Adakah badan anda PROTEIN mencukupi ?

9/20/2015 10:27:00 PM

Protein ? Apakah sebenarnya protein tu ? Dari masa zaman sekolah selalu juga ditekankan makan makanan yang mengandungi protein untuk pembentukan sel-sel tisu. Tapi apakah sebenarnya protein ini ?
Ihsan gambar dari master Farah (myfawa.com)
Ada yang kata protein adalah zat yang teramat penting yang diperlukan oleh tubuh kita sebab protein bukan sahaja sekadar bahan struktrual seperti lemak dan karbohidrat. Itu memang tak boleh dinafikan lagi sebab memang dah ramai saintis buat kajian pasal protein ni, dalam buku sains masa sekolah dulu pun ada pasal protein ni.

Dalam Protein terkandung :
  • oksigen
  • hidrogen
  • karbon
  • sulfur
  • fosforus
  • nitrogen
  • sulfur
  • amino asid
 Kalau balik pada saya, mana nak dapatkan protein betul-betul terbaik selain dari makan ayam or daging ( sayang husband kena jaga makan tak leh ambil makanan berdaging banyak sangat ) jadi memang saya rekomenkan ESP shaklee lah.. sangat-sangat tak asing dah sekarang.

Rata-rata ramai dah jatuh cinta dengan ESP Shaklee especially saya lah ! Saya testimoni sendiri dah nak dekat 2-3-4 botol ambil sejak dari pantang anak pertama. Kesan yang dapat saya rasakan setelah ambil seminggu ESP Shaklee :

  • Susu bertambah meriah - memang sedaplah buat stok EBM, Sampai tak terminum anak pertama susu yang jadi stok tu. Penuh peti ais dengan susu ibu je sampai terpaksa buang sebab anak tak larat minum dah. Dan paling Alhamdulillah My son yang pertama memang fully bf sampai 2 tahun hingga ke 3 tahun, sekarang masih menyusu tapi kurang-kurangkan juga sebab tengah hamil anak kedua.
  • Rambut semakin tebal dan lebat. Ni saya nak share masa kelahiran anak pertama dan sambil menyusu memang rambut sangat terpanjang dan sangat lembut gara-gara terlebih protein, rambut sebenarnya perlukan protein kan hihi.
  • Jerawat tak seteruk masa remaja - masa zaman remaja tiap-tiap hari ada pembentukan jerawat baru aduhai stress sesangat, tapi sejak dapat hasil protein terbaik, masalah jerawat betul2 boleh dipulihkan cuma jangan stress je tau !
  • Kuku cepat panjang dan sangat berkilat tanpa pakai pengilat kuku - tak dinafikan kuku tiap-tiap minggu asyik nak kena potong je sebab cepat panjang, dan paling best kuku nampak lebih sihat dan "glossy" all the times bila ambil ESP secara kerap.
  • Terlampau banyak sangat benefits nak dikongsikan, tapi kalau beritahu you all sendiri tak cuba memang tak kan dapat rasa kesan macam saya sendiri rasakan. Jadi jangan tunggu lagi, cepatlah cuba ESP Shaklee memang sangat-sangat tak mengecewakan !
  • Bagi yang nak hamil, jom usaha dulu dengan ambil produk sihat macam ni, In Sha Allah boleh melekat tau, hihi.
Bak kata my Master Farah (myfawa.com):

"Protein adalah nutrisi asas demi untuk membina  setiap sel dalam badan kita.
Pilih protein yang benar-benar  berkualiti sudah pasti membantu badan kita menghasilkan sel yang sihat.
Sel sihat maka terbentuklah tisu sihat, organ sihat dan seluruh sistem dalam badan kita yang sihat.
Sebut ESP Shaklee memang dah tak asing lagi..

Rakyat Malaysia kini dah cukup familiar dengan ESP Shaklee, Soya berkualiti tinggi ni.
ESP SHAKLEE tengah SALE, GUYS !!"

 Jom Whatsapp saya untuk dapatkan harga yang sangat best sesangat ! :)))
Whatsapp : Syafiera Yamin 013-2347502


You Might Also Like

Twitter

Like me on Facebook

Instagram