37 weeks baby bump #

8/06/2012 02:34:00 PM


Baby bump 37 weeks

37 weeks. Oh ! My baby no longer dah premature jika dia nak keluar seawal sekarang. Jadi- perasaan sekarang ? PENAT. Tapi aku masih ada tenaga lagi untuk kemas rumah-lipat kain-sidai kain-mop lantai-vacuum satu rumah- Cleaning STUFFs je la my job now memandangkan aku pun housewife for temporary while pregnant...Punye bosan tak ada keje nak buat- ni je la yang aku mampu- mengemas bagai... tapi aku CRASH sometimes !
Mengikut buku 'pregnancy book' : Apa untuk dijangka bila anda menjangka, sini adalah beberapa 'simptoms' 9 bulan ( dari 36 minggu-40 minggu )

Aktiviti bayi :- Bayi dah start slow kick but several times dia kick very hard. Kaki dia boleh rasa kanan. punggung dia cam sebelah kiri.
Pedih ulu hati :- Time puasa ni kurang sikit sakit sebab puasa kan- kalau rasa sakit telan air panas suam 700 ml.
Selalu sakit kepala, pening lalat :- Yes, selalu sangat, kadang-kadang cepat dehidrasi, tapi kalau macam pening sangat terus baring lelap mata tertidur terus..hahah.
Sensitive gums :- Yes sampai pakai ubat gigi kanak-kanak perisa strawberry. gigi tak boleh nak terima ubat gigi orang dewasa.
Kekejangan kaki : - Yes masa 7 bulan haritu - sekarang dah kurang sejak amalkan pemakanan yang sihat.
Sakit belakang :-Yes memang ada especially bila baby dalam perut yang semakin ke bawah dan mahu membesar lagi- nak tidur pon susah. ke kiri dan ke kanan sampai dapat posisi yang sesuai.
Kaki, buku lali semakin bengkak :-Yes memang nampak kaki macam kembang sampai nak masuk kasut saiz dulu pon tak muat sekarang - muat tapi ketat. So terpaksa banyak berehat jer la.
Perut gatal :- Yes ! And selalu risau kalau garu-garu nanti tinggal kesan parut, kadang-kadang kalau dekat luar garu orang tengok pon cam buang tebiat.
Senang nak bernafas bila baby dah drops - Sikit la. Tapi sekarang senang dah nak bernafas.
More updates : I dah cuci semua pakaian baby. so Rajin mama baby nie :)

You Might Also Like

Google+ Followers

Blog Followers

Penjual Shaklee

Penjual Shaklee