Sakit tapi sedap !

12/24/2015 08:38:00 PM

Sakit tapi sedap. Apa yang sedap kan ? Apa yang sakitkan ? Alhamdulillah Memandangkan baru melahirkan Anak kedua yang sihat dan comel ni. Biasalah orang baru lepas bersalin. Sakit sana sini tak boleh bergerak. Rahim masih kembang urat masih berangin. Sakitnya Allah je tahu. ALHAMDULILLAH suami memahami dia banyak membantu dari A-Z. Sakit tu mungkin dia dapat merasai kot. Masak semua dia buat Heh. Cuma kena bagi menu resepi la.

Emak ada melawat sehari and tolong masak macam macam cuma tak termakan sebab banyak sangat emak masak huhu. Thanks emak walaupun sehari 2x je datang tapi banyak membantu dah tu dari kain sampai mandikan Anak.

Alhamdulillah semuanya dalam keadaan rapi. Hari ke 5-6 syafierayamin.Com dah boleh mandikan Anak pertama dan kedua ni tapi still kena hati2 la. Cuma sekali je mandikan Anak pertama waktu papa dia keluar setelkan urusan. Uu sakit juga tu tapi Anak pertama tak ada masalah just simbah air letak sabun je kat dia hihu. Yang kedua mandi dalam sinki je la.

Nak cerita apa yang sakit tu. Hari ke 4 lepas bersalin syafierayamin.Com memang dah order awal awal tukang urut. Kalau boleh nak murah sebab runniNg low budget tapi kita pun tak baiklah minta murah murah. Urut orang ni bukan senang banyak tenaga nak guna kadang2 urut orang.. sakit orang tu kita rasa dulU. Ambil 3 hari berturut-turut bersama tungku.

Tukang urut yang syafierayamin.Com ni memang betul betul tinggal dekat dengan rumah Hulu Langat. ALHAMDULILLAH lepas ni kalau nak urut lagi panggil datang je.

Kalau urut normal hanya rm50
Kalau lepas bersalin bersama tungku rm60
Tak ikut jam. Urut sampai lega.

Sedap sangat Urutannya. Dari urat keras tak leh jalan Alhamdulillah ringan pula lepas tu.

Masa buat urutan. Kak lela ni panaskan batu tungku dalam 4 biji batu sungai. Lepas tu dia balut style tungku herba tu. Lepas tu dia alas badan kita dengan kain letak batu batu tu atas badan kita. Tuam tuam dulu urat urat yang nak diurut. Lepas tu dia tekan urat urat yang berangin tu dengan putaran tolak ke atas dan kat bawah. Haa dekat situ dapat rasa lah bergerak gerak urat yang putus lepas bersalin tu. Memang sakit juga. Tapi ya Allah lega sangat. Dapat rasa kaki dah boleh bergerak sikit sikit lepas mengalami kekejangan kaki yang teruk.

Lepas urut kaki pergi ke arah dada dia tekan angin tolak ke luar. Pergh lega sangat masa tekan tu memang angin dalam urat tu berbunyi bunyi. Sakit lah sebab kena tekan time tu dah dapat rasa cam lebam sikit sebab urutan tu memang betul2 kena dekat urat.

Urutan bahagian rahim dan perut pun sama tungku dulu baru urut. Selama 3 hari berturut-turut boleh nampak perut makin kempis cuma masih menggeleber lagi je. Sedihnya.

Tapi lepas 2 minggu lagi ingat nak berurut lagi hee. Sebab best sangat urutan tu memang lega. Tapi sekarang berehat dulu kasi urat tu baik lepas diurut.

Emak pun ambil kesempatan berurut dengan kak lela. Hihi

Korang kalau yang tinggal Area hulu langat batu 14 boleh refer kak lela.
0173895657

You Might Also Like

Twitter

Like me on Facebook

Instagram