Bersengkang mata aku malam ni untuk Buat tema Senang Masuk untuk pembaca sekalian

9/04/2015 03:07:00 AM

Sudah 3 hari 3 malam aku belajar untuk buat tema, tak mampu pulak nak hire orang, terima kasih pada Sis fadzi razak tolong explain macam mana nak guna http://www.themexpose.com/ punya tema, aku bukan taknak explain kat korang macam mana teman ni,

Korang kena try/error kena faham dorang punya arahan.


So Kalau korang pergi website ni, ada lah keluar macam-macam template, korang pilih je lepas tu download zip file > boleh extract , lepas tu korang boleh lah install kat dalam blog korang. Lepas tu ubah lah sikit sikit code korang.

Dalam zip file tu lepas extract ada "documentation" mohon baca dan faham kalau tak korang mesti blur blur macam aku.

Dah setel semua korang boleh save dan preview, kalau tak okay, cuba lagi sampai OKAY. haha.

p/s : tolong jangan lupa backup/restore template lama korang tak, menangis woo kalau tak buat haha.

Salam sayang,
Syafiera ;)

You Might Also Like

Google+ Followers

Blog Followers

Penjual Shaklee

Penjual Shaklee