XYLIQUE Merawat Masalah Jerawat yang SERIOUS !

4/13/2016 11:00:00 AM

 

Hi semua,

Syafiera here ! Again, I nak review product the best for my acne/pimples skin. Recently, I alami masalah jerawat yang teruk on my chin side. I guna a lot of produk that I selalu guna but now those not effective on m skin any longer, maybe because the changes of the weather kot, too many dust and terlalu panas la nowadays, so stressful with the weather nowadays.

But actually too many factors what caused the acne skin like I'm having right now. 
  • I usually memang makan sebelum tidur aroud8-9pm because hubby balik kerja sampai tumah around 8pm so I usually akan tunggu dia balik sebelum masak since I have a small baby to handle. Kalau I masak if my hubby not around I guessed its more stressful coz my girl sometimes menangis, I memang tak boleh dengar kids crying, I jadi panik.
  • I usually memang selalu makan fresh veges and fruits like everyday but this time maybe my hormones not so friendly with me at the moment so they are acting like I'm stranger to them ha3.
  • Maybe I Kurang Rehat, yalo Every 3 AM I woke forcefully because son having their nightmare and daughter wanna milk pula.
  • Like I said, my hormones seriously imbalanced after delivered. So need to give a time for them to get back in control.
  • But having acnes such a disease, so lucky for those who are not having this disease like myself.
Some of the suggestions for myself who are having trouble with acnes on my chin :
  • Tak boleh makan heavy food sebelum tidur.
  • Kena makan a lot of fruits and fresh veges
  • Kena dapatkan tidur yang secukupnya
  • Cek kestabilan hormones
  • Kena buat senaman 20minit setiap hari
  • Kena tidur awal, bangun awal sekurang-kurangnya 7-8 jam
  • Kurangkan tekanan like having yoga, dengar muzik or menulis.
  • Urut Badan especially di bahagian perut.
  • Kena selalu menjaga kebersihan diri
  • Amalkan omega 3 untuk regulate hormones
  • Minum tea. (more info : http://goo.gl/nvB3XV)
 

Moor Mud Deep Cleansing Bar RM70.00 ( 1 box ada 2 sabun )

Fungsi sabun ni membersihkan kulit secara lebih mendalam di samping merawat masalah kulit jerawat yang serious.  Potongan kecil sabun ni boleh menghasilkan buih sabun yang mencukupi untuk kulit wajah.

My Impression : Masa I mula-mula guna sabun ni, I guna dengan berus khas untuk facial skin. So I cuci my infected skin dengan buih sabun Moor Mud ni, Okayla lepas dah urut wajah dengan buih sabun ni, kulit rasa macam rejuvenate and at the same time I dapat rasa kulit jauh lebih lembut dan kulit terasa jauh lebih bersih dari sebelum. I dapat rasa my acnes on the chin started to kering dan kecut.



100% pure moor│ licorice | morus alba │ colloidal silver │ melaleuca

Bahan-bahan: Aqua, Sorbitol, Glycerin, Sodium Stearate, Sodium Palmate, Sodium Palm Kernelate, Sucrose, Stearic Acid, Lauric Acid, Heilmoor Clay, Scutellaria Baicalensis Root Extract, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract, Morus Alba Root Extract, Sanguisorba Officinalis Extract, Hydrolyzed Soy Protein, Aloe Barbadensis Leaf (Aloe Vera) Extract, Colloidal Silver, Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter, Eucalyptus Globulus Leaf Oil, Melaleuca Alternifolia Leaf Oil, Mentha Piperita (Peppermint) Oil

Sabun ni memang sesuai untuk semua jenis kulit.

 

Moor Mud Revival Mask /RM130.00/100% pure moor

I am seriously fall in LOVE with this Moor Mud Revival Mask, Sebab kandungan bahan produk ini hanya aqua dan Heilmoor Clay sahaja, tiada tambahan bahan lain which is sangat-sangat pure. Rawatan Organik ni mampu membersihkan kulit secara lebih mendalam dan mengembalikan kulit wajah yang lebih sihat, bermaya dan nampak lebih muda.

Cara nak guna, Ambil satu sudu Moor Mud Revival Mask ni mix dengan 2 drops of water sehingga menjadi adunan yang lembut sebelum sapu ke wajah. Biarkan di wajah selama 10 minit, kemudian diteruskan lagi dengan penggunaan produk penjagaan kulit XYLIQUE. Sangat bagus untuk memperbaiki kulit wajah diikuti, rawatan laser, pembedahan plastik ataupun microdermabrasion.

Bahan: Aqua, Heilmoor Clay

Sesuai untuk semua jenis kulit/Size: 50ml ℮ 1.8 FL. OZ.

Testimoni Produk XYLIQUE Moor Mud Deep Cleansing Bar & Moor Mud Revival Mask
Before XYLIQUE : Serious Pimples & ACNE di bahagian dagu

Cara penyediaan produk XYLIQUE
  1. Sediakan berus wajah serta mangkuk untuk sabun dan untuk bancuh Mask
  2. Gunakan berus untuk hasilkan buih dengan sabun XYLIQUE
  3. Urut pada Wajah dan basuh wajah sehinga bersih.

Cara Penyediaan XYLIQUE Moor Mud Revival Mask
  1. Hanya 1 sudu Mask masukkan ke dalam mangkuk.
  2. Lepas tu campur 1-2 titik air.
  3. Ratakan campuran sehingga menjadi adunan untuk sapu di wajah.

Wajah semasa menggunakan XYLIQUE Moor Mud Revival Mask

Skin Acne disease after 1st wash and Masked 30 minutes.

 

 

Fuh, finally my nightmare dah sembuh tau, Thanks XYLIQUE !
Nah VIDEO untuk you all yang masih tak CLEAR pasal Produk XYLIQUE ni.



XYLIQUE

Revolusi penjagaan kulit XYLIQUE™ diilhamkan oleh kuasa penyembuhan semulajadi. Produk XYLIQUE di rumus dengan nutrien yang terbaik dari alam semulajadi yang kaya dengan tumbuh-tumbuhan/herba/ bunga-bungaan yang mampu meningkatkan kesihatan kulit yang bertenaga sekali gus menjadikan penampilan diri jauh lebih menarik. Bahan-bahan botani yang digunakan telah terbukti jauh lebih baik secara saintifik yang telah digunakan selama berabad.

 SELAMAT| SOLUSI YANG BERKESAN SECARA EFEKTIF DARI SUMBER ASLI

Produk XYLIQUE adalah bebas dari bahan sintetik, parabens, sulfat, pewarna tiruaan dan bebas dari bahan kimia. XYLIQUE adalah selamat dan berkesan untuk keperluaan kulit anda. 100% dari alam semulajadi.



 Bagi anda yang berminat dengan produk XYLIQUE Moor Mud Cleansing Bar & XYLIQUE Moor Mud Revical Mask, anda boleh dapatkan di sini : >>WWW.XYLIQUE.COM<<


You Might Also Like

Twitter

Like me on Facebook

Instagram