekitaran lebih bersih dan bertenaga. Sangat direkomenkan di bahagian ruang makan, koridor, bilik meditasi, di sebelah TV, komputer dan mereka yang suka merokok.
  2. Lampu garam Himalayan juga sangat sesuai diletakkan sebelah tempat tidur anak. Ianya sangat selamat dan menjadikan bilik lebih tenang ketika malam, membantu anak-anak anda mendapat kualiti tidur yan lebih baik selain menjadikan ruang atsmofera lebih bersih dan sihat. 
  3. Jika anda meletakkan lampu garam Himalayan ini di ruang tempat kerja boleh membantu anda lebih fokus dan memberi keseharan kepada anda selain mengurangkan kesan letih, tekanan, cahaya tiruan, persekitaran udara tiruan, radiasi dari peralatan ofis dan juga komputer.
  4. Lampu Garam Himalaya jua sangat sesuai jika diletakkan di dalam bilik pesakit seperti di klinik, hospital dan wad untuk membentuk atmosfera yan menenangkan. Lampu garam Himalayan yang bersinar di daam bilik rawatan memudahkan proses penyembuhan.


I semasa dalam bilik rawatan, dalam MyFIR Wellness  memang banyak lampu garam Himalayan ni, memang mood sangat baik lah, and then I dapat rasa sangat tenang rasa macam nak tidur je.


Banyak-banyak Lampu garam Himalayan yang ni paling I suka sebab nampak lebih berseni. Hmm I rasa I patut beli satu sebab banyak benefits untuk mengurangkan stress I dekat rumah.


Sebelum sesi rawatan bermula, Puan Mary Menganalisis dahulu berapa peratus berat, lemak, air dalam badan dengan menggunakan alat penimbang khas .


Selepas dianalisa, baru lah rawatan di jalankan.

MyFIR Wellness FIR Treatment Cabin Sauna


Ini adalah FIR Treatment Cabin sauna yang boleh memuatkan seorang sahaja. Saiz untuk individu.

Bagi anda yang mengalami masalah :
  • Sakit Kepala berterusan
  • Leher/Sakit tulang belakang
  • Sendi Bengkak
  • Kulit terlampau kering
  • Ruam
  • Jerawat
  • Gatal-gatal
  • Sukar tidur
  • Eczema
  • Kulit berminyak yang terlampau
  • Pening kepala
  • Kanser
  • Masalah prostat
  • PMS
  • Darah haid tidak stabil
  • Tekanan darah tinggi
  • Tekanan Jiwa
  • Sakit jantung
  • Mood tidak bagus
  • Tinggi Kolestrol
  • Kebimbangan melampau
  • Cepat marah
anda memang digalakkan untuk pergi menerima rawatan alternatif selain rawatan moden ! Jangan biarkan maslaah ini berterusan, anda harus memberi perhatiaan sepenuhnya pada tahap kesihatan anda.

"FIR Treatment - Detox to a Healthier Lifestyle" 
Alami perubahan selepas  Terapi MyFIR Wellness SECARA kerap dan konsisten ! :
  • Tona warna kulit lebih baik dari sebelum dan lebih lembut.
  • Kulit lebih sihat dan awet muda
  • Penyembuhan secara menyeluruh
  • Lebih bertenaga dan memberi nafas baru
  • Hidup lebih semulajadi
  • Luar dan dalam terasa lebih kuat
  • Kualiti tidur lebih baik dan badan terasa lebih rehat
  • Membantu meningkatkan kadar metabolisma yang baik
MyFIR Wellness menawarkan
Percubaan pertama hanya : RM19.90
10 SESI : RM349
30 SESI : RM798


Satu jar air diberikan dan semasa dalam tempoh rawatan, I kena habiskan satu jar I ni supaya bacaan analisa saya jauh lebih baik daripada sebelum. Selama 30 minit untuk 39darjah celcius dapat memberikan jumlah bacaan yan berbeza semasa analisis badan.


Saya ketika berada di dalam FIR Treatment Sauna Cabin, Badan telah menghasilkan peluh yang banyak dalam proses detoksifikasi yang mengeluarkan toksik, logam berat dalam tubuh serta aura negatif.



MyFIR Wellness Slimming Blanket


MyFIR Wellness slimming blanket khas untuk mereka yang tidak mahu bersauna di dalam kabin tapi lebih suka berbaring contohnya sangat sesuai untuk wanita yang baru lepas melahirkan anak. Tak silap harga nya lebih murah berbandin kabin sauna lebih kuran RM2K++ setiap satu.


Cara  nak menggunakan MyFIR Wellness Slimming Blanket  ni adalah dengan menetapkan suhu yang sesuai mengikut keselesaan badan setiap individu. Penyediaan yang mudah dan senang.


Dengan MyFIR Wellness Slimming Blanket  ni membakar lemak secara menyerluruh dan boleh dilakukan pada bila-bila masa sahaja dan anda juga boleh melakukan rawatan ni ketika anda dalam keadaan duduk dan berbaring.


MyFIR Wellness Slimming Blanket :
  • Membakar lemak
  • Mengurangkan selulit
  • Menyahkan toksik dan Logam berat
  • Melegakan kesakitan
  • Meningkatkan kadar peluh
Ciri-ciri :
  1. Tidak perlu melakukan pembedahan dan suntikan
  2. Suhu sehingga lebih 80darjah selsius.
  3. Diluluskan oleh FDA 
MyFIR Wellness FOOT SAUNA Ergonoplus 


I rasa foot sauna ni sesuai sangat untuk mereka yan golongan lebih kuran 30-an ke atas yang selalu mengalami sakit kaki. Kalau diberi pilihan saya rasa saya lebih suka dengan MyFIR Wellness Slimming Blanket. Merawat secara keseluruhan berbanding foot sauna ni.


Kebaikan MyFIR Wellness Foot Sauna :
  • Detoksifikasi
  • Relax
  • Mengurangkan kesakitan
  • Lalu darah lebih baik
  • Menjadikan tidur yang berkualiti
Sangat digalakkan untuk mereka yang mengalami masalah :
  • Vasicose Veins
  • Numbness (Kebas)
  • Rheumatism ( Penyakit sendi ) 
  • Arthritis

So far I think my whole body after the cabin sauna treatment much better and jauh lebih ringan than before. I recommended for those yang nak sihat, nak mencegah future diseases or viruses boleh pergi rawatan ni.

Untuk Maklumat lanjut tentang MyFIR Wellness :

Destination Wellness Sdn Bhd
(Company No. 1069278-M)
PG-11, Tropics Shopping Centre ( Komplek Prima)
No. 15, Jalan PJU 8/1,
Bandar Damansara Perdana,
47820 Petaling Jaya,
Selangor Darul Ehsan.
03-77334613/012-2542997/012-6785282

You Might Also Like

Twitter

Like me on Facebook

Instagram